Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Επεισόδια σε παρελάσεις της επαρχίας (φωτορεπορτάζ)




Ηράκλειο, Eurokinisi
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου και της  στρατιωτικής ηγεσίας,απουσία κόσμου και κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας,πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου,στην Αθήνα.
Η λεωφόρος Αμαλίας ήταν αποκλεισμένη από το ύψος του Ζαππείου μέχρι την οδό Βασιλέως Γεωργίου, ενώ η παρουσία αστυνομικών ήταν πολύ έντονη σε όλο το μήκος των οδών Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Ελικόπτερο της αστυνομίας περιπολούσε από αέρος.
Στο τέλος παρήλασαν και τα αυτοκίνητα των επισήμων τα οποία παρέλαβαν τους επιβάτες τους μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη!!!
Στην παρέλαση έλαβαν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω…οικονομικής κρίσης
Πάτρα
Από το πρωί το κέντρο της Αθήνας θύμιζε φρούριο πολιορκούμενης πόλης.Οι δρόμοι προς την πλατεία Συντάγματος ήταν κλειστοί με κάγκελα και κλούβες των ΜΑΤ, ενώ συνολικά στην Αττική συμμετείχαν  στις επιχειρήσεις 7.000 αστυνομικοί . Σε πλήρη ανάπτυξη και οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ. Εγιναν 25 προσαγωγές.
Κατά την έναρξη της παρέλασης, στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος,πολίτες αποδοκίμασαν με συνθήματα τον πολιτικό κόσμο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροσυμπλοκές με τις αστυνομικές  δυνάμεις και να απωθηθούν προς την Οδό Σταδίου.
Βασικό χαρακτηριστικό και των παρελάσεων σε άλλες πόλεις της χώρας,η αστυνομοκρατία χωρίς να λείπουν και οι εντάσεις,οι προσαγωγές αλλά και ακυρώσεις παρελάσεων.
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Μετά το τέλος της παρέλασης ομάδα διαδηλωτών περίπου 2.000 ατόμων από το ΣΥΡΙΖΑ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητικούς σύλλογους, από τους Αγανακτισμένους και από εργατικά σωματεία πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης, με πανώ, πλακάτ και συνθήματα. Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της Αστυνομίας, όπου έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.
Πάτρα Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε η παρέλαση χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών.
Ηράκλειο
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν ξεκινήσει η παρέλαση στο Ηράκλειο, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε ρίψη χημικών με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση να αποχωρήσουν. Μετά τα επεισόδια και τις διαμαρτυρίες, ματαιώθηκε τελικά η παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Στον χώρο της παρέλασης, συγκεντρώθηκαν πολλοί διαμαρτυρόμενοι πολίτες που έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και με πανώ και συνθήματα καταφέρθηκαν κατά των πολιτικών και του μνημονίου. Στη συνέχεια με αντιμνημονιακά συνθήματα πραγματοποίησαν την δική τους «παρέλαση» διαμαρτυρίας.
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από την έναρξη της παρέλασης και στην Πάτρα, όταν κατά την ώρα της δοξολογίας ομάδα περίπου 200 ατόμων κατευθύνθηκε προς τον χώρο της παρέλασης, έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και στη συνέχεια επιτέθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις με αβγά και καφέδες. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 30 περίπου ατόμων.
Χανιά: Επεισόδια μικρής έκτασης 
Ηράκλειο
Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στα Χανιά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Η παρέλαση για πρώτη φορά περιορίστηκε σε ένα μικρό κομμάτι της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο είχαν αποκλείσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να επιτρέπουν την πρόσβαση σε πολίτες που βρίσκονταν σε απόσταση 150 μέτρων από τους επισήμους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις πολιτών καθώς δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών από την αστυνομία, κάποιοι πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, ενώ έγινε και προσαγωγή τριών ατόμων στην αστυνομική διεύθυνση.
Βαρύ κλίμα στο Ρέθυμνο
Άργος
Με 45 λεπτά καθυστέρηση, λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας δεκάδων πολιτών, ξεκίνησε η παρέλαση στο Ρέθυμνο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλευρά των επισήμων και απαίτησαν να αποχωρήσουν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε στηθεί εξέδρα, μετά από απόφαση αντιπεριφέρειας και δήμου. Όσοι αντέδρασαν τόσο στην παρουσία των επισήμων όσο και στο μνημόνιο και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, πραγματοποίησαν αντιπαρέλαση από την περιοχή Κολωνάκι έως το κέντρο της πόλης, ενώ φέτος οι πολίτες που βρέθηκαν στο Ρέθυμνο για να παρακολουθήσουν την παρέλαση ήταν εμφανώς λιγότεροι από άλλες χρονιές.

Ξύλο στην παρέλαση της Ξάνθης

Στην Καλλιθέα, ο ΠΑΣΟΚος Δήμαρχος Ασκούνης δεν έκανε παρέλαση, φοβούμενος επεισόδια. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές και γονείς έψαλαν τον εθνικό ύμνο και παρελασαν μόνοι τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου