Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ποιοί επιδιώκουν αναβολή των εκλογών;


Πριν από λίγες ημέρες γράψαμε ότι η Κομισιόν και οι εγχώριοι ντελίβερι μπόις των media σχεδιάζουν ένα ύπουλο παιχνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού και της βούλησής του να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει μέσω των εκλογών. Γράφαμε επίσης για σενάρια αναβολής των εκλογών και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, προσπάθεια με κάθε τρόπο να ανακοπή η πιθανότητα αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, να σωθούν οι πιστοί στην τρόικα Πασόκοι και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας με τον πάντα πρόθυμο κ. Παπαδήμο.
Σήμερα η αγορά βοά ό,τι κάποιο …χοντρό παζάρι γίνεται στο παρασκήνιο με την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών.
Και προφανώς τις αποφάσεις δεν θα τις πάρει ο Σαχινίδης.
Μάλλον ούτε και ο Παπαδήμος.
Μέρες τώρα οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται στο έλεος των κερδοσκόπων.
Γιατί δεν αναστέλλεται η διαπραγμάτευση τους μέχρι να κλείσει η συμφωνία ανακεφαλαιοποίησης;
Εν τω μεταξύ απο χθές κυκλοφορούν και κάποιες άλλες φήμες:
Μήπως σκοπίμως τρενάρει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης για να πάνε πίσω οι εκλογές;
Κάτι που σφόδρα επιθυμεί ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ας ξυπνήσουν στη Συγγρού. Όσο το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά κινείται στην άβυσσο, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μεταθέσει τις εκλογές.
Και έχει τον Παπαδήμο σύμμαχο.
Να οριστεί ημερομηνία εκλογών τώρα.
Ο Παπαδήμος θέλει κι άλλο Μνημόνιο
Αίσθηση προκαλεί στο μεταξύ και η δήλωση του πρωθυπουργού σε ιταλική εφημερίδα ότι δεν αποκλείει και νέο πακέτο βοήθειας! Αν αυτό δεν συνιστά ομολογία αποτυχίας, τότε τι είναι αποτυχία;
O… επιτυχημένος κ. Παπαδήμος μας απειλεί ότι έρχεται ένα ακόμη δάνειο, άρα κι ένα ακόμη Μνημόνιο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μας έλεγε ότι με το δεύτερο πακέτο βοήθειας η Ελλάδα γλιτώνει τη χρεοκοπία και προχωρά σε σταθερές βάσεις ώστε το 2020 να έχει μειωθεί το χρέος.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» ο πρωθυπουργός των… επιτυχημένων διαπραγματεύσεων όπως πλασάρεται, είπε ότι «μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, όμως πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
Προφανώς εννοεί ότι θα μας… δουλέψουν ακόμη περισσότερο και θα γίνουμε ακόμη φτωχότεροι προκειμένου να πάρουμε κι άλλα δανεικά. Ο πρωθυπουργός προβαίνει στην απαισιόδοξη εκτίμηση ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να επανέλθει στις αγορές, ακόμη και αν εφαρμοστούν πλήρως όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα.
«Είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες στις αγορές και οι προσδοκίες το 2015», τονίζει και μας αφήνει σύξυλους. Δεν είναι αυτός που με βεβαιότητα μας έλεγε ότι τα 130 δισ. είναι η σωτηρία της χώρας;
Ή μήπως μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να προβλεφθούν πόσα δανεικά τέλος πάντως απαιτούνται για να ησυχάσουμε. Κάθε λίγο και λιγάκι θα έχουμε κι από ένα Μνημόνιο;
Βέβαια, ο κ. Παπαδήμος φροντίζει να μας τρομάξει και πάλι με την επιστροφή στην δραχμή.
«Η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτούσε αύξηση του πληθωρισμού, αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μείωση της πραγματικής αξίας των τραπεζικών καταθέσεων”, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός.
Το γνωστό κόλπο. Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές και φαίνεται ότι μας προετοιμάζουν για ένα ακόμη σοκ.
Για να δούμε πότε θα έρθει η νέα ψυχρολουσία. Διότι ο κ. Παπαδήμος και οι εντιμότατοι φίλοι του στο εξωτερικό το έχουν κάνει το πλάνο τους εδώ και πολύ καιρό.
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου