Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Αλμούνια «καθίζει στο εδώλιο» Παπακωνσταντίνου – Γεωργίου


Ψυχρολουσία για τον Παπακωνσταντίνου και τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ήταν η επιστολή του Αλμούνια που έφθασε στην εξεταστική επιτροπή. Ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. «αδειάζει» τις δήθεν επιστημονικές μεθόδους τους και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς τους.
Ο Αλμούνια ξεκαθαρίζει ότι:
-«δεν ήταν δεσμευτικό να εντάξετε τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα». Υπενθυμίζουμε ότι με τη μέθοδο αυτή αυξήθηκε το έλλειμμα από 13,6% σε 15,8%.
-οι δαπάνες για τις ΔΕΚΟ αποτελούν «πηγή έμπνευσης» και «δεν επηρεάζουν τους υπάρχοντες εθνικούς κανονισμούς».
-«ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής για τις ευρωπαϊκές στατιστικές δεν αποτελεί νομικά δεσμευτική πράξη». Άρα δεν είναι θέσφατο ότι λέει η Eurostat.
Το ίδιο λέει και ο Νίκος Στρόμπλος, διευθυντικό στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, τον οποίο ο Γεωργίου μετέθεσε σε θέση – «ψυγείο» επειδή διαφωνούσε με τις μεθόδους του. Η πρακτική του Γεωργίου είναι «αντιδεοντολογική», είπε και κατήγγειλε ότι «επειδή συνέχισα να έχω ενστάσεις και στην καινούρια μου διεύθυνση στο χειρισμό κάποιων στοιχειών του ΑΕΠ, μετακινήθηκα και από τη δεύτερη διεύθυνση και πήγα σε μία τρίτη διεύθυνση η οποία ασχολείται με τη συλλογή ερωτηματολογίων από το Αιγαίο και τη Στερεά Ελλάδα. Κοινώς είναι μία διεύθυνση που εμείς τη λέμε «ψυγείο» γιατί εκεί πάνε κάποιοι οι οποίοι δεν πρέπει να ασχολούνται με τέτοια θέματα».
Πόσο «κόστισαν» αυτές οι πρακτικές; Σύμφωνα με τον κ. Στρόμπλο, πρόσθετα μέτρα γύρω στα 5 δις ευρώ, τα οποία πήγαν για πληρωμή τοκοχρεολυσίων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου