Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Εσείς θα φταίτε, αν καταρρεύσουμε!


Την ίδια κασέτα έβαλε ο Β. Βενιζέλος, αυτή που βάζει σε κάθε του συνέντευξη, την ώρα όμως που ο κόσμος είναι ανάστατος καθώς βλέπει ότι η χώρα οδηγείται στη χρεοκοπία.
Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Αντιπρόεδρος δεν ανακοίνωσε μέτρα, αλλά μοίρασε υποσχέσεις ότι η Ελλάδα έχει διαθέσιμα μέχρι το Νοέμβριο, ότι θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της στους ξένους και ότι το Γιουργκρούπ ήταν… επιτυχημένο. Βούλιαξαν τα χρηματιστήρια παγκοσμίως και ο Βενιζέλος διαπίστωσε ότι οι αποφάσεις ήταν ….θετικές για την Ελλάδα.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος έριξε στην εξέδρα την μπάλα επιτιθέμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντ. Σαμαρά για επιθέσεις εναντίον του σχετικά με τις εγγυήσεις που ζητούσε η Φινλανδία. Λες και υπέγραψε η ΝΔ τις συμφωνίες και μετά τις πήρε πίσω. Το Βενιζέλο δεν έκραξαν για τη γκάφα αυτή;
Ο κ. Αντιπρόεδρος ήταν εμφανώς εκνευρισμένος στη συνέντευξη αφού φαίνεται ότι το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε δεν μαζεύεται. Δεν απαντούσε ή απέφευγε να απαντήσει ευκρινώς όταν τον ρωτούσαν σχετικά με πιθανό κούρεμα 50%, παίζοντας το ρόλο του πατριώτη και ότι δεν μπορεί να λέγονται τέτοια μέσα στην Ελλάδα γιατί κάνουν κακό.
Στη ουσία δεν είπε τίποτε κι πάλι, δε φώτισε τον κόσμο που περιμένει με αγωνία να μάθει για το αύριο το δικό του και των παιδιών. Σα να μην υπάρχει απολύτως καμιά κρίση, σα να μην είμαστε ένα βήμα πριν τη διάλυση. Γενικώς στον κόσμο του…

Η σημερινή θλιβερή τηλεοπτική παρουσία του κ. Βενιζέλου, ήρθε μετά από ένα ακόμα προσωπικό διαπραγματευτικό του ναυάγιο!
Πήγε στο Eurogroup με 30.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πρωτοφανούς σκληρότητας περικοπές, αβάσταχτα φορολογικά μέτρα για οποιαδήποτε κοινωνία και όμως τον έστειλαν …αδιάβαστο!
Για έναν και μόνο λόγο: Γιατί δεν εμπιστεύονται ούτε τον ίδιο, ούτε την κυβέρνησή του.
Αυτό πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός!
Και, όμως, παρ’ όλα αυτά με τη γνωστή αλαζονεία του μας είπε ..κατάμουτρα ότι θα φταίμε εμείς, αν η χώρα καταρρεύσει!
Ξεπέρασε μάλιστα και τα εσκαμμένα, ακόμα και για τα δικά του μέτρα, όταν εντελώς ξεδιάντροπα πρότεινε στους πολίτες να αναρωτηθούν τι θα συμβεί, αν το κράτος δεν θα έχει χρήματα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για μισθούς και συντάξεις.
Έχει ξεχάσει προφανώς ό,τι την απάντηση την έχει ήδη δώσει ο Πρωθυπουργός: “θα μας πάρουν με τις πέτρες”!
Προφανώς το γεγονός ό,τι η κυβερνητική πολιτική έπεσε έξω φταίνε οι πολίτες!
Ότι η Κυβέρνηση έξι μήνες τώρα, εκτός από το να πετάει πομφόλυγες ουδέν έργο παρουσίασε, φταίνε οι πολίτες!
Ότι κάθε μέρα μηχανεύεται και ένα φόρο, φταίνε οι πολίτες!
Ότι ξέφυγαν οι δαπάνες, το έλλειμμα και το χρέος, φταίνε οι πολίτες!
Η κυβέρνηση είναι ανευθυνοϋπεύθυνη!
Αυτό μόνον ένας ανεύθυνος υπουργός μπορεί να το διατυπώνει δημοσίως, χωρίς να ωχριά!
Εκτός από τους πολίτες, φταίει επίσης  η αντιπολίτευση  που δεν συμφωνεί μαζί του και ο …τύπος όταν  υποβάλλει ενοχλητικές ερωτήσεις!
Ο κ. Βενιζέλος  είναι υπεράνω πάσης κριτικής και πρέπει να του είμαστε ευγνώμονες που ανέλαβε να …μας σώσει…

Καιρός να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον ατάλαντο θίασο που κυβερνά τη χώρα…
ΚΡ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου