Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Επόπτρια η κυρία… «Άλλα Κόλπα»!


Δεν ξέρουμε αν ταιριάζει η φράση «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και στην κατάλληλη χώρα», αλλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι κυρία Anna Bubenikova, εκ Σλοβακίας ορμώμενη, επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Πού βρίσκεται το ενδιαφέρον; Μα, βεβαίως, στο σκάνδαλο δια­φθοράς που έχει ξεσπάσει στην πατρίδα της, με την ίδια ως πρω­ταγωνίστρια, για πολύ σοβαρά ζητήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της, και μάλιστα στον ίδιο τομέα με αυτόν που καλείται τώρα να επιβλέψει στην Ελλάδα! Όπως έγινε γνωστό, η πολύφερνος Σλοβάκα ήταν διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα της. Τόσο σημαντική μάλιστα τη θεωρούσαν, ώστε η προηγούμενη κυβέρνηση την είχε προτείνει και για στέλεχος της Κομισιόν.
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο «Gorilla» για τα θέματα που χειρίστη­κε, βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για σοβαρά κρού­σματα διαφθοράς και αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Τώρα όμως η νέα κυβέρνηση της Σλοβακίας, η οποία συχνά πυκνά καταφέρε­ται με υπερβολική αυστηρότητα στα… καθ’ ημάς, σύμφωνα με δημοσιεύματα ζητά την επανεξέταση του διορισμού της από το Eurogroup «για λόγους ηθικής τάξης».
Σε ορισμένα όμως από αυτά τα δημοσιεύματα διατυπώνεται και η κυνική άποψη ότι «αν η τρόικα (Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ) μένει αδιάφορη αναφορικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετωπίζει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη βοηθήσει τους Έλληνες». Το επιχεί­ρημα μάλιστα που στηρίζει την επιλογή της αναφέρει πως «αν ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα ήταν έστω στο μισό του ρυθμού της Σλοβακίας, θα υπήρχε η ευκαιρία να σωθεί η ευρωζώνη».
Βλέπουμε στο τέλος να την αποθεώνουν διάφοροι εγχώριοι και ξένοι «επενδυτές», αλλά και κολλημένοι με το ξεπούλημα, αφού μάλιστα έχει μάθει να δουλεύει και διακομματικά, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα την έχει γλιτώσει προς το παρόν στη Σλοβακία. Σας το λέμε και σημειώστε το: Πανηγύρια θα έχουμε με τις ιδιωτι­κοποιήσεις, όπως άλλωστε παντού αλλού όπου έγιναν τόσο μαζι­κά και τόσο γρήγορα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου