Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

"Βάλατε στην Ελλάδα πωλητήριο" λένε οι Τούρκοι



“Αυτοί οι οποίοι έδωσαν τη χώρα τους σε μεσίτες, που την έριξαν στο σημείο να κρεμάσουν πωλητήριο για να γλιτώσουν τα χρέη τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για την Τουρκία”, φέρεται να δήλωσε την Τρίτη (11/01) ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Φαρούκ Τσελίκ.

Είναι γεγονός, πως το άνευ προηγουμένου καλό κλίμα και οι ανοιχτές αγκάλες, με τις οποίες πρώτα έκαναν την πρόταση και μετά υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, στοΕρζερούμ, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου των “απανταχού” Τούρκων πρέσβεων, ήταν ύποπτα.
Όπως ακριβώς ανησυχητική ήταν τόσο η εκ των προτέρων “αποθέωση” του κ. Παπανδρέουκαι τα διθυραμβικά σχόλια του Τούρκου ομολόγου του και του Τούρκου ΥπΕξ, Αχμέτ Νταβούτογλου, για το “συμβολισμό” της συνάντησης των δύο ηγετών, όσο και οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή.
Μιλώντας, σε συνέδριο στην Προύσα, και αναφερόμενος στη φράση του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ “για όσο συνεχίζεται η κατοχή στην Κύπρο, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ”, ο υπουργός Επικρατείας, Φαρούκ Τσελίκ, φέρεται να είπε:
"Αυτοί οι οποίοι έφτασαν να παραδώσουν τη χώρα τους στους μεσίτες, που την έριξαν στο σημείο να κρεμάσουν πωλητήριο για να γλιτώσουν τα χρέη τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για την Τουρκία".
Πρόκειται προφανώς για πρωτοφανή επίθεση κατά της Ελλάδας και προσωπικά του πρωθυπουργού, που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση του ελληνικού υπουργείουΕξωτερικών.
Πηγη : cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου