Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΚΟΜΗ-ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ


image012Πριν η Ελλάδα  αναγνωρίσει την ΑΟΖ της,  πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ. Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται από την ΑΟΖ της Κύπρου.Αναγνωρίζεται δηλαδή από το Ισραήλ, ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου που καταλήγει στην ΑΟΖ του Ισραήλ. Οι χάρτες παραδόθηκαν  στην ελληνική πολιτική ηγεσία, ορίζοντας την πορεία του  αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη με τη βοήθεια  υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνάει και  από την Ελλάδα. Εκείνο που θεωρείται σίγουρο είναι η επιθυμία του Ισραήλ να συμμετάσχει και ρωσική εταιρεία, έστω και με μικρό ποσοστό στην εξόρυξη για να μπει στο παιχνίδι και ο Πούτιν.
Το θέμα είναι ότι την ζώνη αποκλειστικής εκμετάλλευσης της Ελλάδας την αναγνώρισαν οι Εβραίοι πριν από τους αμήχανους Έλληνες πολιτικούς.
Αν λάβουμε υπόψη το δημοσίευμα της Πράβδας για την πρόβλεψη πολεμικής εμπλοκής Τουρκίας Ισραήλ, το πρώτο βήμα έγινε από το Ισραήλ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες  o Αχμέτ Νταβούτογλου ήδη έστειλε νότα διαμαρτυρίας στο Τελ Αβίβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου