Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Οικολογικό έγκλημα στα Χυτά (Λεπενούς) Αχελώου!!!


Τα Χυτά Αιτωλοακαρνανίας ήταν ένα από τα αναγκαία έργα για τη περιφέρεια.


Αν και το έργο αυτό αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, τελικά πραγματοποιήθηκε.


Το μέρος που επιλέχθηκε να γίνουν θεωρήθηκε κατάλληλο, αφού είναι ένα από τα πιο αραιοκατοικημένα μέρη της Περιφέρειας.


Κύριο μειονέκτημα του η κοντινή προς τον Αχελώο απόσταση...


Μειονέκτημα εύκολα αντιμετωπίσιμο αφού τα συγκεκριμένα Χυτά έχουν υιοθετήσει τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά επίπεδα ασφαλείας, με τακτικούς ελέγχους από τούς φίλους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.




Μονό που η  Ελληνική πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική...


Σε μια από της προσπάθειες τούς για εξοικονόμηση πώρων, οι υπεύθυνοι των Χυτά αποφάσισαν να καλύπτουν τα απορρίμματα με λιγότερο από το προβλεπόμενο χώμα.


Γεγονός που βάζει σε οικολογικό κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή αλλά και της περιοχές που έρχονται σε επαφή και επηρεάζονται από τον Αχελώο.
Ενδιαφέρων ευτράπελο τη κατάστασης αυτής είναι ότι οι γλαροί τον γειτονικών περιοχών έχουν επιλέξει τα Χυτά σαν χώρο διατροφής τούς, αφού με λίγη προσπάθεια τα "θαμμένα" σκουπίδια επανέρχονται στην επιφάνεια (σκεφτείτε τη μπορεί να γίνει σε μια δυνατή και διαρκής καταιγίδα!). Για να καλύψουν αυτό το ευτράπελο οι υπεύθυνοι (αφού δε μπορούν να καλύψουν τα σκουπίδια) αποφάσισαν να μοιράσουν φυσίγγια στους υπαλλήλους (που κυνηγούν) για να κυνηγούν τους γλαρούς! 
Αφού οι λαίμαργοι γλαροί είναι ικανοί να προδώσουν το μυστικό τούς σε έναν μελλοντικό Ευρωπαϊκό ελέγχο.


Ένα έγκλημα δεν διορθώνει ένα άλλο... Είναι λυπηρό να βάζουν σε κίνδυνο κάποιοι, όλοι αυτή τη προσπάθεια αλλά και τούς συνανθρώπους τούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου