Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ... "ΡΕΥΣΤΟ" 1 ΔΙΣ και ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 4,5% ΤΟΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ...!!!



ΑΥΤΟ ΕΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΩΝ Giorgo--ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ «χρηματοδοτικό σχήμα»...!!! 
Κωμωδία... 
Μόνο η αριθμητική τού Καραγκιόζη (δικό μου--δικό σου...δικό μου), μπορεί να εξηγήσει το οικονομικό θαύμα τού διδύμου των καταστροφέων της Ελλάδος
 Giorgo--Βενιζέλου. 
Σήμερα η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα εξηγεί λεπτομερώς καί τα γραφομενά της, πρέπει να γίνουν "κτήμα" του κάθε Ελληνα...
Τώρα άν θα φρίξετε και εξοργισθείτε ή ξεκαρδισθείτε στα γέλια.. εξαρτάται από την διάθεση της στιγμής...!!!
Γράφει: 

Το δίδυμο της καταστροφής, Παπανδρέου και Βενιζέλος, αποφεύγουν να ανακοινώσουν επίσημα το περιεχόμενο της συμφωνίας και το τι ακριβώς προβλέπει το «χρηματοδοτικό σχήμα» στο οποίο κατέληξαν οι δύο κυβερνήσεις. Και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «δημοκρατίας», αυτή η μυστικότητα οφείλεται στις επώδυνες πτυχές της συμφωνίας για τη χώρα μας.
Εκτός από τους γενικότερους κινδύνους και τις ερμηνείες που μπορεί να δοθούν μελλοντικά στον όρο «εγγυήσεις», δίχως να αποκλείονται οι εμπράγματες, το σχήμα που συμφωνήθηκε μπορεί να επιφέρει ακόμη και πρόσθετη οικονομική ζημιά για τη χώρα μας
Οπως σημειώνουν γνώστες του χρηματοπιστωτικού χώρου, η Ελλάδα, που θα δώσει ρευστό 1 δισ. ευρώ για να πάρει ισόποσο (!) δάνειο, ενδεχομένως να βγει και χαμένη ανάλογα με την εξέλιξη και τις διαφορές των επιτοκίων στις επιμέρους φάσεις του δανεισμού. Στην «καλύτερη περίπτωση» μπορεί να προκύψει μια εξισορρόπηση, αλλά το βέβαιο είναι ότι η χώρα μας θα έχει καταβάλει το 1 δισ. για να το πάρει πίσω ως... δάνειο και να το αποπληρώνει με τους τόκους επί χρόνια!
Ετσι πληθαίνουν τα ερωτήματα για αυτήν τη συμφωνία (την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», διαπραγματεύτηκε κατά κύριο λόγο ο... γνωστός και για τη θητεία του στην Goldman Sachs πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου) μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας, προκειμένου η τελευταία να συμμετάσχει στο νέο πακέτο στήριξης της χώρας μας. Και στο υπουργείο Οικονομικών αδυνατούν να εξηγήσουν γιατί η Ελλάδα δίνει ως εγγύηση 1 δισ. ευρώ (που θα βρει μέσω δανεισμού και θα πληρώσει τόκο 4,5%, όπως δείχνει η τελευταία δημοπρασία εντόκων γραμματίων), προκειμένου να λάβει τη συμμετοχή της Φινλανδίας στο πακέτο στήριξης, δηλαδή πάλι 1 δισ. ευρώ!
Από χθες έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και ονόματα άλλων κρατών-μελών που ενδεχομένως ζητήσουν εγγυήσεις αντίστοιχες με αυτές που θα λάβουν οι Σκανδιναβοί. Εκτός από την Ολλανδία, που είχε εξαρχής απαιτήσει εξασφαλίσεις, ακούγεται και η Αυστρία. Συνεπώς, στερείται βάσης ο ισχυρισμός του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο η επίλυση της εκκρεμότητας με τους Φινλανδούς ανοίγει τον δρόμο για ταχύτερη υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Τα νούμερα, πάντως, είναι αποκαλυπτικά: Οι Φινλανδοί μάς δανείζουν 1 δισ. ευρώ και έχουν σίγουρο επιτόκιο 3,5%. Η Ελλάδα θα πληρώνει το επιτόκιο του 3,5%, ενώ θα πρέπει να δανειστεί και 1 δισ. ευρώ που θα δώσει ως εγγύηση με επιτόκιο κοντά στο 4,5%. Οι διαρροές κυβερνητικών στελεχών που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική εγγύηση θα κατατεθεί σε λογαριασμό του φινλανδικού Δημοσίου και θα τοκίζεται με 4%, δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. «Γιατί δεν το ανακοινώνουν επισήμως;» αναρωτιούνται δικαίως όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Οι ίδιοι παραπέμπουν στην ανακοίνωση της φινλανδικής πλευράς, σύμφωνα με την οποία, «αν υπάρξουν κέρδη» από την επένδυση του 1 δισ., τότε θα δοθούν στην Ελλάδα μαζί με το αρχικό ποσό.
Οι απορίες είναι πολλές: Πόση είναι η διάρκεια της κατάθεσης; Ποιοι είναι οι κρίσιμοι όροι, που, αν παραβιαστούν, θα χαθεί η εγγύηση και μέχρι πότε θα ισχύουν; Αφού υπάρχει προηγούμενο χώρας που δεν συμμετείχε στο πρώτο πακέτο στήριξης (Σλοβακία), γιατί έπρεπε σώνει και καλά να συμμετάσχει η Φινλανδία; Επί της ουσίας, όσα χρήματα δανείσει η Φινλανδία στην Ελλάδα, θα δανείσει εκ νέου η Ελλάδα στη Φινλανδία, ακυρώνοντας πρακτικά τη συμμετοχή της και καθιστώντας μικρότερο το δεύτερο πακέτο βοήθειας κατά περίπου 1 δισ. ευρώ (όσο εκτιμάται η φινλανδική συμμετοχή). Η μη συμμετοχή της τελευταίας απειλούσε πράγματι το νέο μοντέλο διάσωσης της Ελλάδας και γιατί;
Φοίβος Κλαυδιανός 
www.dimokratianews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου