Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μετά τον Χρυσοχοϊδη και ο Βενιζέλος δηλώνει ότι δεν ήξερε για το Μνημόνιο!


Δεν ξέρω πόσοι είχατε την υπομονή να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Βενιζέλου στο  MEGA. Η συνέντευξη δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε απίθανα πράγματα. Σταχυολογώ, ενδεικτικά, μόνο μερικά αποσπάσματα, δηλωτικά της αμηχανίας και του πανικού από τον οποίον διακατέχεται, αλλά και της καθεστωτικής νοοτροπίας που τον χαρακτηρίζει:
- Καταρχήν, μέτρησα καμία τριανταριά «εγώ». Μπορεί να μου ξέφυγαν και μερικά.
- Δήλωσε ότι δεν ήξερε τι έγινε με το Μνημόνιο Ι. Ομολόγησε , όμως, ότι  ήταν ….ελλιπές.
- Δήλωσε αιφνιδιασμένος από την απόφαση του κ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα.
- Ζήτησε  εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με …διεκδικητική διάθεση απέναντι στην Τρόϊκα!!
- Τέλος, μας…διαβεβαίωσε οτι δεν ….θα μπούν άλλοι φόροι!
Ειδικότερα:
Για το «λεφτά υπάρχουν». Θυμήθηκε και αυτός καθυστερημένα ότι ήταν λάθος. Αυτοί οι πασόκοι πάσχουν ομαδικά από χρονοκαθυστέρηση. Ελπίζω σε καμιά διετία να καταλάβει ότι ήταν λάθος του που έγινε και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!
Στην ερώτηση με τι κριτήρια θα επιλεγεί ο επόμενος πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος έδωσε τα ρέστα του ως….γιατρός: «Μεταφέρω ένα παράδειγµα από τον ιατρικό χώρο που δεν µου αρέσει, αλλά το ακούω πολλές φορές το λένε, εάν έχεις επισκεφθεί σε όλη τη ζωή σου ένα γιατρό και εκ των υστέρων διαπιστώνεις ότι ο γιατρός δεν διέγνωσε την αρρώστια σου,  άργησε να την καταλάβει κι έκανε λάθος στην αρχή της θεραπείας. Θα τον εμπιστευτείς; Θα εμπιστευτείς τη ζωή σου στα χέρια του για το υπόλοιπο;»  Ελπίζω την επόμενη φορά να μη θυμηθεί το παράδειγμα του Παπαδόπουλου με τον ασθενή, το χειρουργείο και το γύψο…
Στην ερώτηση γιατί πήγαμε στο μνημόνιο, η απάντησή του ήταν απίθανη: «…µία Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν καταλάβαινε,  µε µία Γερµανία η οποία δεν είχε αναλάβει τις ευθύνες της ηγεµονικής δύναµης, µε έναν ∆ιοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον κ.  Τρισέ που ήταν εξαιρετικά συντηρητικός στις αντιδράσεις του. Και βέβαια το πρώτο µνηµόνιο ήταν ένα απλό δάνειο, έτσι; Ένα απλό διατραπεζικό δάνειο.»
Ερωτηθείς αν διαπραγματευθήκαμε επαρκώς το Μνημόνιο, έδωσε  μια τυπική πασοκική απάντηση «Κοιτάξτε, δεν ξέρω τι έγινε, δεν ήµουνα µέσα στο σύστηµα που έκανε τις επαφές και τις διαπραγµατεύσεις,  εγώ ήµουνα Υπουργός Εθνικής Άµυνας και ήµουνα εναντίον της προσφυγής στο ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο». Όχι δεν είπε ότι ήταν σε  άλλη χώρα!
Δηλαδή μετά τον Χρυσοχοϊδη κι αυτός δηλώνει εμμέσως ότι ήταν απασχολημένος και δεν κατάλαβε τίποτε όταν ο Παπανδρέου διέλυσε τη χώρα προσφεύγοντας στο ΔΝΤ.
Τώρα το λέει; Και γιατί δεν παραιτήθηκε τότε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για να ξυπνήσει ο κόσμος που ακόμη πίστευε τον ΓΑΠ:
Στην ερώτηση αν το Μνημόνιο Ι ήταν λάθος, έδωσε την παρακάτω …καταπληκτική απάντηση: «Ήταν ελλιπές, γιατί το µνηµόνιο νούµερο ένα αντιµετώπιζε τα προβλήµατα δανεισµού, όχι τη βιωσιµότητα του χρέους. Ή να σας το πω διαφορετικά,  βασιζόταν στην παραδοχή ότι το χρέος χωρίς µείωση,  χωρίς κούρεµα, χωρίς PSI, ήταν βιώσιµο.»    Τι ελλιπές; Ο Παπακωνσταντίνου δεν είπε ο,τι ήσασταν εκ των συντακτών του Μνημονίου; Πως και συντάξατε κάτι τόσο….ελλιπές; Και δεν έχετε ευθύνη; Γιατί δεν μας ενημερώσατε τότε;
Τι βλέπει μετά τις εκλογές: : «βλέπω ότι η µόνη λύση για να κυβερνηθεί ο τόπος αξιόπιστα, για να υπάρχει κατεύθυνση για τη χώρα, είναι να είναι πρώτο κόµµα το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.  Να πάρω εγώ τη διερευνητική εντολή. Τη διερευνητική εντολή, εµένα δε µε ενδιαφέρει να είµαι ο Πρωθυπουργός, θεωρώ ότι αυτό που έκανα τους προηγούµενους εννιά µήνες ως Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονοµικών είναι µια εµπειρία που εµένα µε έχει σφραγίσει κι έκανα µια αγωνιώδη προσπάθεια για τη χώρα.»!
Μας μπερδεύεις. Αφού δεν θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός, τότε τι τι θέλεις την …εντολή; Όσον αφορά στο  δεύτερο είναι τώρα επιχείρημα αυτό; Επειδή δηλαδή εσύ μάζευες εμπειρίες, θέλεις να πάρεις πάλι εντολή; Εδώ ένα πάτο στο βαρέλι δεν μπόρεσες να βάλεις;
Αν θα δεχόταν τον Σαμαρά για Πρωθυπουργό: Σαφέστατη απάντηση: «Όχι,  µε συγχωρείτε,  κατ΄ αρχάς εδώ τώρα µιλάµε για τοσενάριο που εγώ έχω.»  Το σενάριο του είναι να έρθει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!
 Για τις συνεργασίες: Όταν  ρωτήθηκε με ποιούς θα συνεργαστεί, αν έρθει πρώτο κόμμα. Περιβόλι η απάντηση. Θα …αναζητήσει   δυνάμεις με  «διεκδικητική διάθεση απέναντι στο µνηµόνιο και την τρόικα, µπορούν να συνεργαστούν για να πάµε από το µνηµόνιο στο ολοκληρωµένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης»!!! Και αντιμνημονιακός, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος!
Για τη διαπραγμάτευση του μνημονίου: Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε το μνημόνιο και να για αποδείξει ο ίδιος ότι ξέρει να διαπραγματεύεται, διαβάστε πως απάντησε : «Θυµάστε τι έγινε στα τέλη Αυγούστου όταν έφυγε η τρόικα, γιατί θεωρούσα ότι έπρεπε να πάρουµε µέτρα αντιϋφεσιακά,  αναπτυξιακά,  πιο φιλολαϊκά,  έγινε πολύ σκληρή διαπραγµάτευση..» Ναι κύριε Βενιζέλο, θυμάμαι τα αντιϋφεσιακά, φιλολαϊκά και αναπτυξιακά σας μέτρα: το χαράτσι στα ακίνητα, η μείωση των συντάξεων, η μείωση του κατώτου μισθού κ.λ.π!
Ερωτηθείς γιατί χαρακτήρισε  το δημοψήφιμα ως λυτρωτική κίνηση, έδωσε την εξής απάντηση: «Αιφνιδιάστηκα µε την εξαγγελία που έγινε για το δηµοψήφισµα και προσπάθησα µέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου να διαµορφώσω ένα πλαίσιο,  ότι εντάξει να το δούµε κι αυτό,  αλλά µετά τη συµφωνία, µετά το PSI,  αφού ολοκληρωθούν όλα,  αφού πάρουµε τα λεφτά χωρίς να τίθεται θέµα παραµονής στο ευρώ και θα µπορούσαµε και να το αποφύγουµε, έτσι είπα αµέσως, αν συγκεντρωθεί στη Βουλή πλειοψηφία 3/5, 180.» Καταλάβατε; Εγώ όχι!
Ερωτηθείς για την ανεργία, δίνει μια …συγκλονιστική απάντηση: « Τι να πεις στον άνεργο; Ότι κοίταξε, αγαπητέ µου φίλε, βλέπω την κατάσταση,  αν δεν είχαµε κάνει αυτά µπορεί οι άνεργοι να µην ήταν 1 εκατοµµύριο,  αλλά να ήταν 1,5  εκατοµµύριο.  Μπορεί να είχαµε διπλάσιο ρυθµό επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο». Είναι δύσκολο να του πεις αυτό. Αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγµατικότητα.»
Δηλαδή να είμαστε και ευχαριστημένοι που οι άνεργοι είναι μόνον 1 εκατομμύριο!
 Ερώτηση: Θα κόψετε τους µισθούς και τις συντάξεις κ. Βενιζέλο; Αυτό είναι το ερώτηµα:
Απάντηση Βενιζέλου: «Μισό λεπτό,  έρχοµαι!!! Για να µιλήσουµε υπεύθυνα και τεκµηριωµένα. Αυτό µας βγάζει στο διάδροµο απογείωσης. Τώρα, εφ’ όσον τα κάνουµε αυτά και προχωρήσουµε τις διαρθρωτικές αλλαγές,  άνοιγµα επαγγελµάτων,  απελευθέρωσης αγοράς,  µείωση διοικητικού κόστους, αποσυµφορίζουµε την πίεση για µείωση µισθών και συντάξεων ….
Ο. ΤΡΕΜΗ: Συρρίκνωση του ∆ηµοσίου;
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Συρρίκνωση του ∆ηµοσίου δραστική. Άλλο κράτος άλλο ο δηµόσιος τοµέας …
Ο. ΤΡΕΜΗ: Άρα απολύσεις;
ΕΥ.  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ∆εν χρειάζονται απολύσεις όσο αναδιατάξεις!
Καλά, ο Ρέππας σε ποιά κυβέρνηση είναι υπουργός που μιλάει για 100 χιλιάδες απολύσεις;
 Ερώτηση: Δεν θα μπούν νέοι φόροι;
Απάντηση Βενιζέλου: «Και δεν θα µπουν νέοι φόροι.  ∆εν θα µπουν σε καµία περίπτωση νέοι φόροι
Απλώς θυμίζω ότι πέρσι τον Ιούλιο ο κ. Βενιζέλος μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα μπεί κανένας φόρος στα ακίνητα!!!
Όμως, από όλη τη συνέντευξή του στην Όλγα Τρέμη και τον Παύλο Τσίμα, αυτό που επιβεβαιώνετε για μια ακόμα φορά είναι ο νέου τύπου βοναπαρτισμός του. Ο Βενιζέλος έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αυταρχικού και ταυτόχρονα του ανθρώπου που νομίζει ότι είναι ο θεός. Πάσχει από κόμπλεξ ανωτερότητας. Κι αυτό φαίνεται στο σημείο που αφού κατηγορεί τον Σαμαρά ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός, λες και του χρωστά η Ελλάδα κάτι τέτοιο, στη συνέχει λέει στους δημοσιογράφους: «ποιος θα πάει κ Τρέμη στο Eurogroup στις 14 Μαΐου; Ποιος θα κάνει, με λίγα λόγια, από το Μάιο και μετά αυτό που έκανα εγώ από τον Ιούνιο πέρσι μέχρι τώρα, παίρνοντας τη χώρα στους ώμους μου;»
Το διαβάζουμε και έχουμε μείνει άναυδοι. Ο άνθρωπος νομίζει ότι έσωσε την Ελλάδα και του χρωστά αυτή την πρωθυπουργία. Πήρε τη χώρα στους ώμους του; Σιγά ρε Σίσυφε.
ΚΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου