Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΥΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ! Α. Μέρκελ: «Όλοι οι καταθέτες στην Κύπρο υπεύθυνοι»


«Υπεύθυνοι είναι όλοι οι καταθέτες στην Κύπρο», δήλωσε το Σάββατο βράδυ η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε παρέμβαση της για τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Σε δήλωσή της κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών το Σάββατο το βράδυ, η κ. Μέρκελ ανέφερε «είπαμε ότι όσοι έχουν τα χρήματα τους στις κυπριακές τράπεζες πρέπει να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου». Πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουν οι υπεύθυνοι και όχι μόνο οι φορολογούμενοι από άλλες χώρες κι αυτό είναι το σωστό». Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς σε δήλωσή του αναφέρει πως «δεν είναι υπεύθυνοι οι μικροκαταθέτες για την κακοδιαχείριση».
Στο μεταξύ, να εγκρίνει κατ’ αρχήν την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, το συντομότερο δυνατό, θα ζητήσει από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανέφερε, ενημερώνοντας νωρίτερα την επιτροπή προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ακόμη και αυτός ο οδυνηρός συμβιβασμός για την Κύπρο, που προβλέπει τη συμμετοχή των καταθετών στο κόστος της διάσωσης, όπως επιθυμούσε η Γερμανία, δεν συνιστά εγγύηση ότι θα εγκριθεί το πακέτο στήριξης από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου