Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Βόλτες στη Γενεύη ο Λοβέρδος, βράζει στην Αθήνα ο Γιώργος


Βόλτες στη Γενεύη ο Λοβέρδος, βράζει στην Αθήνα ο Γιώργος
Μια απορία είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου τις προηγούμενες ημέρες. Συνεργάτες του πρωθυπουργού απορούσαν πού θα γιόρταζε τα γενέθλιά του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στις 15 Μαΐου, κι αν θα τα συνδύαζε με ένα νέο αντάρτικο, είτε ασκώντας εσωκομματική αντιπολίτευση, είτε κάνοντας τον «καλό μαθητή» του Μνημονίου προς την τρόικα με κάποια «συνέντευξη-μανιφέστο».



Αντ’ αυτών, ο υπουργός Υγείας επέλεξε να γιορτάσει σε κλειστό κύκλο τη συμπλήρωση των 55 ετών του στη «σεμνή και ταπεινή» Γενεύη όπου είχε χρόνο να σκεφτεί τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του και την τακτική του. Συμμετείχε στη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και -όπως λέγεται- είχε χρόνο να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του, καθώς και να μελετήσει όσα γράφονται και λέγονται για εκείνον.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, φέρεται αρκετά εκνευρισμένος με την κριτική που δέχεται από τα ΜΜΕ -με κυρίαρχο το “Newsbomb”- για τις συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί.


Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που επικρατεί στους προμηθευτές ιατροφαρμακευτικού υλικού των νοσοκομείων, οι οξύτατες δυσλειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία και η μειούμενη απήχηση της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη τον ωθούν σε δύο επιλογές:


α) Η πρώτη επιτάσσει υπομονή και συμμετοχή στις εσωκομματικές ζυμώσεις του ΠΑΣΟΚ, αφού μπορεί κάλλιστα να παίξει ηγετικό ρόλο σε μια πιθανή μετά-Παπανδρέου εποχή.


β) Η δεύτερη επιλογή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως λύση ανάγκης και να συνδυαστεί με «ηρωϊκή έξοδο» από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ με όσους δυσαρεστημένους δείχνουν πρόθυμοι να αποδείξουν ότι το κυβερνών κόμμα δεν είναι πλέον ενωμένο και δυνατό.


Η αντίδραση Παπανδρέου


Το πλαίσιο αυτό είναι γνωστό στον πρωθυπουργό κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Δεν είναι τυχαία η ρητορική ερώτηση που φέρεται να έκανε χθες αργά το βράδυ ο κ. Παπανδρέου αν ο κ. Λοβέρδος θα προλάβει τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ή αν θα τον εκπροσωπήσει ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Τιμοσίδης. Όσοι υπουργοί άκουσαν τη… μπηχτή κατάλαβαν το υπονοούμενο.


Σε περίπτωση ανασχηματισμού μάλιστα έχει βρεθεί ήδη και το πρόσωπο που μπορεί να αντικαταστήσει τον κ. Λοβέρδο ή η βουλευτής που θα καταλάβει την κρίσιμη θέση του υφυπουργού Υγείας και καθώς λέγεται απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.


Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του “Newsbomb” για την αυτοκρατορικής αντίληψης πολιτική του υπουργού Υγείας, αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρομοίαζαν το «ηγετικό εκτίναγμα» του κ. Ανδρέα Λοβέρδου με… μπαλόνι. «Είτε θα φουσκώνει για να μας απασχολεί από τα τρέχοντα ζητήματα, είτε θα ξεφουσκώσει μια και καλή», σχολίαζε έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε σε πολύ υπεύθυνες θέσεις του κομματικού μηχανισμού από το 1993 και εξής.


Οι φήμες που θέλουν τον κ. Παπανδρέου να προχωρεί σε ανασχηματισμό και τη «στρατολόγηση» τεχνοκρατών και καθηγητών σε μια κυβέρνηση που θα έχει το χαρακτήρα της εθνικής ενότητας, δεν έχουν κοπάσει. Αντιθέτως, έως σήμερα το βράδυ, οπότε αναμένεται και η ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του “Economist”, πολλά θα ακουστούν!

http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου