Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

"Ντου" εφοριακών στα οικονομικά στοιχεία του Γ.Στουρνάρα που διέταξε κυρώσεις

Εφοριακοί έκαναν «ντου» μέσω «Taxisnet» και «Elenxis» στα περιουσιακά στοιχεία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προφανώς από περιέργεια να δουν πώς η φουκαριάρα η μάνα του τα βγάζει πέρα με 500 ευρώ το μήνα και από πού ο ίδιος αντλεί το θράσος να λέει ότι, «οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται».

Στο στόχαστρο των εφοριακών μπήκαν τα οικονομικά στοιχεία όχι μόνο του κ. Στουρνάρα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένων του αναπληρωτή υπουργού Χ. Σταικούρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη, του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη και του γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Τσαβδάρη.
Η «επίθεση» έγινε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την κυβέρνηση ότι εφοριακοί έκαναν ψευδείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης μη δηλώνοντας πολυτελή ΙΧ, εισοδήματα και καταθέσεις.
Είναι προφανές ότι έχει ξεσπάσει «βεντέτα» μεταξύ κυβέρνησης και εφοριακών και είναι άγνωστο πώς θα καταλήξει.
Το οικονομικό της κυβέρνησης φοβάται διαρροή προσωπικών και περιουσιακών στοιχείων του και κινητοποίησε την Οικονομική Επιθεώρηση προκειμένου να εντοπιστούν οι εφοριακοί που μπήκαν στα δεδομένα της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών χωρίς να έχουν, όπως λέγεται, καμία αρμοδιότητα.
Η εντολή που υπάρχει μάλιστα είναι να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους εφοριακούς δεν σχετίζονται με τις ΔΟΥ στις οποίες ανήκουν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί και σε ρόλο «ποντικού» άρχισαν να ψάχνουν τα στοιχεία πολιτικών προσώπων.
Φαίνεται όμως πως ο πραγματικός φόβος είναι να μην αποκαλυφθούν παρατυπίες και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και διαρρεύσουν στον Τύπο. Αν βεβαίως έχουν γίνει.
Πέραν της κόντρας πάντως και οι δύο πλευρές δείχνουν πρόθυμες να βάλουν «χέρι» στους λογαριασμούς και στις περιουσίες των Ελλήνων, να προχωρήσουν σε κατασχέσεις σπιτιών, χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή πρόβλημα.
Μόνο όταν θίγονται αυτοί και τα συμφέροντα τους κινητοποιούνται οι μηχανισμοί κάλυψης και προστασίας ή επιβολής κυρώσεων. Όταν οι τράπεζες παρανομούν σε βάρος των πολιτών δεν υπάρχουν νόμοι, αλλά ούτε και όταν το Δημόσιο «κλέβει» τους Έλληνες και με υπουργικές αποφάσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου «μπαίνουν» στα σπίτια και κλέβουν τις ζωές των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου