Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τι απαντάει η κ. Αγγελοπούλου στους ισχυρισμούς ότι πλήρωσε του Αμερικανούς σύμβουλους του ΣΥΡΙΖΑ


Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκάλεσαν οι πληροφορίες -και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας»- περί πληρωμής μεγάλης αμερικανικής εταιρίας που ανέλαβε την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ από τη Γιάννα Αγγελοπούλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως απέφυγε πάντως και χθες να πάρει θέση για τη «βόμβα» που έσκασε. Από την πλευρά της, η κυρία Αγγελοπούλου απέστειλε στη «δημοκρατία» μια σύντομη απάντηση, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας, η μόνη σκέψη που μου έρχεται είναι ότι ίσως για τα ευφάνταστα αυτά σενάρια φταίει ο καύσωνας. Εύχομαι πάντως καλή πορεία στο εκδοτικό εγχείρημα όλων σας». Δεν είναι γνωστό ακόμη αν η κυρία Αγγελοπούλου έχει στείλει κάποια απάντηση και στην «Καθημερινή», που δημοσίευσε την Κυριακή τις σχετικές πληροφορίες «φωτογραφίζοντάς» τη.
Αν πάντως για τα σενάρια αυτά «φταίει ο καύσωνας», τότε εντελώς συμπτωματικά η κυρία Αγγελοπούλου, από την περίοδο ακόμη που εξαγόραζε τον «Ελεύθερο Τύπο», είχε νομικό σύμβουλό της τον Κώστα Φίλη, αδελφό του διευθυντή της «Αυγής», της εφημερίδας του Συνασπισμού, και ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη. Οπως επίσης εντελώς συμπτωματικά θα είχε επί χρόνια, από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στενό συνεργάτη της τον Θανάση Παπαγεωργίου, έμπιστο στέλεχος του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται και αυτός να έδινε «γραμμή» προεκλογικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ…
Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, χρειάστηκε να αναζητήσει η εφημερίδα μας τον εκπρόσωπο Τύπου του Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος,  απαντώντας σε ερώτησή μας, ισχυρίστηκε ότι «την ευθύνη της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ την είχαν ο Τάσος Οικονομάκης και η ομάδα του. Τα υπόλοιπα είναι μπούρδες».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής», το διάστημα προ των εκλογών της 17ης Ιουνίου ειδική ομάδα της Teneo για τις πολιτικές καμπάνιες ήλθε στην Ελλάδα και «προσέφερε τις υπηρεσίες της σε αντισυστημικό κόμμα», όπως περιγράφεται περιφραστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τρόπο ανάλογο φωτογραφιζόταν  και η εμπλοκή της Γιάννας Αγγελοπούλου, που «έφερε την εταιρία» στην Αθήνα. «Δεν λυπάται τα χρήματα, γιατί διαθέτει πάρα πολλά» γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη στην κυρία Αγγελοπούλου, και κάνοντας λόγο για «τραγωδία εκδίκησης», σημειώνει ότι το αντικείμενο της εκδίκησής της ήταν «το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Αυτό που κάποτε προσπάθησε να αλώσει, δαπανώντας πολύ χρόνο και μεγάλους πόρους, χωρίς να τα καταφέρει».
Πολλές συζητήσεις είχε προκαλέσει και η παρουσία του γιου της κυρίας Αγγελοπούλου, Παναγιώτη, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κ. Τσίπρα στην Ομόνοια, αλλά δεν έγιναν τότε άλλοι περίπλοκοι συνειρμοί. Επίσης, όλοι θυμούνται ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκρυβε κατά την προεκλογική περίοδο τα καλά του λόγια για τις αμερικανικές θέσεις και ιδιαίτερα των Δημοκρατικών, για τους οποίους ο Μπιλ Κλίντον παραμένει σύμβολο και πολιτικός καθοδηγητής.
Από την ‘Δημοκρατία”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου