Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η μπλόφα ήταν …γκάφα,Εκτός αν ο κ. Παπανδρέου δεν είναι τόσο πια βλάκας... αλλά τόσο προδότης...

Η μπλόφα ήταν …γκάφα
Ηκίνηση του πρωθυπουργού να μπλοφάρει, θέτοντας στους ψηφοφόρους το εκβιαστικό δίλημμα «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή πρόωρες εθνικές εκλογές», κινδυνεύει να αποβεί «μπούμερανγκ», όχι μόνο για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, αλλά, δυστυχώς, και για τη χώρα. Γιατί δεν είναι μόνο οι εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και η πιθανή αποτυχία συσπείρωσης των απογοητευμένων ψηφοφόρων του στην κάλπη της 7ης Νοεμβρίου.
Η, υψηλού ρίσκου και εξαιρετικά αμφίβολης αποτελεσματικότητας ως προς το εσωτερικό, ελληνικό πεδίο, επιλογή του κ. Παπανδρέου, είχε βέβαιη αρνητική επίπτωση στην ελληνική οικονομία. Αφενός με την εκτίναξη των «σπρεντ», δηλ. της διαφοράς των επιτοκίων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών τίτλων, σε ύψη αντίστοιχα με τα επίπεδα που βρίσκονταν πριν αρχίσει η βελτίωση του κλίματος. Και, αφετέρου, με την έντονη δυσφορία που προκάλεσε στην Κομισιόν και το ΔΝΤ με τον εκλογικό εκβιασμό.
Οι διεθνείς αγορές τιμώρησαν ξανά την Ελλάδα μετά τις εκβιαστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Όπως είχαν κάνει παλιότερα με τις γνωστές δηλώσεις και παλινωδίες του κ. Παπακωνσταντίνου στο θέμα των ομολόγων. Στο βωμό ενός αμφίβολου μικροκομματικού οφέλους, ο κ. Παπανδρέου, για μια ακόμη φορά, έχυσε την καρδάρα με το γάλα. Πάνω που είχαν αρχίσει να πείθονται σταδιακά οι ξένοι για την αγορά ελληνικών ομολόγων, έρχεται ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός να τα απαξιώσει με τις τελευταίες κινήσεις του.
Η μπλόφα του κ. Παπανδρέου μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη γκάφα ενός πρωθυπουργού που είναι φανερό ότι δεν αποφασίζει ο ίδιος για τη χώρα του. Αφού  η τρόϊκα επιβάλλει τα μέτρα για τις περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων κ.λπ., δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να επιτρέψει μια πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, εφόσον κρίνει ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε δοκιμασία την εφαρμογή του μνημονίου. Εκτός και αν η κυβέρνηση καταποντιστεί τόσο στις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές, οπότε δεν θα μπορούσε να σταθεί και, εκ των πραγμάτων, θα οδηγείτο στις πρόωρες εκλογές. 
Εκτός αν ο κ. Παπανδρέου δεν είναι τόσο πια βλάκας... αλλά τόσο προδότης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου