Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

"ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ"

davidbrodergeraldfordflagO πολιτικός συντάκτης της Washington Post, David Broder, μίλησε με καλά λόγια για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στη στήλη του, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για σφάλμα του προέδρου, το ότι η οικονομία των ΗΠΑ, βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. 

Αλλά, εδώ και τέσσερις δεκαετίες και πλέον, ο βετεράνος δημοσιογράφος, προσφέρει μια καταπληκτική λύση για την πολιτική και τα οικονομικά δεινά του προέδρου: Ένα πόλεμο με το Ιράν.

Ο πρόεδρος, ο οποίος είναι "πολύ πιο έξυπνος" και "πιο εμπνευσμένος" από οποιονδήποτε από τους αντιπάλους του, θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια αντιπαράθεση με το Ιράν, επειδή θα βρεθεί μια πολεμική μηχανή που θα τραβήξει τις ΗΠΑ έξω από την οικονομική στασιμότητα, υποστηρίζει ο Broder.

Γράφει ότι υπάρχουν «ουσιαστικά» δύο τρόποι, για να αναπτυχθεί η οικονομί : Μέσα από το φυσικό οικονομικό κύκλο, καθώς και μέσω του πολέμου.

Με την ισχυρή υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων, στο Κογκρέσο, οι οποίοι θέλουν αμφισβητήσουν τη φιλοδοξία του Ιράν να γίνει πυρηνική δύναμη, μπορεί να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του 2011 και του 2012, στην ενορχήστρωση για επίδειξη δύναμης με τους μουλάδες. Αυτό θα τον βοηθήσει πολιτικά, διότι το κόμμα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να τον πιέσει. Και καθώς οι εντάσεις αυξάνονται και θα επιταχύνουν τις προετοιμασίες για τον πόλεμο, η οικονομία θα βελτιωθεί.

«Δεν προτείνω, φυσικά, ο πρόεδρος να υποκινήσει έναν πόλεμο, για επανεκλεγεί", λέει ο Broder, "αλλά το έθνος θα συσπειρωθεί γύρω από τον Ομπάμα, επειδή το Ιράν είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο των νέων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου