Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Πρόκειται για δύο έγγραφα της εταιρείας Hayman, που όπως θα δείτε αποτελούν μέρος της εμπιστευτικής αλληλογραφίας του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ της ελλάδας. Αναφέρονται σε μια συμφωνία σύναψης δανείου με το εν λόγω fund, με ημερομηνίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Το σημείο κλειδί είναι ότι το σπρεντ δανεισμού που προσέφεραν ήταν 1,25%!!!!!!!!!!!!!!! ! Πρόκειται ίσως για τομεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας.
Αυτή η συμφωνία, που την επεδίωξε ο ίδιος ο ΓΑΠ, ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο ΔΝΤ. Γιατί; Γιατί ότι δάνειο περνούμε ως χώρα πάει κατευθείαν στα ταμεία των τραπεζών των ΗΠΑ, η Ελλάδα επιβιώνει από τούς σκληρούς φόρους και τις περικοπές μισθών.Μην ξεχνάμε άλλωστε τη δήλωση άρνησης του Σλοβάκου υπουργού  να δανειοδοτήσουν την Ελλάδα. ΄΄ Από την στιγμή που δεν είμαστε καθόλου σίγουροι που καταλήγουν τα χρήματα αυτά δεν έχουμε λόγο να πληρώσουμε εμείς τα σκάνδαλα των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1980 και μετά...΄΄
Μπορώ  να πω εντελώς ξεκάθαρα ότι κάποιοι έγιναν πολύ πλούσιοι. Άλλοι έγιναν πολύ αρεστοί και η διεθνής διάσταση είναι τέτοια που το ξετύλιγμα του κουβαριού φτάνει (πιθανά) σε ηγέτες ξένων κρατών. Μπορώ να πω ακόμη ότι η ιστορία είναι τόσο εμετική που καταντάει πραγματικά επικίνδυνη, μιας και αν αποδειχθούν κάποτε όλα αυτά στο μέτρο που πρέπει, δεν θα βρεθεί καν ελικόπτερο για να σώσει τους υπαίτιους. Γιατί στην ουσία η χώρα πουλήθηκε κι αγοράστηκε όσο πιο στεγνά μπορεί να φανταστεί κανείς. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου