Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κύριε Παπανδρέου δεν προήλθατε από πολιτική …παρθενογέννεση.

Αντίθετα, στα χειρότερα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού λαού, πάντα είσασταν εκεί. Σε κάθε μεγάλο σκάνδαλο, “τύχαινε” να βρίσκεστε σε θέσεις κλειδιά του εκάστοτε κυβερνητικού σχήματος. Άρα είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάτε για “εξεταστική της τελευταίας πενταετίας” όταν τα εγκλήματα εις βάρος της οικονομίας έγιναν επί των ημερών σας. Άσχετα τον χρόνο “αποπληρωμής”. Το σχήμα κάτω είναι από την επίσημη αναφορά του 2001 για τον δανεισμό. Αριθμητική γνωρίζετε, κάντε μία πρόσθεση:
Τις χρονιές της υπουργικής σας παντοδυναμίας, όταν βοηθούσατε την εθνοκάθαρση στο Κοσσυφοπέδιο, η μέση διάρκεια των δανείων “εκτινάχθηκε” στα 8-9 χρόνια.
Μιλάμε για τις περιβόητες χρονιές 2000 – 2001, που όλως τυχαίως βάσει διάρκειας, έσκασαν στην “πενταετία” που εσείς θέλετε να ελέγξετε.
Ω τι υποκρισία… γιατί έτσι θα σας διαφύγει ο έλεγχος της ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ της μίζας των 300 εκ. Ευρώ. Μιλάμε βέβαια για την Goldman Sachs, που όλως τυχαίως ήρθε το Νοέμβρη για να σας συναντήσει…
Για τη μίζα, τη Hoechtief και τις πρόωρες του κυρίου Σουφλιά θα τα πούμε μόλις παραλάβουμε ένα “δωράκι” που περιμένουμε γιατί υπάρχουν ακόμα τίμιοι λειτουργοί. Πάμε τώρα στο παρελθόν σας κύριε ‘Θείον Βρέφος” της πολιτικής σκηνής, που δεν είδατε, δεν ακούσατε, δε γνωρίζετε.


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΩΤΑ
Το πρώτο, χείριστο χτύπημα στην Ελληνική οικονομία, στα αποθεματικά των ταμείων, στο μόχθο του Ελληνικού λαού. Κάποιοι δείχνουν να το έχουν ξεχάσει, ο κύριος Παπανδρέου μάλιστα “αγνοεί” τα βασικά οικονομικά μεγέθη και το ιστορικό τους. Πιθανότατα γιατί σε αυτό το σκάνδαλο, ο κύριος Παπανδρέου όχι μόνο είχε επιτελική κυβερνητική θέση αλλά…
«ο Γιώργος ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον Κοσκωτά πρώτα με την μητέρα του και μετά με τον πατέρα του και πρωθυπουργό» (Αντι, 386, 11ος 1988). Και «στα έντυπα του Κοσκωτά εργάζονταν την εποχή εκείνη όλοι οι άνθρωποι του Γιωργάκη» (στο ίδιο).
Στο πρώτο λοιπόν μέγα πλιάτσικο του μόχθου δεκαετιών, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν εκεί.
“Άκου Γιώργο, υπάρχει ένα χαρτί που γράφει τ’ όνομα σου και δίπλα ένα μεγάλο ποσό. 2,300,000 δολάρια!!

Περί ηθικής ακεραιότητας ο λόγος. Βέβαια ο νυν πρωθυπουργός διέψευσε μετά βδελυγμίας το περιεχόμενο του εγγράφου που του το αποκάλυψε “εμπιστευτικά” ο μακαρίτης …Κουτσόγιωργας! Προσέξτε, ο βράχος ηθικής Κουτσόγιωργας, αποκαλύπτει ΜΟΝΟ στον Γιώργο Παπανδρέου το επίμαχο έγγραφο, παρότι εμπλέκονται σε αυτό και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τα οποία στελέχη, εξοργίστηκαν τότε γι’  αυτή την επιλεκτική ενημέρωση και ακούστηκαν πολλές βαριές κουβέντες.
Η διαχρονική ικανότητα όμως του νυν πρωθυπουργού να εμφανίζεται ως “προϊόν πολιτικής παρθενογέννεσης”, οδήγησε στους απερίγραπτους ισχυρισμούς τους κατόπιν εορτής:
«το σκάνδαλο Κοσκωτά ξεκίνησε όταν ο τότε υπουργός παιδείας Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Μέριλ Λίντς…..»
Μιλάμε για θράσος που όμως ουδείς δημοσιογράφος τόλμησε να στηλιτεύσει.
Διαβάστε τη συνέχεια του δημοσιεύματος με το γαϊτανάκι προσώπων. Έχει σημασία. Τα ίδια πρόσωπα θα τα συναντήσουμε μετέπειτα στη Siemens και σε άλλες περιπτώσεις ληστείας της δημόσιας περιουσίας:



Διαβάστε τα εκπληκτικά ρεπορτάζ του Αντί της εποχής στο Antinews. Ιδιαίτερα το επικό άρθρο με τίτλο “Κυβέρνηση Απατεώνων” το οποίο απαγορεύτηκε από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Φάκτορα μήπως το άρθρο είναι αρκετά επίκαιρο; Βάλε “Goldman Sachs” αντί για “Κοσκωτάς”, βγάλε τους πεθαμένους και έχεις έτοιμο ισχύον ρεπορτάζ!
Έτσι λοιπόν, βλέπουμε ότι ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου, ο πολέμιος της “ανομίας”, της “ατιμωρησίας”, δεν ήταν και τόσο απών από τον πλανήτη στο πρώτο μεγάλο χτύπημα για τα Ελληνικά δημοσιονομικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου