Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Στον Αντώνη προσβλέπουν πλέον οι Ευρωπαίοι





Έκδηλη ήταν η δυσφορία στις Βρυξέλλες κατά του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για το γεγονός ότι στα καλά καθούμενα έβαλε θέμα πρόωρων εκλογών. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ένας πρωθυπουργός με τόσο ισχυρή πλειοψηφία, που τους διαβεβαίωνε μέχρι τώρα ότι «όλα θα πάνε καλά» και ότι «δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος», δημιουργεί μόνος του συνθήκες αποσταθεροποίησης για να εκβιάσει τους ψηφοφόρους με βουλευτικές εκλογές.

Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είδε τους φίλους του να πολλαπλασιάζονται και το καλό κλίμα που αντιμετώπιζε μέχρι τώρα, να γίνεται ακόμη καλύτερο.
Υψηλά ιστάμενοι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλεγαν χαρακτηριστικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται πλέον στον κατ' εξοχήν πολιτικό παράγοντα της Ελλάδος που προσωποποιεί τη σταθερότητα, την αξιοπιστία, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα. Αυτά εισέπραξε ο πρόεδρος της ΝΔ και στις συναντήσεις που είχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και στις διμερείς συναντήσεις που έκανε στο περιθώριο της συνόδου. Ιδιαίτερα θερμή ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, αλλά και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Β. Μαρτένς.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα, στο οποίο τον ακολουθούσαν διαρκώς ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Παναγιωτόπουλος, ο πολιτικός του σύμβουλος Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Σταύρος Παπασταύρου και ο οικονομικός του σύμβουλος καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας. Ο κ. Σαμαράς, φεύγοντας από το μεσαιωνικό κάστρο στο οποίο έγινε η σύνοδος, έξω από τις Βρυξέλλες, εκτός από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο πήρε στο αυτοκίνητό του και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου κ. Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. 


 ΠΗΓΗ : < ΤΟ ΠΑΡΟΝ>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου