Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ξεπουλάνε τα πάντα! Φωτογραφίες ντοκουμέντο ιδιωτικοποιημένης παραλίας στη Μύκονο

Μόλις πριν λίγους μήνες, τον Ιούνιο του 2011 το Δ.Σ. του Δήμου Μυκόνου απάντησε αρνητικά στην αίτηση του ιδιοκτήτη του Santa Marina για παραχώρηση άδειας κατασκευής λιμενοβραχίονα και μόλου στην παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι μία πανέμορφη αμμώδης παραλία μήκους περίπου 100 μέτρων στην πίσω πλευρά του λόφου όπου είναι χτισμένο το εν λόγω ξενοδοχείο, την οποία έχει ιδιωτικοποιήσει ο επιχειρηματία....
ς αποκλείοντας παράλληλα την πρόσβαση του κόσμου τόσο σε αυτήν όσο και στο ομώνυμο ξωκλήσι.

Σήμερα το Mykonensis παρουσιάζει πλούσιο φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από την παραλία του Αγίου Γεωργίου, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό το μέγεθος της ιδιωτικοποίησης, της καταστροφής και της αυθαιρεσίας που έχει προκαλέσει στην παραλία ο επιχειρηματίας. Ο στόχος της ανάδειξης αυτού του θέματος δεν είναι να ζημιωθεί ο επιχειρηματίας ο οποίος ούτως ή άλλως με αυτά που έχει κάνει δείχνει ότι είναι αλώβητος, αλλά να ενημερωθεί με αποδεικτικά στοιχεία ο κάθε Μυκονιάτης που δεν γνωρίζει για την κατάσταση της παραλίας μήπως και διεκδικήσει το δίκιο του, που είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα όλων των παραλιών του νησιού και η απαγόρευση των παρεμβάσεων σε αυτές.

Απαγόρευση εισόδου

Η παράκτια είσοδος στην παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι καλυμμένη με ξύλα και μεταλλικές επιφάνειες, στέλνωντας μήνυμα απαγόρευσης εισόδου σε τυχόν επισκέπτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου