Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ» ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ


bombardismos-1-naiΗ Βουλγάρα π. υπουργός Εξωτερικών Ναντέζνα Μιχαΐλοβα, επιβεβαίωσε τα παραπλανητικά σχέδια για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των Κοσσοβάρων Αλβανών.
Η Μιχαΐλοβα, σε εκπομπή της βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης, με τίτλο: «Η κρυφή ιστορία της επιχείρησης Πέταλο», αποκάλυψε ότι ήταν εκείνη που έδωσε ανεπιβεβαίωτη έκθεση των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών στον Γερμανό τότε ομόλογό της Γιόσκα Φίσερ, σχετικά με τη δήθεν επιχείρηση εθνοκάθαρσης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με την επωνυμία «Σχέδιο Πέταλο» σε βάρος των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.
Όπως φαίνεται λοιπόν, η Μιχαΐλοβα από «υπερβάλλοντα ζήλο» έδωσε την αμφιλεγόμενη έκθεση στους Γερμανούς, περίπου δύο βδομάδες πριν από την έναρξη των φονικών βομβαρδισμών στις 24 Μάρτη του 1999, παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών πως οι πληροφορίες δεν είχαν διασταυρωθεί ούτε επιβεβαιωθεί.
Το πώς ακριβώς βοήθησε η Μιχαΐλοβα τους Νατοϊκούς, το εξήγησε η ίδια στο ντοκιμαντέρ. Όπως υποστήριξε, το διαβόητο «Σχέδιο Πέταλο» ενδεχομένως να ήταν τελικά έργο των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών και όχι του ίδιου του Μιλόσεβιτς, όπως είχε εμφανιστεί τότε προπαγανδιστικά από το ΝΑΤΟ και κυρίως από την κυβέρνηση στο Βερολίνο που δεν είχε καταφέρει να «πείσει» το γερμανικό λαό για την «αναγκαιότητα» του Νατοϊκού πολέμου στα Βαλκάνια.
Μάλιστα, ο Γερμανός τότε υπουργός Άμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ το αξιοποίησε προπαγανδιστικά τον Απρίλη του 1999 προσπαθώντας να εμφανίσει τον τότε πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σαν «αιμοσταγή» χασάπη που προχωρούσε αδίσταχτα σε «εθνοκάθαρση» των Κοσσοβάρων αμάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου