Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Η κορυφαία στήλη στον Ελληνικό τύπο: Το Ευαγγέλιο του “Κομαντάντε” Μάρκου Μουζάκη.


** Ο ΓΑΠ λοιπόν είπε πρόσφατα, στο Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ,
πως η οικογένειά του είναι… δημοκρατική κι ο καθένας έχει την άποψή του.
** Προφανώς σ’ αυτά τα πλαίσια ο ίδιος εκεί περί τα τέλη του 1988-αρχές του 1989 είχε πει στον πατέρα του, τον Αντρέα, να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, να παραιτηθεί, ακόμα και να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει για ένα διάστημα και την πολιτική αλλά και τη χώρα (!), στην ουσία δηλαδή του ζήτησε τότε κάτι που ούτε καν ο μεγάλος και διαχρονικός του αντίπαλος, ο Μητσοτάκης, δεν είχε τολμήσει να του ζητήσει!
** Στην ουσία του ζήτησε να παραδεχτεί την ενοχή του για το σκάνδαλο Κοσκωτά! Ευφυέστατη σύλληψη! Ή μήπως έτρεχε τίποτε άλλο;
** Μάλιστα υπάρχει και σχετική επιστολή του προς τον Αντρέα, στις 17 Δεκέμβρη του 1988, επιστολή που έχει δει το φως της δημοσιότητας.
** Φαίνεται ότι ο ΓΑΠ πολύ εύκολα ζητά από άλλους, ακόμα και απ’ τον πατέρα του, να παραιτηθούν, αλλά προφανώς θεωρεί ότι ο ίδιος είναι… αναντικατάστατος και πρέπει να παραμένει γαντζωμένος σε όποια καρέκλα εξουσίας κατέχει κάθε φορά!
** Και είναι μύθος, για όσους στοιχειωδώς γνωρίζουν την αλήθεια, ότι παραιτήθηκε… ευχαρίστως απ’ τη θέση του πρωθυπουργού. Όλοι ξέρουν, πώς τον Ιούνη τον απέτρεψε η οικογένεια, ενώ το Νοέμβρη μέχρι την ύστατη στιγμή αντιστέκονταν και το έκανε όταν αντιλήφθηκε πως θα έφευγε με τρόπο ταπεινωτικό και χωρίς «εγγυήσεις»!
** Κι αφού πριν προσπάθησε απεγνωσμένα να διορίσει «αντ’ αυτού» την… Έλσα ή τον Φίλιππο! Ας αφήκει επομένως τα φούμαρα, υπάρχουν σ’ αυτή τη χώρα και κάποιοι –πολλοί τώρα- που δεν τρώνε κουτόχορτο.
** Είπε επίσης, ότι τον πολέμησε η… διαπλοκή! Στην πραγματικότητα επί ημερών του η διαπλοκή γιγαντώθηκε και μόνο όταν οι νταβατζήδες διαπίστωσαν πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνος λόγω των τυχοδιωκτισμών του, τότε τον εγκατέλειψαν.
** Είναι απολύτως γνωστή η άποψή μου για τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα, τον Κόκκαλη και τους άλλους του «κλαμπ». Άλλο όμως αυτό και άλλο να αφήσω να περάσει ασχολίαστη η φτηνή προπαγάνδα του εν απογνώσει ευρισκόμενου εκπεσόντος.
** Τι γύρευε, αλήθεια, στη Λόντρα τις προηγούμενες –κρίσιμες για το πολιτικό του μέλλον- μέρες ο εκπεσών; Δεν είναι πολύ περίεργο αυτό το ταξίδι, ειδικά τις μέρες που έγινε; Δεν θέλω να ενταχθώ στις θεωρίες «συνωμοσίας», πάντως όλα τούτα μόνο «αθώα» δεν είναι!
** Άλλωστε τις παρενέργειες αυτού του εναγκαλισμού με τη διαπλοκή τις βλέπετε, σήμερα. Σήμερα που –θα το ξαναπούμε- ο οχετός άνοιξε, η οσμή, η αποφορά βρωμίζουν τη χώρα!
** Και αυτός ο εναγκαλισμός –για να μην ξεχνάμε…- έφτασε σε υψηλότατα επίπεδα ήδη απ’ την περίοδο του «βασικού μετόχου», τότε που αντάμα ΓΑΠ και συνεργάτες του με τους βαρόνους των μίντια έδωσαν τη μάχη για να μην περάσει εκείνη η προσπάθεια της κυβέρνησης Καραμανλή, που πράγματι αποτελούσε ένα χτύπημα στη διαπλοκή. Και το πέτυχαν.
** Έχουν ασφαλώς πολλά να θυμούνται από κείνη την περίοδο κι ο Καραμανλής κι ο Προκόπης κι ο Ρουσόπουλος…
** Για όσους διαβάζουν προσεχτικά «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είναι εύκολα ερμηνεύσιμη η αναφορά του κυρ Σταύρου στο ενδιαφέρον αφήγημά του για τα «σάπια καλαμπόκια που μαγειρεύονται σε ιδιωτικά αεροπλάνα»! Σε ιδιωτικά αεροπλάνα και όχι καβάλα σε άλογο «Ντορή» (ή… «Ντόρη»)! Οι αναγνώστες μας είναι «τζίνια»! Με μια διαφορά. Εμείς όταν είχαμε τη σχετική πληροφορία τη δημοσιεύσαμε. Τότε. Δεν την κρατούσαμε άσο στο μανίκι, για να κάνουμε παιχνίδια ή να ζητήσουμε ανταλλάγματα…
** Πολύ αργά λοιπόν, για δάκρυα. Και απ’ το ΓΑΠ και απ’ τον κυρ Σταύρο.
** Οι… συγκινητικές κραυγές κι επικλήσεις, εκατέρωθεν, είναι υποκριτικές και προκαλούν θυμηδία. Και οργή.
** Το ίδιο και οι «αποκαλύψεις» τους. Αυτά τα αλληλοκαρφώματα, αυτό το ανηλεές ξεκατίνιασμα ΤΩΡΑ, βγάζουν ακόμα περισσότερη αποφορά! Αποδείχνουν ακόμα μεγαλύτερη –διαπλεκόμενη- υποκρισία!
** Χα! Ό,τι μπορεί κάνει η Νου Δου προκειμένου να… μην πάρει αυτοδυναμία! Τη μια «πατάτα» μετά την άλλη. Εδώ πια μιλάμε ή για ασύλληπτης έκτασης πολιτικό ερασιτεχνισμό ή για σκόπιμες ενέργειες, επειδή φοβούνται πως αν κάμουν αυτοδύναμη κυβέρνηση υπό αυτές τις συνθήκες θα φύγουν σε κάνα εξάμηνο με ελικόπτερο!
** Για να μη μιλήσουμε για εκβιασμούς εκατέρωθεν…
** Του ΓΑΠ πάντως του το επεσήμαναν συνεργάτες του (έχει και ορισμένους σοβαρούς από δαύτους), ότι η πρωτοβουλία του για το αφήγημα ενάντια στον κυρ Σταύρο αποτελεί μια απ’ τις πλέον μεγαλειώδεις γκάφες που διάπραξε μετά το χινόπωρο του 2009, οπότε ήρθε παντοδύναμος στην εξουσία…
** Μάλλον πρόκειται για τα μετέωρα, χωρίς στρατηγική και ειρμό, βήματα ενός απελπισμένου ανθρώπου προς την έξοδο…
** Ομολογία απίστευτου (;) θράσους και απ’ το ΓΑΠ και απ’ τον κυρ Σταύρο.
** Ο μεν εκπεσών ομολογεί, ότι κάλεσε και ζήτησε ό,τι ζήτησε από ποιον; Απ’ αυτόν που πριν λίγους μήνες τον είχε εκβιάσει, όπως ο ίδιος λέει!
** Ο δε κυρ Σταύρος κάθεται τώρα και κάνει αποκαλύψεις για τον τέως πρωθυπουργό, τις οποίες όμως αποκαλύψεις είχε καλά κρυμμένες στο σεντούκι, για να τις χρησιμοποιήσει «κάποτε», στην περίπτωση και μόνο που θα τα ‘σπαγε με τον τέως ηγεμόνα!
** Τι λέτε, ωρέ, αμφότεροι και οι δύο; Γιατί τόσο προκλητική, κυνική ομολογία συγκάλυψης και απ’ τους δύο;
** Ακούω και διαβάζω διάφορα, ότι ο Καραμανλής βρίσκεται πίσω απ’ την «κίνηση» διαφόρων… Αρούληδων και λοιπών γαλάζιων «μεταρρυθμιστών». Ουδέν ανακριβέστερο! Ο Καραμανλής δεν εκφράζεται, σας βεβαιώνω, από κανένα τέτοιο αυτόκλητο «καραμανλικό». Ούτε αβαντάρει, ούτε ενθαρρύνει αυτές τις κινήσεις, κάθε άλλο!
** Καμιά φορά σκέφτομαι: Ωρέ λες να ‘χει δίκιο η Μάνια, στα όσα ισχυρίζεται για τους λόγους της μη δανειοδότησης της «Ελευθεροτυπίας»;
** Ακούγοντας και διαβάζοντας τα αφηγήματα του ΓΑΠ και του κυρ Σταύρου, αναρωτιέστε ποιοι σας κυβερνούσαν; Και ποιοι σας «ενημερώνουν»; Ε;
** Πάει, το θάψανε το –μείζον- θέμα Καπελέρη, τα ντόπερμαν της παραπληροφόρησης και της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης»! Βλέπετε ήταν γ.γ. του πράσινου κράτους κι όχι της «επαράτου», για να το κρατήσουν στην επικαιρότητα κάποια… τέρμινα!
** Αλήθεια, δεν σας έκαμε εντύπωση αυτή η… ομιλούσα μουγκαμάρα της Νου Δου επί όσων αντάλλαξαν ο ΓΑΠ με τον κυρ Σταύρο; Τόσο εύκολα ρε παιδιά λησμονήθηκαν οι κορόνες σας ενάντια στη διαπλοκή; Ή κάτι άλλο συμβαίνει;
** Εντάξει, η… συνέπεια των κυβερνώντων είναι γνωστή. Σπάει κόκαλα! Ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2012 μας είχαν και προσφάτως διαβεβαιώσει ο κυρ Λουκάς αλλά και ο Μπένι. Και τώρα ζητούν μέτρα, μέτρα, κι άλλο κόψιμο επικουρικών, μειώσεις κατώτατου μισθού, πετσόκομμα 13ου και 14ου μισθού και πάει λέγοντας!
** Οποία αξιοπιστία! Για να πετύχουν, λέει, τους στόχους! Ποιους στόχους; Αλήθεια, σε αυτούς τους στόχους περιλαμβάνονται το πόσοι νεόπτωχοι θα δημιουργηθούν;
** Πόσο θα αυξηθεί ο αριθμός των αυτοκτονιών ένεκα απόγνωσης και αδιεξόδων;
** Πόσο θα ανέβει ο αριθμός των νεκρών, αστέγων, πεινασμένων, δυστυχούντων;
** Αυτούς τους «δείκτες», αλήθεια, ποιος Λουκάς και ποιος Μπένι θα τους μετρήσουν; Δεν ντρεπόμαστε; Εξέλιπε παντελώς η τσίπα;
** Ύστερα απορούν και φωνάζουν, ότι πλέον οι αποδοκιμασίες ενάντια σε «πυλώνες» του συστήματος δεν σταματούν; Ότι πλέον αγγίζουν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Και τον Αρχιεπίσκοπο;
** Φυσικά και δεν ασπάζομαι αυτού του είδους τις αντιδράσεις. Αλλά, αλήθεια, γιατί οι υλακτούντες δημοσιογραφικοί και πολιτικοί κύνες δεν εξανέστησαν, όταν ο Πρόεδρος ως μη όφειλε πήρε θέση υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης αποδοκιμάζοντας αμέσως ή εμμέσως όσους –ΜΜΕ, δημοσιογράφους, κόμματα, εργαζόμενους- «τολμούν» να αντιδρούν ενάντια σε μια πολιτική που οδηγεί στη φτώχια, την ανεργία, την κοινωνική αποσύνθεση, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την ύφεση, τη διάλυση της χώρας, την απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;
** Πήρε θέση ο Πρόεδρος. Σαφή πολιτική θέση. Και εισπράττει τις αντιδράσεις. Προς τι οι απορίες και οι αλαλαγμοί;
** Ο δε Αρχιεπίσκοπος απέδωσε τις εις βάρος του αντιδράσεις στην… κούραση του ποιμνίου! Μα πόσο μακριά απ’ τον παλμό του λαού είναι ούλοι τους;
** Είχαν πάντως προσδοκίες, ότι με την πρωθυπουργοποίηση του Λουκά οι αντιδράσεις θα εκτονώνονταν, θα «έπεφταν», θα ελέγχονταν. Και το είχαν ανάγκη αυτό, ιδιαίτερα μετά τα όσα συνέβησαν την 28η Οχτώβρη. Λάθος. Μεγάλο λάθος. Κι αν συνεχιστεί –που θα συνεχιστεί- αυτή η πολιτική, έρχονται κι άλλα.
** Για ρωτήστε και την Άννα, τον Μαγκριώτη κι άλλους…
** Τώρα τα θυμήθηκε ο ΓΑΠ τα CDS! Για να προσπαθήσει, με αναίδεια, να βγει κι από πάνω, λες κι απευθύνεται σε Λωτοφάγους! Απ’ όταν έσκασε το θέμα έχουν κατατεθεί στη Βουλή πολλές ερωτήσεις. Καμία δεν συζητήθηκε! Κατά τα άλλα ήθελε, λέει, γρήγορη διαλεύκανση για να μην είναι όμηρος του θέματος! Ιτιά-ιτιά λουλουδιασμένη!
** «Παγώνουν» τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, όπως προκύπτει απ’ τις δημοσκοπήσεις. Εισπράττει ο Καρατζαφέρης τη… λαϊκή ευαρέσκεια για τα μνημόνια και τα λοιπά, που στήριξε και στηρίζει. Κι όσο τα ποσοστά του θα «παγώνουν», τόσο θα προσφεύγει σε επικοινωνιακές πιρουέτες και πολιτικές κολοτούμπες, ενώ θα ζητά να πάνε οι εκλογές όσο πιο πίσω γίνεται…
** Ενώ θα του γίνει μόνιμος βραχνάς ο «κίνδυνος» μεγάλης ανόδου των ποσοστών της Αριστεράς. Μ’ αυτό το βραχνά θα κοιμάται και θα ξυπνά!
** Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ αναφερόμενοι στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου κάνουν λόγο για κίνδυνο «νέου Πεντελικού». Υπενθυμίζουμε ότι τότε, φθινόπωρο του 1990 στην κρίσιμη σύνοδο της Κ.Ε. που έγινε στο «Πεντελικό» ο Αντρέας ήρθε αντιμέτωπος με μια ιδιόμορφη «συνομωσία» αμφισβήτησης της επιλογής του για το γραμματέα (η θέση είχε θεσμοθετηθεί για πρώτη φορά στο συνέδριο που είχε προηγηθεί), που ήταν ο Άκης. Βέβαια οι λόγοι της αμφισβήτησης ήταν άλλοι. Ήταν η διάθεση ορισμένων «να τελειώνουμε με τον Αντρέα». Έπαιξε και κέρδισε τη μάχη. Είχε όμως προετοιμαστεί, ότι αν την έχανε θα προσέφευγε στην Κ.Ο. για ένα «νέο ξεκίνημα» του ΠΑΣΟΚ. Και είχε συζητήσει σχετικά με τους Λιβάνη, Αλευρά, Κακλαμάνη, Γεννηματά και ορισμένους –λίγους- άλλους. Βέβαια σήμερα η ιστορία ούτε καν ως φάρσα δεν μπορεί να επαναληφθεί. Διαφορετικά τα δεδομένα, διαφορετικά και τα πολιτικά αναστήματα…
** Ενόψει της κρίσιμης συνόδου του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ παρατηρείται μια εμφανής αποσυσπείρωση του «παπανδρεϊκού» μπλοκ. Οι εκτιμήσεις είναι, ότι αν δεν βρεθεί μια φόρμουλα συνεννόησης και γίνει ψηφοφορία, θα χαθεί!
** Δηλαδή θα υπερψηφιστεί σε μια τέτοια περίπτωση η πρόταση για εκλογή νέου προέδρου πριν τις εθνικές εκλογές.
** Επαναλαμβάνουμε, αν δεν βρεθεί μια «κοινή πρόταση»…
** Αποκαλύπτουμε πάντως, ότι ορισμένοι αψίκοροι του παπανδρεϊκού περιβάλλοντος είχαν τις προηγούμενες ημέρες τη φαεινή ιδέα, να «καταληφθεί» το Εθνικό Συμβούλιο από «αυθόρμητους»… θαυμαστές του ΓΑΠ και μέσα στην αναμπουμπούλα να… ψηφίσουν διάφοροι!
** Με λίγα λόγια, εσωκομματικό πραξικόπημα! Η σχετική πρόταση απορρίπτει φυσικά τη μυστική ψηφοφορία, όπου θα ψηφίσουν μόνο όσοι είναι μέλη του Ε.Σ.!
** «Μαραίνει» Κύριος;
** Κι όμως, είναι αλήθεια, όσο κι αν φαίνεται να κινείται στη σφαίρα της πολιτικής φαντασίας: Σε οικογενειακή σύναξη της τελευταίας περιόδου, όταν έπεσε κι εγκρίθηκε η έμπνευση της διαρχίας, η πρόταση για υποψήφιο πρωθυπουργό ήταν για την Άννα! Ναι! Τώρα θα μου πείτε, καλύτερη η Άννα απ’ τον… Φίλιππο, αρκεί να ‘χουν πάει τα βιβλία στα σχολεία! Αλήθεια, οι άνθρωποι έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα ή ζουν στον πλανήτη τους;
** Α, όλα κι όλα. Αχάριστος δεν είναι ο… Σώκρατες, αυτό το αγλάισμα της πολιτικής ζωής του τόπου, αυτό το κόσμημα του σοσιαλισμού, αυτός ο σκυταλοδρόμος της… πράσινης ανάπτυξης!
** Τον πήρε απ’ την αφάνεια ο ΓΑΠ (αντάμα με τον άλλο επιφανή εκπρόσωπο του… Θρακιώτικου σοσιαλισμού και ελέω μεθοδεύσεων περί το Βατοπέδι, να μην ξεχνιόμαστε…) και τον ανέβασε σε υψηλότατα κυβερνητικά και κομματικά επίπεδα! Και τώρα, την κρίσιμη ώρα, αυτός ο γίγας της πολιτικής ανάλυσης, καλεί λέει το ΓΑΠ να μην παραιτηθεί, να παραμείνει εκεί στις Θερμοπύλες του σοσιαλισμού, για να τις φυλάνε μαζί!
** Μετά κι απ’ αυτή την παρέμβαση, αλλάζει ο ρους των εξελίξεων!
** Πες μου ποιος σε στηρίζει, για να σου πως ποιος είσαι…
** Αλήθεια, τι θα γενεί με την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ; Ως πότε η εγκληματική αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων, που αβαντάρει την Τουρκία και την ιταμή της αξίωση, ότι το Καστελόριζο δεν έχει ΑΟΖ; Και καλά ο ΓΑΠ, φυσικά και δεν περιμέναμε να πράξει το αυτονόητο. Ο Λουκάς όμως; Οι γαλάζιοι Αβραμό και Δήμας, που είναι επικεφαλής κρίσιμων και αρμόδιων υπουργείων; Θα συνεχίσουν στην ίδια ρότα;
** Πιο καθαρά και τολμηρά σε σύγκριση με τους άλλους δελφίνους έχει βγει μπροστά ο Χρυσοχοϊδης. Αν θα του βγει, θα δείξει. Οι πληροφορίες μου κάνουν επίσης λόγο για κάποιας μορφής deal με το Λοβέρδο. Μέχρι πού εκτείνεται αυτό το deal;
** Σύντομα θα φανεί…
** Πλήρης λοιπόν απομυθοποίηση του κυρίου Λουκά. Εμείς βέβαια δεν είχαμε αυταπάτες και το τονίσαμε απ’ την αρχή. Ας τα δουν όλοι αυτοί που μηρύκαζαν ότι… έχει ατζέντα! Ποια ατζέντα, ωρέ; Α-λα ΓΑΠ λειτουργεί. Δηλαδή δεν προκάνει η τρόικα ή η Άγκελα να… σκεφτούν κάτι κι ο κύριος Λουκάς σπεύδει να το δεχτεί και μάλιστα να γίνει και βασιλικότερος του βασιλέως! Αυτό κάνει με τις επικουρικές, αυτό με τους μισθούς (και) στον ιδιωτικό τομέα, αυτό με τον 13ο-14ο μισθό, με όλα! Αντώνη; Θα συνεχίσεις για καιρό ακόμα να τον στηρίζεις, ακόμα κι όταν εκβιάζει με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Μ’ αυτή τη λογική, γιατί δεν στήριζες και… το ΓΑΠ;
** Πάντως σε αυτό το σκηνικό που πάει να διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ, προσέξτε (και) τις πιρουέτες της Άννας!
** Ας τα βλέπει ο Αντρέας (Λοβέρδος), ο οποίος είχε την ψευδαίσθηση, ότι θα πορευτούν αντάμα…
** Ωρέ μπας και το ΠΑΣΟΚ παράγει περισσότερους υποψήφιους απ’ όσους μπορεί να καταναλώσει; Και μ’ αυτό το έρμο το καταστατικό, που προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών για να ανακηρυχτεί κάποιος υποψήφιος, τι θα γίνει; Μπάτε σκύλοι αλέστε;
** Πάντως ο αρχηγός κωλοτούμπας ψηφίζει… Μπένι, για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ!
** Αλήθεια, ο πληθωρικός Ευάγγελος πιστεύει ότι τέτοιες αβάντες του κάνουν καλό στην εσωκομματική αναμέτρηση;
** Η Λούκα; Εκτιμώ, ότι ναι, υπό προϋποθέσεις δεν αποκλείεται να θελήσει να εκφράσει μέσω μιας υποψηφιότητάς της την «αριστερή» τάση. Το δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση…
** Σημειώστε και κάτι άλλο. Δεν έχει πει την τελευταία του λέξη ούτε ο Χρήστος (Παπουτσής). Και δεν θα το κάνει, μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά ο ΓΑΠ τι θα κάμει.
** Αν και όταν, τότε είναι όλα ανοιχτά…
** Ώστε… «γκρίζα», κατά το «έγκυρο» ΕΘΝΟΣ η στήριξη Σαμαρά στο Λουκά! Και γιατί, παρακαλώ; Μα… επειδή δεν βγαίνει ο Αντώνης να πει ανοιχτά, πως συμφωνεί και με το κόψιμο των επικουρικών και με την ακόμα μεγαλύτερη κατεδάφιση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και με το κόψιμο του 13ου-14ου μισθού!
** Αυτό θα πει… αντικειμενική ενημέρωση, εκτός από «έγκυρη»!
** Έτσι, να ξέρουμε τι είδους «ενημέρωση» προσφέρει ο καθείς…
** Κι όλα αυτά μάλιστα, όταν οι διαρκείς υποχωρήσεις του Αντώνη τον έχουν ήδη φέρει στη δεινή θέση να έχει απολέσει το αντιμνημονιακό του προφίλ, να έχει υποστεί σοβαρό πολιτικό κόστος και να βλέπει με… κιάλια την αυτοδυναμία, ενώ οι γαλάζιοι ψηφοφόροι κυκλοφορούν ζαλισμένοι και κατηφείς!
** Αλλά τον πιέζουν να πέσει ακόμα παρακάτω…
** Εμείς επιμένουμε. «Έδειξαν» κορυφαίο υπουργό οι δυο εισαγγελείς με τις καταθέσεις τους, για παρέμβαση στο έργο τους. Και τώρα καταβάλλεται εργώδης και δυσώδης προσπάθεια απ’ τον «ενδιαφερόμενο», τα νταβατζήδικα ΜΜΕ και τους νοικιασμένους δημοσιογραφικούς τους καλικάντζαρους να κουκουλωθεί το μείζον αυτό θέμα! Σε υψηλότατα κλιμάκια, το «κονέ» περιλαμβάνει και το «πνίξιμο» της άλλης μεγάλης υπόθεσης, αυτής του αδελφόθεου! Κι όλα αυτά υπό τα αμήχανα βλέμματα της ηγεσίας της γαλάζιας παράταξης, βαθέως υπνώττουσας! «Οριζόντια διασύνδεση» συγκάλυψης, τελευταίες μέρες της Πομπηίας!
** Ας πούμε, τι κέρδος είχε ο Αντώνης απ’ τη διαγραφή του Θύμιου των ταξιτζήδων; Απ’ τη μια έχασε μια πολύ καλή δεξαμενή ψήφων, έβγαλε στα κάγκελα το Θύμιο (παραμένει ακόμα εκεί!) και σιγά μην είχε κέρδος απ’ τους… νοικοκυραίους!
** Ολίγιστοι σύμβουλοι, ολέθριες συμβουλές…
** Ας μην υποτιμά κανείς τη Βάσω. Ούτε την «εύγλωττη» σιωπή της, ούτε την όποια παρέμβασή της. Η Βάσω έχει (ακόμα) ακροατήριο στο ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι εν πάση περιπτώσει έχει απομείνει σαν ΠΑΣΟΚ…
** Σε ό,τι αφορά τώρα στις διάφορες υποψηφιότητες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Εγώ να υπενθυμίσω απλά, ότι υπάρχει ένα έρμο καταστατικό, που προβλέπει τη συγκέντρωση υπογραφών του ενός τρίτου τουλάχιστον των μελών του Ε.Σ. προκειμένου να ανακηρυχτεί κάποιος υποψήφιος.
** Πόσοι έχουν αυτή τη δυνατότητα;
** Εκτός αν για μια ακόμα φορά το κουρελιάσουν αυτό το καταστατικό!
** Ερώτημα: ΑΝ ο ΓΑΠ επιμείνει μέχρι τέλους στην πρόταση για μεταβατική διαρχία, τι θα κάμει τότε ο Βενιζέλος; Ειδικά αυτός;
** Και δεν το ρωτάω αυτό, επειδή επιμένουν οι διαρροές απ’ το παπανδρεϊκό περιβάλλον, για κάποιας μορφής deal μεταξύ ΓΑΠ και Μπένι…
** Αλλά δεν είναι ενδιαφέρουσα αυτή η ιδιόμορφη σιωπή του κατά τα άλλα λαλίστατου; Σιωπή που δεν ερμηνεύεται μόνο απ’ το ότι έπαθε κι έμαθε το μοιραίο εκείνο 2007…
** Προσέξτε πάντως. Ο τρόπος με τον οποίο κινούνται όλοι οι δελφίνοι καταδεικνύει και το πολιτικό τους μέγεθος. Πώς τους «κόβετε»;
** Απ’ το ένα μετέωρο βήμα στο άλλο. Απ’ το ένα λάθος στο άλλο. Μελαγχολικές σκέψεις…
** Τα μετέωρα βήματα των μικρών δελφίνων…
** Λέτε; Να διεκδικήσει να γίνει «επίτιμος», αλλά με διευρυμένες αρμοδιότητες; Έστω κι αν κάτι τέτοιο απαιτεί ακόμα και αλλαγή του καταστατικού; Απόγνωση τέχνας κατεργάζεται…
** Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία του Π. Ευθυμίου και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για άμεση εκλογή προέδρου απ’ τη βάση, όπως δηλαδή προβλέπεται απ’ το καταστατικό. Θα μου πείτε, τα αυτονόητα ζητούν, αλλά με τον πρίγκιπα που ‘χουν μπλέξει χρειάζεται και η «επανάσταση του αυτονόητου»!
** Παπατζής! Αδιόρθωτος παπατζής! Τη μια δεσμεύεται ότι φεύγει και από πρόεδρος και την άλλη βάζει τον ταλαίπωρο εκπρόσωπό του να λέει, ότι έχει δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος!
** Πόσα θαυμαστικά απαιτούνται, για να αποδοθεί ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός του;
** ΚΟΥΪΖ: Ποιο μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ. πνέει μένεα κατά του αμφισβητούμενου διπλωματικού συμβούλου του Σαμαρά, του Α. Ψυχάρη και… διαρρέει διάφορα σε βάρος του; Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα!
** Κατέστρεψαν τη χώρα. Δήωσαν την πατρίδα. Πάτησαν το λαό στο λαιμό. Διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό. Οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχια, την ανεργία. Ξεπουλούν τα πάντα. Για να μειώσουν το έλλειμμα. Κι έρχονται και παραδέχονται, πως για το 2011 το έλλειμμα θα κλείσει πέριξ του 10%!
** Έτσι, χωρίς τσίπα, δίχως αιδώ! Ούτε μια παραίτηση! Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής! Ίχνος φιλότιμου!
** Και βγαίνει ο κυρ Λουκάς και προϊδεάζει και για μείωση του κατώτατου μισθού και για πετσόκομμα 13ου και 14ου μισθού, στον ιδιωτικό τομέα, γιατί στο δημόσιο αυτά έχουν συντελεστεί!
** Δοξάστε τους!
** Σας το ξαναλέω, μην υποτιμάτε τη Βάσω. Κινείται. Αθόρυβα, αλλά κινείται. Ξέρει να περιμένει…
** Αίφνης την Τετάρτη, σε μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι, έκανε το τραπέζι σε 15-20 πράσινους βουλευτές, κυρίως της επαρχίας. Τους άκουγε επί πολλή ώρα, να της λένε τα μηνύματα απ’ τις περιφέρειές τους. Άκουγε μόνο, δεν μίλησε…
** Όλο και πιο πολύ κατρακυλάει ο Κουτρουμάνης… Και δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη πρόνοια, να μην εκτίθεται τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά… Θλίψη…
** By the way (ΟΚ, όλα τα λαμόγια όξω, αλλά… κάνατε κάθαρση, με τον Κίμωνα!) τηλεφώνησε στον κυρ Σταύρο πολύ στενός συνεργάτης του ΓΑΠ ζητώντας «ανακωχή»;
(ΤΕΛΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου