Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Σοκ στην Ευρώπη για την αποτυχία διάθεσης των γερμανικών ομολόγων



Δεν θα περίμενε ποτέ κανείς ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Ελλάδα, θα άγγιζε και τη Γερμανία...Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας απέδωσε σήμερα στη νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές χρήματος την αποτυχία πλήρους διάθεσης δεκαετών ομολόγων που δημοπράτησε, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησής τους. Ο Οργανισμός διακράτησε τίτλους αξίας 2,356 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη έκδοση, ενώ διέθεσε 3,644 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,98%. Αρχικώς το Βερολίνο στόχευε στην άντληση ποσού 6 δισ. ευρώ.

Το επίπεδο διακράτησης είναι περίπου διπλάσιο του συνήθους, που κυμαίνεται περί το 20% της έκδοσης, ανέφερε εκπρόσωπος του, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να δηλώσει εάν και πότε ο Οργανισμός Διαχείρισης Χρέους της χώρας είχε διακρατήσει αντίστοιχο ή μεγαλύτερο ποσοστό κατά το παρελθόν.
Το αποτέλεσμα της σημερινής δημοπρασίας αντικατοπτρίζει το ιδιαίτερα νευρικό περιβάλλον των αγορών", ανακοίνωσε ο Οργανισμός, τονίζοντας ωστόσο ότι το γεγονός αυτό δεν θα οδηγήσει σε προβλήματα αναχρηματοδότησης του Γερμανικού χρέους.
"Αναφορικά με την ποσόστωση (ομολόγων) που διακρατήθηκε, ο επιθυμητός συνολικός όγκος θα επιτευχθεί μέσω πωλήσεων στη δευτερογενή αγορά", καταλήγει η ανακοίνωση.


epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου