Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται προσπαθώντας να βγάλει πρωθυπουργό !!!


(Ανανεωμένο). Χαμός γίνεται στο ΠΑΣΟΚ. Κι αυτός είναι ο λόγος που καίγονται μέχρι στιγμής οι λύσεις Παπαδήμου και Κακλαμάνη. Το ΠΑΣΟΚ αγωνία για το μέλλον  του φοβάται μην διαλυθεί και γι αυτο επιμένει σε πολιτικό πρόσωπο. Η ΝΔ αντιτίθεται, δεν θέλει συμμετοχή δικών της πολιτικών προσώπων και επιμένει για σύντομη προσφυγή στις κάλπες.
Έξω από τα δόντια τα είπε πριν από λίγο ο Απόστολος Κακλαμάνης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους παραδέχθηκε τις συνομιλίες που είχε με τους Α. Σαμαρά και Γ. Παπανδρέου αλλά και το γεγονός ότι τελικά ο γάμος δεν επιτεύχθηκε. Όταν ρωτήθηκε για το ποιος ευθύνεται, ο κ. Κακλαμάνης απέκλεισε τους δυο πολιτικούς Αρχηγούς και τα « έριξε» σε ορισμένα αφεντικά Μέσων Ενημέρωσης και σε όσους θέλουν να βγάλουν και συνδιαλέγονται με την Ντόρα…
Διάχυτος είναι στο μεταξύ ο εκνευρισμός στους κύκλους των συμφερόντων που προωθούν τον Λουκά Παπαδήμο για πρωθυπουργό και καταβάλλουν την ύστατη προσπάθεια. Αυτή την ώρα το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί στο ΠΑΣΟΚ. Και σωστά η ΝΔ επισημαίνει ότι «η λύση στα χέρια του Γ. Παπανδρέου. Δεν νοείται άλλη καθυστέρηση. Επιτέλους να τελειώνουμε».
Η υποψηφιότητα Κακλαμάνη αποσύρθηκε (αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στον σχηματισμό της κυβέρνησης), αλλά είναι βέβαιο ότι ο νέος πρωθυπουργός θα είναι πολιτικός, αν και όλο πιο έντονα ακούγεται το όνομα του καθηγητή Γ. Κουκιάδη, που είναι και προσωπικός φίλος του Βενιζέλου, ο οποίος κινεί πλέον πολλά νήματα.
Η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του, διότι κορυφαίοι υπουργοί επιμένουν στον Παπαδήμο, και αυτό επιχειρούν να αντιμετωπίσουν ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος.
Ο Ραγκούσης είπε (στο «Μέγκα») ότι «η χώρα έχει ανάγκη έναν πρωθυπουργό υψηλών πολιτικών προδιαγραφών και όχι τον κοινό χαμηλό μέσο όρο των κομμάτων, ειδικά εντός των κομμάτων. Από κοντά και η Διαμαντοπούλου λέει ότι «η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ».
Η Ντόρα έχει περάσει δύο και τρεις φορές από όλα τα κανάλια και υποστηρίζει τον Παπαδήμο. Και ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ο εθνικός διασυρμός και ο ευτελισμός των θεσμών της δημοκρατίας μας, έχουν φτάσει στα ακρότατά τους όρια. Καιρός είναι να συνέλθουμε. Η Ελλάς δεν χρειάζεται πρωθυπουργό μαριονέτα. Η μόνη λύση αυτήν την ώρα είναι να επιλεγεί μια ισχυρή προσωπικότητα με κύρος στην Ευρώπη, διεθνή αξιοπιστία και γνώση του αντικειμένου».
Τα μέτωπα είναι σαφή. Και οι αποφάσεις για τον Παπαδήμο έχουν ληφθεί. Ωστόσο μπορούν να ελπίζουν. Στον «Σκάι» ο Παπαδήμος είναι πρωθυπουργός. Αύριο θα ορκιστεί ενώπιον του Αλαφούζου.
Η δυστοκία πάντως που παρατηρείται μέχρι στιγμής στην επιλογή του νέου πρωθυπουργού οφείλεται στους εξής λόγους:
1. Στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να συνυπογράψει τη δέσμευση για την πλήρη και ολοσχερή τήρηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, την οποία η Ευρώπη θεωρεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης
2. Στον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης, για την οποία η ΝΔ επιμένει ότι πρέπει να έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα και χρόνο ζωής 100 ημερών ενώ ο κ. Παπαδήμος ήθελε να παραταθεί ο βίος της … στο άγνωστο και είχε σε αυτό την υποστήριξη της κρατικοδίαιτης διαπλοκής.
3. Ο κ. Παπαδήμος (και οι μηντιάρχες υποστηρικτές τους) ήθελαν η νέα κυβέρνηση να είναι ισχυρή, ενώ ο κ. Παπαδήμος ήθελε να πλαισιωθεί και με πρόσωπα του περιβάλλοντος Σημίτη (Γιαννίτσηε, Βασ. Ράπανος, Γ. Φλωρίδης). Επισημαίνουμε την περίπτωση Φλωρίδη ο οποίος ηγείται ήδη του νέου κόμματος του μνημονίου.
4. ΉΘελαν επίσης συμμετοχή πολιτικών στελεχών από τη ΝΔ και συμμάχησαν σε αυτό οι γνωστοί ελάχιστοι από την ΚΟ της ΝΔ, οι οποίοι πρέπει να πάρουν τον λογαριασμό αμέσως μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Βέβαια ο καλύτερος τίτλος της ανάρτησης θα ήταν “ΠΑΣΟΚ και διαπλοκή σε αδιέξοδο, θέλουν πολιτικό πρόσωπο για πρωθυπουργό” , αλλά που να κάνουμε τέτοιες ώρες ανάλυση…οψόμεθα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου