Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τα τραγικά διλήμματα του Σαμαρά


Το έχουμε ξαναπεί. Όποιος δεν παίρνει θέση σ΄αυτήν την ζωή θα καεί στο μεγαλύτερο καζάνι της κόλασης. Καθαρές κουβέντες, λοιπόν:
Δύο είναι τα μεγάλα και τραγικά διλήμματα του Αντώνη Σαμαρά εδώ που φτάσαμε.
Πρώτον: Συμμετέχει στο επιβληθέν από τον ξένο παράγοντα εγχείρημα και συνυπογράφει με αποτέλεσμα να φανεί ανακόλουθος στις προηγούμενες θέσεις του και να προκαλέσει την οργή του κόσμου που τον στήριξε.
Δεύτερον: Να βγει ο ίδιος από το κάδρο και να πει δεν δέχομαι εκβιαστικά τελεσίγραφα. Στην Ελλάδα υπάρχει Λαός και Σύνταγμα. Στην περίπτωση αυτή θα κατηγορηθεί για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
Ο Σαμαράς το έκανε ήδη μια φορά με το Σκοπιανό. Με αποτέλεσμα να μείνει στο περιθώριο για δώδεκα χρόνια. Και κανείς να μην του το αναγνωρίσει.
Αν κι αυτήν την φορά πει ΟΧΙ θα βγει πάλι από το κάδρο και μην έχετε αυταπάτες:  θα βρεθεί κάποιος άλλος να συνυπογράψει κι αυτό που θέλουν οι δανειστές θα γίνει.
Αν ο Σαμαράς πει ΟΧΙ θα του το αναγνωρίσουν πάλι μόνο όσοι απέμειναν να φυλάττουν Θερμοπύλες. Η μεγάλη μάζα θα σκεφθεί τον μισθό και τη σύνταξη της . “Ο Σαμαράς πάλι φταίει…” θα πούνε.
Ενώ αν μείνει μέσα στο κάδρο θα έχει τις δυνατότητες να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας. Γιατί ένα πράγμα πιστεύουμε γι αυτόν: είναι πατριώτης και Έλληνας. Λάθη έκανε και πολλά και κυρίως εμπιστεύτηκε συμβούλους που μας απογοήτευσαν όλους. Όμως δεν υπάρχει κανένας άλλος από τον Σαμαρά αυτήν την ώρα να υπερασπιστεί τον λαό με πράξεις και όχι με λόγια και συνθήματα.
Αυτή είναι για μας η πραγματικότητα, με το χέρι στην καρδιά.
Δεν μετανιώνουμε για τίποτα. Χάσαμε μια μάχη, αλλά είχαμε δίκαιο. Και ο πόλεμος δεν κρίθηκε ακόμα.
FactorX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου