Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Εμπόλεμη ζώνη η Κερατέα

Μέρα έντασης ήταν και η χθεσινή στην Κερατέα.
Οι διαθέσεις φάνηκαν από νωρίς το πρωί όταν αποκαλύφθηκε το όρυγμα, βάθους δύο μέτρων στη λεωφόρο Λαυρίου, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.
Όταν το μεσημέρι έφτασαν στο σημείο σκαπτικά μηχανήματα –παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέα – προκειμένου να αποκαταστήσουν τη ζημιά στο δρόμο, ξεκίνησαν οι συμπλοκές.
Η άφιξη στων αστυνομικών δυνάμεων το μεσημέρι σήμανε συναγερμό στην πόλη και αμέσως οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα, πάνω από το σημείο του ορύγματος, και επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, πίσω από το γήπεδο της πόλης ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ βοηθούσε την επιχείρηση της αστυνομίας από αέρος.
Κάτοικοι της περιοχής και δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν στη Λεωφόρο Λαυρίου, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν μέσα στην πόλη - από την 2η είσοδο.
Μάλιστα ανταποκριtής του Reuters που βρέθηκε στο σημείο για να καλύψει τα γεγονότα δέχθηκε επίθεση αγνώστων οι οποίοι του έσπασαν την κάμερα.
Στα επεισόδια προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί αλλά και λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία. Οι τραυματίες των συγκρούσεων έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και μεταξύ τους βρίσκονται και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Τα πνεύματα όμως δεν ηρέμησαν ούτε το βράδυ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε σπίτι της περιοχής που κατοικεί ζευγάρι αστυνομικών. Την ώρα της επίθεσης το ζευγάρι ήταν στο σπίτι μαζί με τέσσερα ανήλικα παιδιά τους.
Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά, που είχε ως αποτέλεσμα, τρία κατεστραμμένα οχήματα, που ήταν σταθμευμένα έξω από την κατοικία των αστυνομικών.
Όπως έγινε γνωστό από το ζεύγος των αστυνομικών που δέχθηκε τη βομβιστική επίθεση των αγνώστων, ο μεν σύζυγος φέρει το βαθμό του Αστυνόμου Α' και είναι διοικητής του Α.Τ. Γλυκών Νερών, ενώ η γυναίκα υπηρετεί στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της Κερατέας. Το ζευγάρι διαμένει στη συγκεκριμένη οικία από το 1994.

Βήμα πίσω δεν κάνει η κυβέρνηση για την δημιουργία ΧΥΤΥ στην Κερατέα

"Είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που έχουμε σχέδιο, στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κερατέα και επεσήμανε ότι "εάν αυτός γινόταν πριν από κάποια χρόνια, σήμερα, δεν θα είχαμε αυτά τα επεισόδια".
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να δει την Κερατέα ως ένα επεισόδιο λήψης αστυνομικών μέτρων, καθώς "θα αδικούσαμε τη δουλειά που ήδη γίνεται και προσπαθούμε να κάνουμε στον χώρο των ΧΥΤΥ".
«Είμαστε Έλληνες πολίτες»

«Εκατοντάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρονται στ απλησιέστερα κέντρα υγείας» ανέφερε έκτακτο δελτίο του δήμου Λαυρεωτικής.
«Ότι και να πούμε θα είναι λίγο για τους κυβερνώντες. Κάποιος ας τους θυμίσει ότι είμαστε Έλληνες πολίτες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου