Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Μίκης: «Αυτή τη στιγμή στη χώρα γίνεται πραξικόπημα»Ο Μίκης ξανάναψε χθες τη «σπίθα». Χαρακτήρισε πραξικοπηματική τη διακυβέρνηση της χώρας,«τράβηξε» το αφτί του Εισαγγελέα κ. Τέντε γιατί δεν πέταξε τους Τροϊκανούς έξω από τη χώρα και παραδέχεται πως τόση... εθνική μοναξιά δεν ένιωθε ούτε στην περίοδο της Χούντας.
«Το σύστημα είναι πραξικοπηματικό. Όλα αυτά που γίνονται είναι παράνομα και ο καθηγητής Κασσιμάτης (σ.σ. συνταγματολόγος) είπε μάλιστα ότι ο Εισαγγελέας ο κύριος Τέντες είχε την υποχρέωση να συλλάβει αυτούς της Τρόικας να τους στείλει έξω, διότι δεν είναι δυνατόν και κολοσσιαίας σημασίας σύμβαση να υπογράφεται μόνο από έναν υπουργό, να μην περνάει από τα 3/5 της Βουλής και να μην υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»
Επαναφέροντας την εκτίμησή του ότι η χώρα δεν κινδυνεύει μόνον οικονομικά αλλά και εθνικά που αποτελεί τον βασικό άξονα και της Ανεξάρτητης Κίνησής του «Σπίθα», ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε απέραντα μόνος. «Μέσα στη δικτατορία αισθανόμουν τον φόβο της τυραννίας... ο κόσμος είχε το θάρρος με τον α ή β τρόπο να εκδηλώνει τη συμπάθειά του προς εμάς τους αντιστασιακούς, σήμερα ο φόβος είναι τόσο μεγάλος και η αλλοτρίωση των ανθρώπων τόσο μεγάλη που νιώθουμε τελείως μόνοι, εγώ προσωπικά είμαι μόνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου