Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ


  BHmagazino

Διάβαζα στο κυριακάτικο ΒΗm
agazino ένα άρθρο του Παύλου Παπαδόπουλου για τον Κώστα  Καραμανλή.
Και γι’ άλλη μια φορά αναρωτήθηκα πόσους, επιτέλους, απογόνους άφησαν σ’ αυτή τη χώρα ο Εφιάλτης και ο Πήλιος Γούσης...
Σαν ειδήμων βούδας, ο συντάκτης του άρθρου, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί  τον Καραμανλή για την οικονομική κατάσταση της χώρας, υποβαθμίζοντας τις όποιες προσπάθειες είχε εκείνος κάνει για να συνεννώσει  τα κόμματα κυβέρνησης- αντιπολίτευσης   σε μια κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία της Ελλάδας. Αθωώνει  τον μοιραίο Γιωργάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσαν οι πράξεις του να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα, «μετά τα δύο χρόνια της γαλάζια απραξίας». Αγνοεί  παντελώς τις συμφωνίες για τους αγωγούς φυσικού αερίου που θα ενίσχυαν οικονομικά και πολιτικά τη χώρα μας, ίσως γιατί θα έπρεπε να μας εξηγήσει και το γιατί ο Γιωργάκης ήθελε να τις καταργήσει, όπως και έκανε. Τον κατηγορεί για «κουρασμένο» και «ανθρωπο που έπρεπε να σπρώξουν για να πάρει αποφάσεις και αυτό το έκανε μόνο όταν ήταν τελείως απαραίτητο», ενώ ήταν ο μοναδικός Πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών  που έκανε τον ελληνικό λαό υπερήφανο, λέγοντας εκείνο το ιστορικό «ΟΧΙ»  στα σχέδια των Αμερικανών στο Βελιγράδι.  Ήταν δύο αποφάσεις που γνώριζε ότι θα τον έκαναν στόχο, αυτόν και την οικογένειά του, αλλά δε δίστασε να τις πάρει. Όπως δεν είχε διστάσει το 2004, φρεσκοεκλεγμένος πρωθυπουργός, να τηρήσει την πανέξυπνη εκείνη στάση του στο σχέδιο ANAN.
Ο συντάκτης μιλάει επίσης με σαρκασμό για το χαρακτήρα του Καραμανλή και υποννοεί ότι ο  πρώην πρωπυπουργός ανησυχεί μήπως περάσει από ειδικό δικαστήριο.  Πρέπει κάποιος να θυμίσει σε αυτόν τον «κύριο» ότι άλλος ήταν εκείνος που πρόδωσε  τον ελληνικό λαό και παρέδωσε την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους, πράγμα για το οποίο επαίρεται  ακόμα και σήμερα. Και άλλοι ήταν εκείνοι που σάρωσαν την οικονομία της πατρίδας μας, με συνεχή διακυβέρνηση από το 1981 μέχρι το 2004 με διακοπή μόνο τριών ετών 1990-1993). Σας προκαλώ κε Παπαδόπουλε να συγκρίνετε, αν μπορείτε, τη διακυβέρνηση Καραμανλή με αυτήν του Γ. Παπανδρέου. Αν τολμάτε κάντε το. Όση διαστρέβλωση και  να χρησιμοποιήσετε, σας πληροφορώ θα αποτύχετε
Ισχυρίζεται ακόμα (ο κος Παπαδόπουλος) ότι ο Καραμανλής θεωρεί τη ΝΔ ως οικογενειακή περιουσία. Χρειάζεται να του θυμίσω οτι τη ΝΔ είχε πολλούς περισσότερους προέδρους απ’ ότι τα άλλα κόμματα;
Συμφωνώ ότι ο Καραμανλής είχε ένα μειονέκτημα: εμπιστευόταν τους ανθρώπους περισσότερο απ’ όσο  τους άξιζε .  Έκανε λάθος στην επιλογή κάποιων  συνεργατών του. Και έκανε λάθος στην επιστροφή του Σαμαρά στη ΝΔ. Ο Σαμαράς είναι ένα πολιτικό κοράκι  που μπροστά στη φιλοδοξία του δεν υπολογίζει ούτε την ιστορία του κόμματος, ούτε τις προηγούμενες Αξίες, αλλά, κυρίως, είναι άφιλος και αχάριστος. Πώς μπορεί να τον χαρακτηρίσει  κανείς, όταν δίνει συνέντευξη στην  πιο ΣΥΡΙΖέικη φυλλάδα, δηλώνοντας μάλιστα ότι υποστηρίζει 100% τον Στουρνάρα, τον κολλητό του  Σημίτη, τον εμπνευστή της ληστείας του Χρηματιστηρίου, τον πωλητή του χρυσού της Ελλάδας, που είχε το θράσος να κατηγορήσει τη ΝΔ, το ίδιο το κόμμα στο οποίο αυτός  προεδρεύει, ως υπεύθυνο της οικονομικής καταστροφής; ΄Εχεις διαχωρίσει τη θέση σου κε Σαμαρα. Διαχωρίζουμε κι εμείς τη δική μας.
Κύριε Π. Παπαδόπουλε, είσαι  επιεικώς ανιστόρητος διαστρεβλωτής της πραγματικότητας. Μπορείς να πεις στον εντολοδόχο σου, ότι  ίσως αυτός ο λαός να έχει κάνει πολλά λάθη στις επιλογές του αλλά μπορεί  ακόμα και σκέφτεται, μπορεί και συγκρίνει , μπορεί ακόμα να τιμωρεί και θα το κάνει για όλους σας.

ΕΡΜΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου