Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΩΛΕΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ "Χαστούκι" Moody's στην Βρετανία: "Αντίο ΑΑΑ"!


Σοβαρούς τριγμούς αναμένεται να αντιμετωπίσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι κεφαλαιαγοράς από την ερχόμενη Δευτέρα μετά την αιφνιδιαστική υποβάθμιση της Βρετανίας από τον οίκο Moody’s από αξιολόγηση ΑΑΑ σε Αa1!
Η Moody’s αιτιολογώντας την απόφασή της αναφέρει ότι η αδυναμία της οικονομίας της Γηραιάς Αλβιόνος, "θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια εξαιτίας της αδύναμης παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας αλλά και της μείωσης της δανειοδότησης, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα".
Η υποβάθμιση της Βρετανίας από την αξιολόγηση ΑΑΑ αναμένεται , σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες, να δημιουργήσει εκτεταμένη αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές -από τη Δευτέρα το πρωί -αφού εκτός των άλλων το Λονδίνο θεωρείται ως το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο του πλανήτη μετά τη Νέα Υόρκη.
Η αλαζονική Βρετανία θα έρθει τώρα αντιμέτωπη με την πραγματικότητα: Καλό είναι να είσαι η συμπρωτεύουσα των παγκόσμιων αγορών χρήματος (μαζί με τη Ν.Υόρκη), αλλά κάλλιστο να είσαι μια χώρα με πραγματική παραγωγή και βαριά βιομηχανία.
Και η κάποτε πρωτοπόρος στην βιομηχανία Βρετανία, έχει εγκαταλείψει εδώ και πολλά χρόνια την πρωτοπορία της. Μόνο με εμπόριο και υπηρεσίες δεν φτάνεις μακριά, όχι μόνο σήμερα: Τα "νεκροταφεία" της Ιστορίας είναι γεμάτα από απο-βιομηχανοποιημένα κράτη... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου