Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

οι Αυτοκρατοριες παντα πεφτουν στο λακκο που ανοιγουν οι ιδιες.!!!




20130906-082522.jpgΑν τρωθεί το κύρος του προέδρου, θα πληγει η αξιοπιστία της ίδιας της Αμερικής !!!
Αυτό είναι το κύριο επιχείρημα των Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών που τους κάνει να επιμένουν σε επίθεση εναντίων της Συρίας.
Όμως ας το σκεφτούμε λίγο βαθύτερα.
Τελικά το γεγονός ότι η Αμερική αγνοεί τον ΟΗΕ, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι διαθέτει ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η χρήση χημικών έγινε από τις κυβερνητικές δυνάμεις στην Συρία, ενισχύει ή καταρρακώνει το κύρος του Ομπάμα και την αξιοπιστία της Αμερικής;
Στην προκειμένη περίπτωση, όχι μόνο δεν προστατεύεται το κύρος του Ομπάμα και η
αξιοπιστία της Αμερικής, αντίθετα καταρρακώνετε η αξιοπιστία τους, ακριβώς γιατί ενώ ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία για το ποιός έκανε χρήση των χημικών, εν τούτοις δεν τα παρουσιάζουν στον ΟΗΕ, ενισχύοντας έτσι αυτούς που εξ αρχής αμφισβητούν την ύπαρξη τους.
Ενδεχομένως όλο αυτό το παράλογο της υπόθεσης να έχει ενδο-αμερικανικιές σκοπιμότητες που ως μόνο σκοπό έχουν τον εξευτελισμό του Ομπάμα, γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί λογικά αυτή η αντίφαση.
Αν πράγματι ο Ομπάμα ήθελε να προστατεύσει το κύρος του και με δεδομένο ότι είναι κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, θα έπρεπε ευθύς εξ αρχής από μόνος του να παρουσιάσει τα δεδομένα στον ΟΗΕ.
Είναι σίγουρο ότι αυτοί που τον σπρώχνουν σε αυτές τις αντιφάσεις, ανεξαρτήτως προθέσεων, κάθε άλλο από το να προστατεύσουν το κύρος του Ομπάμα πράττουν.
Αλλά και η ίδια η αξιοπιστία της Αμερικής πλήττεται από αυτήν της την άρνηση να παρουσιάσει στον ΟΗΕ τις αποδείξεις για την χρήση χημικών από το καθεστώς της Συρίας.
Μετά την αποτυχία του Κάμερον να αποσπάσει την έγκριση του αγγλικού κοινοβουλίου, θα περίμενε κανείς ότι η Αμερική θα παρουσίαζε στην διεθνή κοινότητα τα οποία πειστήρια έχει εναντίων του Ασάντ.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της επιχείρησης εναντίων της Συρίας και όσο δεν παρουσιάζει η Αμερική στην διεθνή κοινότητα τα στοιχεία της, το κύρος του Ομπάμα και αξιοπιστία της Αμερικής έχουν πληγεί, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Σήμερα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον τα πράγματα, ο μόνος τρόπος για να σωθεί το κύρος του Ομπάμα και η αξιοπιστία της Αμερικής, είναι να παρουσιαστούν τα στοιχεία στον ΟΗΕ και να γίνει η επιχείρηση εναντίων του Ασάντ κατόπιν εγκρίσεως του Συμβουλίου Ασφάλειας.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου