Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Συλλογή υπογραφών για να γυρίσει η ΝΔ σελίδα…

Συλλογή υπογραφών για να γυρίσει η ΝΔ σελίδα…
Η εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, στον απόηχο και των ερασιτεχνισμών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια να μην υπάρχει στη χώρα αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
Και η σημερινή Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Αντιθέτως, λειτουργεί μάλλον ως… χορηγός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο τη θυελλώδη υπεροχή που καταγράφει έναντι του πρώην πρωθυπουργού και μεγάλου χαμένου των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, σε επίπεδο προσωπικής δημοφιλίας αλλά και πρωθυπουργικής καταλληλότητας.
Όπως είχε επισημανθεί από την πρώτη στιγμή, η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να αποχωρήσει, διευκολύνοντας έτσι τις εξελίξεις για τη συντεταγμένη αλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία, και την ουσιαστική και τάχιστη ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς, οδήγησε στη σημερινή δραματική πραγματικότητα.
Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει εγκλωβισμένη στην “ψύχωση δικαίωσης” που χαρακτηρίζει την ηγεσία της και αδυνατεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε όσους πολίτες έχουν απογοητευτεί ή τρομάζουν από το… τσίρκο της αριστερής διακυβέρνησης. Μένει μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, και ο βηματισμός της είναι νωθρός, χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική και όραμα για το μέλλον.
Πολύ περισσότερο, χωρίς ένα θετικό όραμα, που θα ήταν ελκυστικό για την ελληνική κοινωνία, σε αντιδιαστολή με την ασυγχώρητη και αυτοκαταστροφική στρατηγική του φόβου που ακολουθήθηκε προεκλογικά, χαρίζοντας την ελπίδα και την προσδοκία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Την περίοδο του Πάσχα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την επαρχία, που επέστρεψαν στις εκλογικές περιφέρειές τους, βίωσαν τη δύσκολη έως τραυματική εμπειρία της απαξίωσης, και της… απορίας για την αδυναμία της ΝΔ να αλλάξει, με την επιμονή του Αντώνη Σαμαρά να συνεχίζει την ίδια πολιτική που αποδοκιμάστηκε στις κάλπες.
Για την κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς άλλωστε, ανθρώπους άλλης ιδιοσυγκρασίας, ηθικού υπόβαθρου και κουλτούρας, όσα έχει κάνει ο πρώην πρωθυπουργός μετά τη βαριά και ιστορική ήττα του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι ανεπίτρεπτα και απωθητικά.
Τόσο σε επίπδο ουσίας, όσο και συμβολισμών. Από τη μη παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον διάδοχό του, μέχρι την άρνηση να ομολογήσει τα λάθη της διακυβέρνησής του, και να ζητήσει μια λυτρωτική συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες.
Αντιθέτως, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και μια ομάδα στελεχών που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σήμερα στη Συγγρού, μοιάζουν να κουνούν με νόημα και επιδεικτικά το δάχτυλο στους Έλληνες ψηφοφόρους, στο πνεύμα του “σας τα λέγαμε”. Κάτι που φυσικά εξοργίζει μια κοινωνία η οποία δοκιμάστηκε αγρίως και γνώρισε τα όριά της από τις πολιτικές του Μνημονίου.
Φαίνεται λοιπόν ότι στη Νέα Δημοκρατία, οι περισσότερο υπεύθυνες δυνάμεις του κόμματος και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς, αποφάσισαν να αφυπνιστούν, πριν να είναι πολύ αργά. Προτού η ΝΔ οδηγηθεί στα επίπεδα της πολιτικής συρρίκνωσης του σημερινού ΠΑΣΟΚ, και καταδικαστεί στο περιθώριο του πολιτικού συστήματος.
Όπως αναφέρει ο Άρης Ραβανός στο αναλυτικό ρεπορτάζ του στο “Βήμα της Κυριακής”, στελέχη που αγωνιούν για το μέλλον της ΝΔ, και από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να δείξουν στον Αντώνη Σαμαρά την οδό της έντιμης “υπέρβασης”, συντονίζονται, αποκτούν ενιαίο λόγο, και προχωρούν στη συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου.
Εκεί, η οργανωμένη αλλά και η κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν την ευκαιρία να ακουστούν. Και να δρομολογήσουν την αλλαγή σελίδας που τόσο ανάγκη έχει η ιστορική Παράταξη.
Αλλαγή σελίδας, με αλλαγή ηγεσίας, αλλαγή πολιτικής, αλλαγή νοοτροπίας. Για να σταματήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να παίζουν μόνοι τους, χωρίς αντίπαλο, στον πολιτικό στίβο.
Και για να ακυρωθεί η εθνική ανησυχία της γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής, στο περιθώριο της απογοήτευσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, και λόγω της πολιτικής ανυπαρξίας της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου