Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ένα πράγμα δεν θα αλλάξει ποτέ: η υπογραφή “Παπανδρέου” στο Μνημόνιο



Αντί για διερμηνεία ο κ. Παπανδρέου επιλέγει την .. παρερμηνεία και μεταφράζει τα συμπεράσματα του ΕΛΚ κατά πως τον βολεύει. Χθες έφτασε στο σημείο να πει στους υπουργούς του ότι το ΕΛΚ είναι υπέρ του Μνημονίου! Το κείμενο του ΕΛΚ αναφέρει κατά λέξη:
«Ενθαρρύνουμε την περιοδική επαναξιολόγηση της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Βοήθειας που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές τροποποιήσεις των πακέτων που ήδη εφαρμόζονται».
Αμέσως πιο κάτω το κείμενο λέει ότι θα χρειαστούν πιθανότατα αλλαγές για να «συνεχιστεί επιτυχώς η εφαρμογή» του Μνημονίου. Ο κ. Παπανδρέου καταλαβαίνει ότι το Μνημόνιο είναι …«επιτυχημένο»! Το αν το Μνημόνιο πέτυχε ή όχι δεν χρειάζεται να μας το πει κανείς. Ήδη το ξέρουμε όλοι…
Αν ήταν «επιτυχημένο» δεν θα χρειαζόταν τροποποιήσεις για να «διασφαλιστεί η συνέχισή του». Ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου νομίζει ότι παίρνει «εύσημα επιτυχίας». Κι ύστερα προαναγγέλλει αγώνα για να αλλάξει την… «επιτυχία» του!
Αλλά ένα πράγμα δε θα αλλάξει ποτέ, όσες τροποποιήσεις του Μνημονίου κι αν γίνουν: ότι κάτω από το Μνημόνιο βρίσκεται η υπογραφή του κ. Παπανδρέου. Και ό,τι και να λέει ο κ. Παπανδρέου στους υπουργούς του, η Ελληνική ανεργία σήμερα είναι 15% και τα Ελληνικά spreads εκτοξεύονται και πάλι στις 1000 μ.β. Και όλα αυτά συμβαίνουν μετά την υπογραφή του Μνημονίου και εξαιτίας του.
Ακόμη κι αν πείσει τους υπουργούς του, ο κ. Παπανδρέου δε μπορεί πλέον να κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό. Για την ακρίβεια, ούτε τους μετανάστες μπορεί να πείσει.
Τί μας είπε με τα λάθη και τις παραλείψεις του ο υπουργός Αποστασίας του Πολίτη; «Θέλεις πολιτικό άσυλο; Κρύψου πίσω από το πανεπιστημιακό άσυλο και γίνε νόμιμος συνομιλητής». Και στέλνει τις Εισαγγελικές Αρχές της χώρας να συνομιλούν με τους παράνομους. Δηλαδή, νομιμοποιεί η εκτελεστική εξουσία το διάλογο της δικαστικής εξουσίας με την παρανομία. Και σε λίγο, ο υπερυπουργός του των Εσωτερικών Τεμενάδων θα τροποποιήσει το δικό του νόμο για την ιθαγένεια: «Θέλεις νομιμοποίηση, κάνε απεργία πείνας»! Οδυνηρές οι συνέπειές της για το λαθρομετανάστη… Ολέθριες για τη χώρα…
Και συνεχίζει ο κ. Παπανδρέου να παριστάνει τον ψεύτη βοσκό, αντί να κοιταχτεί στον καθρέφτη της Αυτογνωσίας. Όταν επί 18 μήνες το μόνο μέτρο που πήρε ήταν η υπογραφή του Μνημονίου. Όταν επί σαράντα ημέρες ετοίμαζε πράσινη κάρτα σε ένα μεταναστευτικό σκορποχώρι! Ας μην επείγεται, όμως.. Πολύ σύντομα θα πανηγυρίζει τα … σαράντα της κυβέρνησής του. Γιατί χθες το βράδυ αυτός άναψε το πράσινο φως σε όλους τους λαθρομετανάστες του σπαρασσόμενου αραβικού κόσμου. Δηλαδή το μαγαζί, αφού το διέσυρε και το έδεσε χειροπόδαρα επ’ αόριστον, θέλει να το δει και ξέφραγο αμπέλι.


Και για να μην ξεχνιόμαστε:
Ο κ. Παπανδρέου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ταυτίζεται ή όχι με τον σοσιαλιστή Θαπατέρο, που ταυτίζεται με την κα Μέρκελ;
Ο κ. Παπανδρέου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ταυτίζεται ή όχι με τους σοσιαλιστές συντρόφους Καντάφι, Μουμπάρακ, Μπεν Αλί; Μήπως ο σοσιαλισμός τον εμποδίζει να καταδικάσει τις αιματοχυσίες του καθεστώτος Καντάφι;
Τελικά ο κ. Παπανδρέου, μετά τον τέταρτο δρόμο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, αποφαίνεται: το κακό ΕΛΚ και ο καλός Σοσιαλισμός, οι κακές πράξεις των άλλων, οι αγαθοεργίες του ΠΑΣΟΚ.

Άβυσσος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου