Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Toν "πούλησε" τον Μουαμάρ ο Γιώργος...


"Τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια" του Μ.Καντάφι ακόμα και ο Γ.Παπανδρέου! Καλά λένε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο συμφέροντα. Την καταδίκη της Λιβύης και του Μ.Καντάφι, από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στα πλαίσια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο για τη στήριξη της προσπάθειας, καθώς αποτελεί χώρα σταθερότητας για την Ευρώπη. «Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κοινή μας απόφαση γύρω από τα θέματα της Βόρειας Αφρικής και της Λιβύης. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια κοινή στάση, μια κοινή φωνή, για την καταδίκη της βίας στη Λιβύη, αλλά βεβαίως και του ίδιου του καθεστώτος, και αποφασίζει να πάρει ενισχυμένα μέτρα κυρώσεων. 
Δηλώσαμε και την υποστήριξή μας στις δημοκρατικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τη βούλησή μας να σταθούμε δίπλα στους λαούς όλης αυτής της περιοχής, στη μετάβασή τους προς τη Δημοκρατία, για την υλοποίηση των οραμάτων τους, για μια κοινωνία ανοιχτή, δημοκρατική, ελεύθερη, μια κοινωνία δικαιοσύνης. 
Τονίσαμε την ετοιμότητά μας να στηρίξουμε με ανθρωπιστική βοήθεια όλες τις περιοχές, ιδιαίτερα βεβαίως το λαό της Λιβύης, αλλά και πολλούς από τους πρόσφυγες άλλων χωρών, οι οποίοι φεύγουν από τη Λιβύη. 
Μια ανθρωπιστική βοήθεια, στην οποία η Ελλάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο με τις προσπάθειές της, για παράδειγμα με τη μεταφορά περίπου 15 χιλιάδων Κινέζων, αλλά και πολλών άλλων ξένων υπηκόων από τη Λιβύη.
Όπως και σήμερα, με τη μεταφορά των τριών Ολλανδών από τη Λιβύη στην Ελλάδα και, αργότερα, στην Ολλανδία. 
Αυτό δείχνει τον ρόλο της Ελλάδας σε αυτή την προσπάθεια, για τη στήριξη της ανθρωπιστικής βοήθειας. 
Και θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού της Ολλανδίας, ο οποίος μου είπε συγκινημένος το πρωί, ότι μεταφέρει τις ευχαριστίες ολόκληρου του λαού, όλων των πολιτών της Ολλανδίας, προς την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό, για τις προσπάθειες και την επιτυχή επιχείρηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου