Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Δένουν τον Ροντος για το σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλαδας- Ο Παπανδρεου δεν ήξερε τίποτα; Απλως «διορίστηκε» πρωθυπουργος;

Εμπλοκή Ρόντου στο περιβόητο σχέδιο «Πυθία»
Ο ανακριτής «δένει» τον διπλωμάτη με την υπόθεση των υποκλοπών και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή
Του Παναγιώτη Τζένου
Ο Άλεξ Ρόντος, πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο διπλωμάτης με τη φήμη του ανθρώπου των «ειδικώναποστολών» στο υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και για το περιβόητο σχέδιο «Πυθία», που αφορούσε την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας, που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών και τα σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή, μετά από πολύμηνη έρευνα φαίνεται να κατέληξε στον Άλεξ Ρόντο ως γνώστη του σχεδίου «Πυθία». Πρόκειται για άτομο που γνωρίζει πολλά, αλλά δεν αποκαλύπτει όσα ξέρει, λέει πρόσωπο που έχει πολύ καλή γνώση της υπόθεσης, αλλά και του παρελθόντος του κ. Ρόντου, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει ως «διεθνή παίκτη».
Αν και αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες για τον ρόλο του, η ανάκριση φαίνεται ότι έρχεται όλο και πιο κοντά του…
Ο ανακριτής κ. Φούκας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αξιολογώντας τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, ετοιμάζεται να συγκεκριμενοποιήσει τις κατηγορίες στο πρόσωπο του κ. Ρόντου, τον οποίο πριν από λίγους μήνες κάλεσε στο γραφείο του να καταθέσει όσα γνωρίζει. Η κλήση αυτή είχε έρθει μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεκάδων προσώπων, που έδειξε ότι συγκεκριμένα επιχειρηματικά λόμπι επεδίωκαν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού για την εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων. Από τον περσινό Απρίλιο και για τουλάχιστον έξι μήνες το τηλέφωνο του Άλεξ Ρόντου παρακολουθούνταν στενά, με κάποιες από τις συνομιλίες του να αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.
Pool Bar
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από κάποιες επικοινωνίες του, ο γνωστός διπλωμάτης φέρεται να έκανε προσεκτικές κινήσεις και να λάμβανε ιδιαίτερες προφυλάξεις, για παράδειγμα έδινε ραντεβού με πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ σε pool bar για να συζητήσουν θέματα που αφορούσαν τον ενεργειακό πόλεμο, με αναφορές στην ακύρωση της συμφωνίας για τον αγωγό South Stream. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με άλλες συνομιλίες του με πρώην υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με ένα έγγραφο που αποδίδεται στην ΕΥΠ, βάσει του οποίου ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου γνώριζε πρόσωπα και πράγματα σχετικά με την επιχείρηση «Πυθία», που φέρεται να ξετυλίχτηκε το 2008-2009 με στόχο την δολοφονία του Κ. Καραμανλή, οδήγησαν τον κ. Φούκα να εστιάσει στο συγκεκριμένο πρόσωπο.
Βάσει των καταγραφών, ο Άλεξ Ρόντος είχε γνώση, ως αποδέκτης σχετικών πληροφοριών, για το σχέδιο «Πυθία», αλλά και για τις προσπάθειες ματαίωσης από ξένα κέντρα της κατασκευής του αγωγού South Stream. Οι συνομιλητές του Άλεξ Ρόντου κλήθηκαν να καταθέσουν, ως μάρτυρες, ό,τι γνωρίζουν. Κι αυτό γιατί από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν προέκυψε ότι οι δύο πολιτικοί είχαν γίνει αποδέκτες πληροφοριών που κυκλοφορούσαν για την ανοχή ξένης χώρας σε ενέργειες αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, οι οποίες υποκινούνταν από επιχειρηματίες με δραστηριότητα σε χώρα της Μέσης Ανατολής. Οι εν λόγω επιχειρηματίες φέρονται να είχαν επιστρατεύσει πρώην πράκτορες μυστικής υπηρεσίας της χώρας τους, στην προσπάθειά τους να ματαιώσουν τη συμφωνία για τον αγωγό. Επεδίωκαν, λένε οι πληροφορίες, με αυτό τον τρόπο να προωθήσουν τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της ενέργειας.
Αβάσιμα
Ο κ. Ρόντος, ,ε βάση πληροφορίες, ερωτηθείς σχετικά από τον ανακριτή όταν βρέθηκε ενώπιόν του, απάντησε πως τέτοια σενάρια ακούγονταν τότε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κατά την εκτίμησή του δεν είχαν βάση. Φαίνεται, επίσης, ότι είχαν πέσει στην αντίληψή του πληροφορίες για την ύπαρξη ομάδας που την επίμαχη περίοδο βρισκόταν στην Ελλάδα συλλέγοντας πληροφορίες από πολιτικούς και επιχειρηματίες για την πορεία των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ρώσους. Το γεγονός ότι γνωρίζει πολλά, ενισχύεται και από το ότι στην πρώτη κατάθεσή του δεν… δίστασε να δείξει προς την πλευρά του πρώην υπουργού, ο οποίος είχε επαφές με Ισραηλινούς για το σύστημα γεωεντοπισμού.
Ερώτημα παραμένει, ωστόσο, ακόμη για την ανακριτική διαδικασία αν χρειάζεται να κληθεί σε κατάθεση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε βάρος του οποίου, σύμφωνα με την κατηγορία, εξυφαίνονταν σχέδιο ανατροπής, ίσως και δολοφονίας.
Νομικοί κύκλοι λένε ότι η ενημέρωση που είχε ο κ. Κ. Καραμανλής προήρχετο από τον Προκόπη Παυλόπουλο και τις υπηρεσίες και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κάτι περισσότερο. Ωστόσο, η σκέψη της κλήσης του ως μάρτυρα ακόμη και σε αυτό το στάδιο, δεν έχει ακόμη σβήσει…
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία δικογραφία η οποία θα αργήσει να κλείσει, αφού είναι πολύ δύσκολο ο Αρχές να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα και μάλιστα για μία υπόθεση που άπτεται των εθνικών συμφερόντων της χώρας.
Η υπόθεση της ΜΚΟ Τζεβελέκου
Ο Άλεξ Ρόντος, πλην της εμπλοκής του στο σχέδιο «Πυθία», έχει απολογηθεί και για την υπόθεση της αμαρτωλής ΜΚΟ του Κώστα Τζεβελέκου «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης». Η 4η ειδική ανακρίτρια Δήμητρα Αυγουστοπούλου, μετά τις εξηγήσεις που είχε δώσει πριν από μερικούς μήνες, τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση 50.000 ευρώ. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ψευδή βεβαίωση, απιστία και απάτη, καθώς μαζί με άλλα πέντε άτομα φέρεται το διάστημα από 10/7/2002 έως 24/1/2003 να υπέγραψε διάφορα δικαιολογητικά, εγκρίνοντας χρηματοδότηση στη ΜΚΟ για την υλοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης στη Βοσνία και τον Λίβανο, συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.
Στην απολογία του ο κ. Ρόντος είχε αρνηθεί την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος του ως γενικού διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλάμβανε τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων. Όπως είχε ισχυριστεί, «ο ρόλος μου ήταν πολιτικός και συγκεκριμένα αφορούσε τη συνεργασία μου με τους αντίστοιχους διεθνείς φορείς και οργανισμούς, ως εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη των υποχρεώσεων της χώρας μας για την παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενες και υπό μετάβαση χώρες μετά την ένταξη της Ελλάδας ως κράτος – μέλος του ΟΟΣΑ, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου σε θέματα διεθνούς διπλωματίας και άσκησης εξωτερικής πολιτικής».
Πρόσωπο – κλειδί ο πράκτορας William B.
Εξελίξεις, σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», υπάρχουν και στην υπόθεση των υποκλοπών που συνδέονται με το σχέδιο «Πυθία». Μετά από εντολή του ανακριτή Δ. Φούκα, πριν από λίγες ημέρες έγινε και δεύτερη κατόπτευση σε «γιάφκα» στα νότια προάστια. Βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεγεί, πρώην αξιωματικοί της ΕΥΠ συνεπικουρούμενοι από ξένους πράκτορες, είχαν στήσει στο εν λόγω σημείο κέντρο παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών.
Οι κατοπτεύσεις έγιναν προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κέντρο είναι ακόμα ενεργό ή έχει «ξεμείνει» ο εξοπλισμός.
Το επόμενο βήμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι η επιδρομή των αρμοδίων Αρχών και στο εσωτερικό, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.
Πρόσωπο – κλειδί στην εν λόγω υπόθεση είναι ο «ανενεργός», όπως φαίνεται, σήμερα πράκτορας William B. Πλέον όλα τα στοιχεία του έχουν ταυτοποιηθεί και, επειδή δεν εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή Δ. Φούκα, όπως είχε δεσμευτεί, η έκδοση εντάλματος εις βάρος του για κατασκοπία φαίνεται να είναι μονόδρομος για τις Αρχές.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του αναγνωρίστηκε από μάρτυρες, και συγκεκριμένα από υπαλλήλους του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη από όπου είχαν αγοραστεί τα τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρακολουθήσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας.
Πληροφορίες για το πρόσωπό του, όμως, είχαν δώσει και υπάλληλοι της ΕΥΠ, οι οποίοι γνώριζαν την ύπαρξη του William B., αλλά και την… ενασχόλησή του με τα ελληνικά πεπραγμένα, γεγονός που βεβαίωσαν στον ανακριτή.
Ο πρώην πράκτορας, που διατηρεί ακόμα στενές σχέσεις με τη χώρα μας, ήταν, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης των υποκλοπών την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Άλλωστε, βρισκόταν στη χώρα πριν από την εγκατάσταση του παράνομου λογισμικού και μόλις άρχισε η έρευνα στη χώρα η «υπηρεσία» τον απέσυρε, για να επανέλθει στη χώρα με άλλη ιδιότητα, και μάλιστα διπλωματική.
Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά» – Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου