Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

The Beast Unleashed (το κτήνος απελευθερώθηκε)


Η πιο πάνω φράση-λογοπαίγνιο και ομοιοκαταληξία, είναι πολύ γνωστή στους αγγλόφωνους, κυρίως αμερικανούς. Προφανώς υπονοεί μια δύναμη που όταν απελευθερωθεί πλέον δεν ελέγχεται με τίποτα. Γι΄αυτό άλλωστε, λέγεται ότι ειπώθηκε μετά την έκρηξη της πυρηνικής βόμβας στη Χιροσίμα από αμερικανό αξιωματούχο που ήθελε να δηλώσει ότι τώρα πια δεν σώζεται τίποτα.
Στα καθ’ ημάς, το σλόγκαν αυτό μάλλον ισχύει για το διαδίκτυο με τα διάφορα blogs και sites, όπου υπάρχει μια καταιγίδα ανεξέλεγκτων πληροφοριών, που κανείς δεν γνωρίζει από πού προέρχεται (η πληροφορία), ακόμη και αυτός που την ανεβάζει προς δημοσίευση. Αντιφατικές πληροφορίες, προβοκατόρικες δημοσιεύσεις, υπερβολικές και ανυπόστατες εκτιμήσεις, ασύστολα ψεύδη, εσκεμμένη ή ακούσια παραπληροφόρηση, άδικες κριτικές, υβριστικά άρθρα και λιλιπούτεια αρθρίδια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προσβολή ανυποψίαστων ανθρώπων και κυρίως φήμες, φήμες, φήμες, δομούν ένα εσωτερικό περιβάλλον του διαδικτύου που αποτελεί καταισχύνη για το ανθρώπινο είδος, αφού εκτός από τα παραπάνω, διαχέεται τελευταία το ταξικό μίσος λόγω κομματικών καταβολών και οι παντός είδους εκβιασμοί.
Όλα αυτά τα ξέραμε, αλλά τούτη την προεκλογική περίοδο η πολλαπλασιαστική εμφάνιση των πιο πάνω συμπτωμάτων υπήρξε άνευ προηγουμένου και η σκοπιμότητα λειτουργούσε πάνω απ’όλα. Θα αναλογιστεί ο κάθε υπεύθυνος blogger ότι η Ελλάδα χρειάζεται γενικώς και από όλους υπευθυνότητα και ηρεμία; Ή πράγματι το κτήνος απελευθερώθηκε και δεν μπορούμε να τιθασεύσουμε μια οδυνηρή πραγματικότητα;
Amphiaraos    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου