Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Επεισοδιακή η άφιξη Παπανδρέου στην Κομοτηνή



Αναίτια επίθεση της Αστυνομίας σε διαδηλωτές που είχαν ετοιμάσει σήμερα το μεσημέρι στην Κομοτηνή “θερμή υποδοχή” στον πρωθυπουργό, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Τα επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε εργαζόμενους της Ένωσης Κλωστοϋφαντουργίας και αντρών των ΜΑΤ, πριν από την άφιξη τού πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο, όπου πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που συνορεύει με το ξενοδοχείο φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. 

Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου κατέστρεψαν ένα μέρος του συρματοπλέγματος. Τότε οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν και τοποθέτησαν τρεις κλούβες κατά μήκος του κατεστραμμένου συρματοπλέγματος. Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο έχει συγκεντρωθεί και ομάδα διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που φωνάζει συνθήματα κατά της πολιτικής τής κυβέρνησης.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
“Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη την απρόκλητη και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που έγινε με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια σε εργαζόμενους, αγρότες και νεολαία που πνιγμένοι από το δίκιο τους διαδήλωσαν σήμερα στην Κομοτηνή.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει, δε θα σταματήσει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων που θέλουν τη λαϊκή υποταγή, της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ. Ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, μέχρι να γίνει πράξη το σύνθημα “ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ”. “

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου