Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος, Κοινώς; Μπάχαλο από την πρώτη μέρα

 Άρχισαν τα όργανα στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είναι πια ενιαίο κόμμα.
Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δ. Καμμένος, μετά από τον σάλο με τα μπινελίκια που έριχνε στον Τσίπρα μέσω των social media, αλλά και για άλλα υβριστικά ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια κατά κοινωνικών ομάδων. Την θέση του αναμένεται να πάρει ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Μιλάμε για μια κυβέρνηση που ορκίστηκε πριν από λίγες ώρες και εδώ και ένα δύο χρόνια πριν ένας εκ των υφυπουργών της κυβέρνησης έλεγε τον πρωθυπουργό εγκληματία δημοσίως και κανείς (;) δεν το είχε καταλάβει. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τις τους γίνεται.
Εκτός από το ζήτημα με τον Δημήτρη Καμμένο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται διαμαρτυρίες και για ένα ακόμη στέλεχος του νέου υπουργικού συμβουλίου, τον Μάρκο Μπόλαρη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει για τον κ. Μπόλαρη: "Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό Υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών – υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή".
Στο μεταξύ ο Νικολόπουλος ο 54ος (είναι η νέα δυναμική συνιστώσα της κυβέρνησης, μετά τους 53) έμεινε …στα τέσσερα που δεν πήρε υπουργείο και τώρα ζητάει τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ για να τα σούρει στον Καμμένο τον οποίο φωτογραφίζει για περίεργες διαρροές που πλήττουν πολιτικά και ηθικά τον Νικολόπουλο.
Τόσο αντιμνημονιακό πάθος δεν σβήνεται μόνο με το να ψηφίζεις μνημονιακά μέτρα. Θέλεις και να τα εφαρμόζεις είναι η αλήθεια. Και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στο Νικολόπουλο.
Πλάκα πλάκα όμως καλωσήρθες σταθερότητα. Με το καλημέρα ο Νικολόπουλος βάζει θέμα και απειλεί τον Καμμένο ενώ καλωσορίζει την κυβέρνηση για το σχηματισμό της οποίας λέει ότι είναι θέατρο σκιών.
Ο Τσίπρας παιδευόταν να φάει το Δραγασάκη και δεν το κατάφερε γιατί ο τελευταίος αποδεικνύεται σκληρό καρύδι που εξακολουθεί να έχει δικούς του ανθρώπους στην κυβέρνηση. Ο Πανούσης την πλήρωσε τη νύφη και έμεινε εκτός κυβέρνησης εξαιτίας της άρνησης των 53 να τον δεχτούν. Οι φήμες λένε ότι ο Τσακαλώτος που είναι των 53 μάλλον με κρύα καρδιά πήγε στο υπουργείο Οικονομικών, ήθελε κάτι άλλο, ενώ ο Γαβριήλ Σακελαρίδης (επίσης των 53) αρνήθηκε το παιδείας που φέρεται να του πρότεινε ο Τσίπρας. Και τώρα έχει και το Νικολόπουλο να κουνιέται του Καμμένου.
Κοινώς; Μπάχαλο από την πρώτη μέρα. Ευτυχώς δηλαδή που έφυγε το παλιό και ήρθε το νέο (ΠΑΣΟΚ και νέες δυνάμεις των ΑΝΕΛ) και έφερε την κυβερνητική σταθερότητα. Σκέψου να έρθουν και τα μέτρα τι έχει να γίνει. Λογικά για να τα ψηφίσουν, ο Τσίπρας θα πρέπει να φτιάξει υπουργικό συμβούλιο με 102 μέλη για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Οι υπόλοιποι 53 δεν έχουν πρόβλημα αρκεί να μην συνεργαστούν με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.
Αυτή η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία κινδυνεύει να γίνει πιο γραφική και από το Μητρόπουλο που ψήφιζε παρών στο μνημόνιο, το έλεγε θατσερικό, ήθελε να μπει ξανά υποψήφιος σε εκλόγιμη θέση στο ΣΥΡΙΖΑ και μόλις έφαγε πόρτα έλεγε κάντε αποχή ή ψηφίστε ΚΚΕ.
Και τέλος δύο υστερόγραφα. Μία πρόταση και μια απορία:
ΥΓ1: Για να γλυκάνουμε τον πόνο, ενός απλού στρατιώτη των συμφερόντων του λαού, όπως είναι ο Νικολόπουλος του συνιστούμε να κάνει λίγο υπομονή γιατί θα μπορούσε να επιστρέψει στη ΝΔ με Χατζηνικολάου πρόεδρο όπως προτείνει στην εφημερίδα του το αφεντικό, στο κανάλι του οποίου κάνει εκπομπή ο πατρινός.
ΥΓ2: Ύστερα από το σημερινό πιστεύει κανείς ότι ο Νικολόπουλος παραιτήθηκε αιφνιδίως από το υπουργείο εργασίας επί Σαμαρά πραγματικά επειδή λόγω μνημονίου δεν ήθελε να κάθεται στα τέσσερα όπως έλεγε; Ή συνέβη τίποτε άλλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου