Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

MADELEINE ALBRIGHT «Βγείτε έξω! Αηδιαστικοί Σέρβοι!»


 «Βγείτε έξω! Αηδιαστικοί Σέρβοι!» φώναξε η  πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ,  σε ακτιβιστές  του συλλόγου «Φίλοι των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου».
Σύμφωνα με  τον Βλάτισλαβ Ντβόρακ, πρόεδρο του Συλλόγου,  η έκφραση «αηδιαστικοί Σέρβοι» δεν αναφέρεται μόνο στους  ακτιβιστές, αλλά στο σύνολο της σερβικής εθνότητας.
Το συμβάν εξελίχθηκε σε βιβλιοπωλείο της Πράγας, όταν ακτιβιστές διαφώνησαν με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ και η υπόθεση θα διερευνηθεί από τις τσεχικές αρχές.
Οι ακτιβιστές έχουν καταθέσει μυνήσεις εναντίον της Ολμπράιτ για διάδοση φυλετικής μισαλλοδοξίας.
 Το βίντεο που κυκλοφόρησε μετά το περιστατικό  δείχνει ότι οι ακτιβιστές του Συλλόγου «Φίλοι των Σέρβων το Κοσόβου»  εξοργίστηκαν όταν η  Μαντλίν Ολμπράϊτ  στην παρουσία του βιβλίου της είχε φωτογραφίες με θύματα (Σέρβους) των συγκρούσεων στα Βαλκάνια και οι αφίσες της είχαν ίδιο περιεχόμενο από την εποχή κατά την οποία ήταν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Συμπεριφέρεται σαν φασίστας! Είναι εγκληματίας πολέμου! Είναι αιμοβόρα γυναίκα!» φώναζαν οι ακτιβιστές κατά της Ολμπράιτ, η οποία στην αρχή δεν αντέδρασε αλλά αργότερα έδειξε ενοχλημένη «Έξω! Αηδιαστικοί Σέρβοι!», φώναξε.
«Κάθε διάδοση εθνικού μίσους από τα χείλη της πρώην υψηλά ιστάμενης πολιτικού είναι κατακριτέα, ειδικά όταν η ίδια συμπεριλαμβάνεται στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση των Βαλκανίων. Θεωρούμε   ότι οι κυνικές  και περιφρονητικές εκφράσεις  της αφορούν τα θύματα», αναφέρει η δήλωση που εστάλη από τους «Φίλους των Σέρβων του Κοσόβου», γράφει το δημοσίευμα.
Φυσικά ουδείς δεν ξεχνά ότι η γυναίκα αυτή προκάλεσε οικονομική "γενοκτονία" στους Σέρβους, με τον ανηλεή βομβαρδισμό τους, για να σώσει τους "άγιους UCK" οι οποίοι δεν παραβλέπουν να ξεπληρώνουν τα χρέη τους στους Αμερικανούς προσφέροντας "αίμα" στη Συρία εναντίον του ΄Άσαντ.
Σίγουρα έστω και ετεροχρονισμένα η κ.Ολμπράιτ πρέπει να λογοδοτήσει ακόμη και για "εγκλήματα πολέμου", ιδιαίτερα μετά τις δημόσιες δηλώσεις τις που δείχνουν φυλετική εμπάθεια έναντι των ομόδοξων Σέρβων, κάτι που αποδεικνύει ότι η κρίση της τότε για αυτούς ήταν προκατειλημμένη, και στοίχισε εκατοντάδες ζωές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου