Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ Economist: «Ωρολογιακή βόμβα είναι η Γαλλία»



Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να "εκβιάσει" προς ώφελος των βασανισμένων πολιτών, αφού κατά τα λεγόμενα του Economist ακόμα και η Γαλλία αποτελεί ωρολογιακή βόμβα της Ευρώπης. Ποιός πιστεύει πια ότι θα μας "πετάξουν" έξω από το ευρώ; Στο χέρι τους είναι;
Αποδοκιμάζουν έντονα γάλλοι αξιωματούχοι το σημερινό εξώφυλλο του περιοδικού Economist που έχει τίτλο: «Ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης είναι η Γαλλία» και καταγγέλλουν τους συντάκτες του σχετικού άρθρου για παραπλάνηση με σκοπό τον εντυπωσιασμό.  
«Ειλικρινά, ο Economist ποτέ δεν διακρίνοταν για την αίσθηση της ίσης μεταχείρισης» δήλωσςε ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ συγκρίνοντας το περιοδικό με το σατιρικό Charlie Hebdo που δημοσίευσε γελοιγραφίες του Μωάμεθ.
Ωστόσο, πέραν των συντακτών πολλοί οικονομολόγοι και αξιωματούχοι της ευρωζώνης είναι επιφυλακτικοί για τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων στη Γαλλία και για τις προσπάθειες της κυβέρνησης Ολάντ να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% το 2013, όπως έχει υποσχεθεί.
Μία ενδεχόμενη αποτυχία θα οδηγήσει τις αγορές να ζητούν ακόμη υψηλότερα επιτόκια στα ομόλογα που διατηρούνται, όπως της Γερμανίας κάτω από το 2% με την πεποίθηση ότι η Γαλλία αποτελεί και εκείνη έναν ασφαλή θύλακα της ζώνης του ευρώ.
Φυσικά μια χρεοκοπία της Ελλάδος θα καταλήξει με πολύ οδυνηρά αποτελέσματα για όλους τους Ευρωπαίους, που τους έρχεται φθηνότερα να αναχρηματοδοτούν το χρέος μας, από το να μας αφήσουν να κάνουμε στάση πληρωμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου