Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Υπουργός Παιδείας: «Τσαπατσούλικη η Ιστορία της Ρεπούση»


Repousi-2-NAI
Σύγκρουση μεταξύ του βουλευτή της Ν.Δ., Α. Νεράντζη και της συναδέλφου του από τη ΔΗΜ.ΑΡ., Μ. Ρεπούση ξέσπασε στη Βουλή όταν ο πρώτος κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό αναφέρθηκε στη μικρασιατική καταστροφή και στην επίμαχη φράση περί συνωστισμού στο λιμάνι της Σμύρνης, που υπήρχε στο βιβλίο ιστορίας, το οποίο είχε γράψει η σημερινή βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.
"Είναι χαλεπότερες οι συνθήκες και από τον καιρό της Μικρασιατικής καταστροφής, εκεί που 1,5 εκ.Έλληνες προδομένοι δήθεν συνωστίστηκαν στην παραλία της Σμύρνης. Ακούσαμε και αυτό, εδώ και τώρα", είπε χαρακτηριστικά ο Αν. Νεράντζης.
Η Μ. Ρεπούση απάντησε στον Α. Νεράντζη, κάνοντας λόγο για μαθήματα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού, κατηγόρησε τη ΝΔ για εθνικιστικές κορώνες που συναγωνίζονται εκείνες της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε:
"Είναι στην πραγματικότητα μαθήματα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού που επενδύουν στα φοβικά αισθήματα που έχει μερίδα των πολιτών καλλιεργώντας ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό. Και καλά όταν αυτό γίνεται από τους Χρυσαυγίτες ή όσους τους συναγωνίζονται στις εθνικιστικές κορώνες ζηλεύοντας τη δημοσκοπική τους άνοδο. Να το κάνουν όμως και οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και μάλιστα αυτοί που προσβλέπουν κατά τα λεγόμενα τους σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος είναι τουλάχιστον αντιφατικό Στο 'συνωστισμό' επενδύσει σήμερα η Χρυσή Αυγή. Όσο συνωστίζεστε μαζί τους δεν κάνετε τίποτ’ άλλο παρά να τους ενισχύετε."
Η ομιλία της Μαρίας Ρεπούση πυροδότησε σχόλια από τα έδρανα της Βουλής ενώ ακολούθησαν έντονοι διάλογοι με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο να τονίζει: "Το θέμα δεν είναι αν έχει κανείς μια προοδευτική ή μια συντηρητική αντίληψη για τα ιστορικά γεγονότα. Το θέμα είναι αν η μεθοδολογική και επιστημονική του προσέγγιση είναι επαρκής και ακριβής και η τεκμηρίωσή του είναι τέτοια, ώστε να αποδίδει σωστά τα ιστορικά γεγονότα. Λυπάμαι να το πω, ότι πέρα από τα αριστερά και τα δεξιά, η καταγραφή των επίμαχων γεγονότων από την κυρία Ρεπούση είναι απλά λανθασμένη, είναι κακή ιστορία, είναι τσαπατσούλικη ιστορία."
"Δεν ανέχομαι να ακούω τέτοιες αηδίες στη Βουλή. Και δεν γνωρίζει η κα Ρεπούση ούτε καν την τουρκική αντεθνική αριστερή ιστοριογραφία η οποία χωρίς κανένα ταμπού καταγγέλλει ανοιχτά τον Κεμάλ Ατατούρκ, όπου μετά την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων έπνιξε στο αίμα τα παράλι της Μικράς Ασίας. Κυρία Ρεπούση δεν έχετε και δεν έχουμε καμία ανάγκη να συγκαλύπτουμε τα εγκλήματα των Τούρκων", είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος. 
(megatv)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου