Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η γερμανική ροπή στην ύβρη


Φαήλος Κρανιδιώτης

Η κατάσταση είναι σουρεαλιστική, επιβεβαιώνει το έλλειμμα ηγεσίας της Ευρώπης. Το είχε πει η πονηρή αλεπού, που 'χει ακόμη λεκέδες στη γραβάτα της από το αίμα του Ελληνισμού της Κύπρου, ο Κίσινγκερ: «Ευρωπαϊκή Ενωση; Ωραία. Ποιον πρέπει να πάρω τηλέφωνο για να μιλήσω;».

Υποτίθεται ότι παίρνεις 0049… και θα σου απαντήσει η Ανγκελα με το λαχανί αλεξίσφαιρο σακάκι, που μένει στην Λεωφόρον υπό τας Φιλύρας. Γιατί, αν πάρεις την Κομισιόν, σώθηκες.

Πρέπει όμως να πάρεις και τον ξινό Σόιμπλε, που νομίζω ότι μικρός έβαζε νέφτι στους σκύλους. Βέβαια στη Γερμανία δεν υπάρχουν πια αδέσποτοι σκύλοι· μόνο αδέσποτες ιδέες ευρωπαϊκής διακυβέρνησης. Ο καθένας, λόγω ανταγωνισμών, ιδεοληψιών, για πλάκα, λέει ό,τι του κατέβει.

Ολοι οι λαοί έχουν έφεση σε κάτι, έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι Αγγλοι στην «πουστιά», άλλο λένε, άλλο σκέφτονται, άλλο δείχνουν, άλλο κάνουν και τρώνε παράξενα πράγματα, όπως αρνί με σάλτσα… μέντας. Οι Ιταλοί στα φρουφρού κι αρώματα και στην πολυλογία. Οι Γερμαναράδες όμως έχουν μια σταθερή ροπή στην Υβρη.
Δυο φορές αιματοκύλισαν τον πλανήτη και βούλιαξαν στην ήττα. Ξεχνάνε τα γυρίσματα της Ειμαρμένης. Δυο φορές ήταν πανίσχυροι κι ύστερα από λίγα χρόνια φτυαρίζανε τα χαλάσματα κι είχαν ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας.

Τώρα τι θέλουν, παρά τις διαφορές δηλώσεων των ταγών τους; Να πληρώσουν την κρίση οι άλλοι, ν’ αυξήσουν την τευτονική ισχύ και γι’ αυτούς όχι μόνο να μείνει αλώβητη η οικονομία τους αλλά να τα κονομήσουν κιόλας, πάνω στη ράχη των δήθεν τεμπέληδων νοτίων. Παράλληλα «φτιάχνονται» με τις πειθαρχικές ποινές. Οπως είχαν στον Πόλεμο τα Straf Batallionen, τα Πειθαρχικά Τάγματα, όπου στέλνανε τους τιμωρημένους, τους φυλακόβιους και τους ελαφρώς αντιφρονούντες (οι βαρέως αντιφρονούντες γίνονταν λίπασμα), για να τους κάνει κιμά ο Στάλιν, τώρα έχουν φτιάξει ένα Πειθαρχικό Τάγμα Οφειλετών, στο οποίο κάνουν καψώνια. Πρώτοι πρώτοι στη γραμμή, εμείς, οι αναρχοπατριώτες των Βαλκανίων.

Τις προηγούμενες μέρες πέρασαν από τη Βουλή μέτρα περικοπών πιο επώδυνα κι από εξαγωγή φρονιμίτη με τανάλια. Μόνο έπειτα από πόλεμο, κατοχή και λεηλασία έχει απολέσει λαός τόσο εισόδημα όσο οι Ελληνες με τα αλλεπάλληλα Μνημόνια. Οι περικοπές είναι τέτοιες, που π.χ. στην Εθνική Αμυνα σαμποτάρουν πλέον ευθέως το ηθικό του προσωπικού και την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας. Μόνο τα σόγια των βουλευτών, που υποδύονται τους υπαλλήλους της Βουλής, την έβγαλαν ζάχαρη, καθότι οι ΑΝΕΛ κι οι γιαλαντζί επαναστάτες του Αλέξη και της Ρένας του Ακη πήγαν να υπονομεύσουν τη συνεδρίαση, υπερασπιζόμενοι μια από τις πιο κραυγαλέες συντεχνίες.

Εμείς λοιπόν πήραμε, ξανά, μέτρα. Ενα κι 90 επί 70 επί 40. Μαόνι. Και τι κάνουν εκεί στην Πύλη του Βρανδεμβούργου; Μας κάνουν πάλι καψώνι. Σαν να 'ναι έκπληκτοι που το αντέξαμε κι αυτό, που δεν βγήκε κι ο Σαμαράς να αμολήσει καμιά πρωτοβουλία σαν του Γιώργου, για να την κοπανήσει. Εκπληκτοι που μείναμε στο παιχνίδι. Κι αρχίσανε πάλι να μας κάνουν γιο γιο για τη δόση.

Μα τι θέλουν κι ενώ τα χρηματικά αποθέματα της χώρας φτάνουν πια μόλις για μέρες ή άντε βδομάδες; Γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν θέλουν να χρεοκοπήσουμε και να βγούμε βιαίως κι εξ ανάγκης από το ευρώ.

Θα τους κοστίσει ο κούκος αηδόνι. Μας θέλουν γονατισμένους εντός ευρωζώνης, για να μας βάλουν προτέκτορα; Σίγουρα πάντως προσπαθούν να μην πληρώσουν κόστος για την έξοδο από την κρίση. Κάνουν κι αυτοί κατενάτσιο για να αποφύγουν το αναπόφευκτο, την αλλαγή της άθλιας συνταγής.

Οι Αμερικανοί καιρό τώρα και με όλο και μεγαλύτερο εκνευρισμό υποδεικνύουν το λάθος της υφεσιακής πολιτικής. Το ΔΝΤ κι αυτό έχει καταλήξει στο μη βιώσιμο του χρέους, αλλά η Γερμανία συνεχίζει την Υβρη.

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Γονατίσαμε την κοινωνία μας. Εξοργίσαμε κι απελπίσαμε τον λαό μας. Μείναμε όμως στο παιχνίδι κερδίζοντας χρόνο. Καιρός λοιπόν ν’ αλλάξουμε άλογο στις συμμαχίες μας, να χρησιμοποιήσουμε άλλους πολλαπλασιαστές ισχύος, να ταυτιστούμε μ’ άλλα συμφέροντα. Με λίγη βοήθεια, η Νέμεσις θα περάσει πάλι μια βόλτα από τους τευτονικούς δρυμούς…


dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου