Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Συνέλαβαν το δημοσιογράφο Μάκη Βραχιολίδη




Ο Μάκης Βραχιολίδης, από το
Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού οδηγείται ...
σιδηροδέσμιος στην Εισαγγελία Αθηνών.
Μετά τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Σπύρο Καρατζαφέρη, σειρά είχε ο Μάκης Βραχιολίδης. Τρεις δημοσιογράφοι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οδηγήθηκαν στις φυλακές με χειροπέδες,

ως κοινοί εγκληματίες. Δημόσια διαπόμπευση των δημοσιογράφων, με δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφίες ανφάς και προφίλ από την Διώξη Εγκληματικής Έρευνας και προσαγωγή τους στις Εισαγγελικές αρχές ενώπιον εκατοντάδων πολιτών, είναι το νέο μήνυμα της ...δημοκρατικής Ελλάδος του 2012. Η Ελλάδα του Μνημονίου και της τρόϊκας, στοχοποιεί και δακτυλοδείχνει ως εγκληματικές φυσιογνωμίες τους ρεπόρτερς. Ειδικά τους αντιμνημονιακούς δημοσιογράφους.

Η σύλληψη των Σπύρου Καρατζαφέρη, Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Βραχιολίδη και ειδικά με την αξιολογική αυτή σειρά, μόνον τυχαία δεν ήταν.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος δημοσιογράφος της παλαιάς γενιάς Σπύρος Καρατζαφέρης, ο δημοφιλής και με πολλές τηλεοπτικές εκπομπές στην ...πλάτη του Κώστας Βαξεβάνης αλλά και ο λιγότερο γνωστός αλλά μαχητικός-αποκαλυπτικός Μάκης Βραχιολίδης, ο οποίος επίσης είναι φανατικός blogger σύσρθηκαν σιδηροδέσμιοι...
στα κρατητήρια και στην Δικαιοσύνη ως κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου. Για ποιο λόγο; Μόνο και μόνο για την αρθρογραφία τους ή γιατί έχουν ένα blog στο οποίο δημοσιεύονται σχόλια!
Όλα ποινικοποιούνται. Δυστυχώς, όπως πάμε θα ψάχνουμε να δούμε τι σόϊ ενημέρωση θα υπάρχει μετά από λίγο χρονικό διάστημα!

Ήδη, η περίπτωση των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη που παύθηκαν από την ΝΕΤ επειδή διετύπωσαν ένα σχόλιο για τον κ. Δένδια, δείχνει το ποια είναι η ελευθερία του λόγου σήμερα.

Η ελευθεροτυπία βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της νέας τάξης πραγμάτων. Για ψύλλου πήδημα, από τη μια στιγμή στην άλλη, ο εκπρόσωπος του Τύπου μπορεί να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Παρά το ότι οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες και τα διά του τύπου αδικήματα ακολουθούν την προανακριτική διαδικασία, τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε κοινωνοί μιας άλλης εξέλιξης: της άμεσης προσαγωγής του δημοσιογράφου στο αστυνομικό τμήμα με την διαδικασία του αυτόφωρου.

Έτσι έγινε και με τον Μάκη Βραχιολίδη. Κάποιος εθίγη για σχόλια που υπήρχαν στο blog του δημοσιογράφου, τα οποία όμως ήδη πρόλαβε και κατέβασε άμεσα. Ο θιγείς παρά ταύτα, έσπευσε να τού υποβάλει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Χολαργού. Η Άμεση Δράση επενέβη και από την μια στιγμή στην άλλη ο Μάκης Βραχιολίδης βρέθηκε στα κρατητήρια του τμήματος. Παρά το ότι ο δημοσιογράφος έδωσε την κατάθεσή του και θα έδει να προσαχθεί στην Εισαγγελία προκειμένου ο αρμόδιος Εισαγγελέας να μελετήσει την δικογραφία και να αποφασίσει για το αν θα κρατηθεί ή όχι ο κατηγορούμενος, τελικά η απόφαση ελήφθη από τηλεφώνου: "Κρατείτε ο κατηγορούμενος"!
Πρωτοφανές; Σίγουρα πάντως μηνυματικό.

Ο Μάκης Βραχιολίδης είναι από τα κακά παιδιά της τρόικας. Με σκληρή και αδυσώπητη κριτική σε βάρος της και εναντίον των ντόπιων μνημονιακών εκπροσώπων της, δεν παραλείπει να προβαίνει σε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι αποκαλύψεις για τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και την σκανδαλώδη εύνοιά του προς τον πρώην υπουργό κ. Καλτεζιώτη αναφορικά με την ΚΑ' ΔΟΥ Αθηνών, αλλά και το χθεσινό άρθρο του Βραχιολίδη "Και οι 153 βουλευτές διέπραξαν εν γνώσει τους το πολιτικό έγκλημα της ψήφισης του νέου Μνημονίου", έχουν καταχωρίσει τον δημοσιογράφο στα μαύρα κατάστιχα της τρόϊκας και της κυβέρνησης Σαμαρά.

Είπαμε, η Ελευθεροτυπία και η δημοσιογραφία είναι στο στόχαστρο!

http://greki-gr.blogspot.cz/2012/11/blog-post_4313.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου