Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τελείωσε ο φράχτης, αλλά και οι … λαθρομετανάστες!!!


Μια ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας του φράχτη στον Έβρο μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Σύμφωνα με αυτήν στα τέλη Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο το οποίος κόστισε 3,2 εκατ. ευρώ. Διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους 3 μέτρων.
Στο μεσοδιάστημα των δυο συρματοπλεγμάτων που έχει μήκος 1,20 μ. τοποθετούνται κονσερτίνες, των οποίων το ύψος θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα. Οι εργασίες στην περιοχή Νέας Βύσσας προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ το συνολικό μήκος του φράχτη είναι 10.310 μέτρα.
Τελειώνει, λοιπόν, ο πολυσυζητημένος φράχτης που ξεκίνησε επί υπουργίας Παπουτσή, ένα έργο που κρίθηκε χρήσιμο για να ανακοπεί το μεταναστευτικό κύμα. Ωστόσο, μετά την απόφαση της νυν ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να θέσει σε εφαρμογή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», τον Αύγουστο, οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στον Έβρο έχουν μειωθεί κατά 94%, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.
Πέρυσι τον Οκτώβριο πέρασαν παράνομα από τα σύνορα του Έβρου περίπου 10.000 λαθρομετανάστες, εφέτος τον αντίστοιχο μήνα, ο αριθμός τους μειώθηκε σε μόλις 26 άτομα. Και το ερώτημα είναι: Φτιάξαμε ένα φράχτη για να εμποδίζει ποιους; Αφού σε λίγο κανένας λαθρομετανάστης δε θα μπαίνει από τον Έβρο, έχουν βρει ευκολότερες προσβάσεις από το Αιγαίο. Φυσικά να φτιάξουμε φράχτες στο νερό είναι αδύνατο, ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι την ώρα που ο φράχτης είναι έτοιμος στα σύνορα… δεν υπάρχουν εκεί λαθρομετανάστες.
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου