Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ Τελεσίγραφο ΔΝΤ σε Γερμανία: "Ή πάτε σε νέο "κούρεμα" την Ελλάδα ή αποχωρώ"


Τελεσίγραφο σε ΕΕ, ΕΚΤ και φυσικά Γερμανία, έστειλε πριν λίγο το ΔΝΤ με προβλεπόμενη πρώτη απώλεια "πολέμου" την Ελλάδα, φυσικά. Με μια δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζονται ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα λιγότερο από το (αδύνατο): Δηλαδή να είναι το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
Η δήλωση έχει ως εξής: "Το ΔΝΤ έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα αλλά η βιωσιμότητα είναι κρίσιμη. Θέλουμε να δούμε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020» είπε ο Τ.Ράις και αυτό σημαίνει πιθανότατα την έναρξη αποχώρησης του ΔΝΤ από την τρόϊκα και την συνακόλουθη περικοπή της χρηματοδότησης των χρεών της Ελλάδας. Είναι μια δραματική εξέλιξη, πραγματικά, εκεί που μας έχουν φέρει....
Πϊσω από το ΔΝΤ είναι σίγουρα οι ΗΠΑ που θέλουν άμεση διαγραφή χρεών πριν δοθεί η δόση και δεν συμφωνούν με το να δοθεί η δόση χωρίς να έχει υπάρξει νέου "κούρεμα". Το 120% του ΑΕΠ η Ελλάδα μπορεί να το πετύχει μόνο με διαγραφή 80-100 δισ. άμεσα και με εν συνεχεία χρηματοδότηση της ανάπτυξης με ένα ποσό περί τα 20-30 δισ..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου