Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΕ ΜΑΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ Θέλουν να διώξουν την COSCO από τον Πειραιά!


H EE είναι αποφασισμένη να "κλειδώσει" την Ελλάδα μέσα στην άγονη μήτρα της και να μην επιτρέψει παραγωγικές επενδύσεις αν προέρχονται εκτός ΕΕ: Τώρα δημιουργεί προβλήματα και στην μοναδική μεγάλη επενδυτική κίνηση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αυτήν της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.
Έτσι λοιπόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  αποφάσισε, τελικά, να ζητήσει και επισήμως ... εξηγήσεις (!) για τα φορολογικά πλεονεκτήματα που δίνει ο νόμος, με τον οποίο επικυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ από τον ΟΛΠ στη Cosco.
Η Επιτροπή θεωρεί ότι, από τις 10 ειδικές φορολογικές διατάξεις, οι εννέα, αυτή τη στιγμή, αποτελούν κρατική ενίσχυση, που νοθεύει ή μπορεί να νοθεύσει τον ανταγωνισμό, ενώ αφήνει αιχμές για το κατά πόσον ήταν διαφανής η όλη διαδικασία, αφού συμπεραίνει ότι οι υποψήφιοι δεν είχαν λάβει υπόψη τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, όταν κατέθεταν τις προσφορές τους.
Το αντεπιχείρημα που ανέπτυξε η ελληνική πλευρά για να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα, ήταν ότι η χώρα βρίσκεται σε μια φάση ανασύνταξης, καθώς υλοποιεί διαρθρωτικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων η προώθηση των σχεδίων για την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων στη λιμενική βιομηχανία. Το άνοιγμα της συγκεκριμένης υπόθεσης, υποστήριζε η ελληνική πλευρά, και ενδεχομένως και μια καταδικαστική απόφαση θα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην υλοποίηση του σχεδιασμού για παραχωρήσεις στα ελληνικά λιμάνια.
Παράλληλα, θα έβαζε και το ελληνικό κράτος αλλά και τον ΟΛΠ, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία, σε μια περιπέτεια χωρίς τέλος, αφού θεωρείται βέβαιο ότι η Cosco δεν θα αποδεχόταν να αλλάξει μια συμφωνία που έχει γίνει ήδη νόμος του κράτους.
Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου