Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "Ξεσαλώνει" η τρόικα - Αρνητική σε κάθε προοπτική ελάφρυνσης, θέλει το "αίμα" μας

H τρόικα με την "σκληρή" στάση της ως προς τα δάνεια, και την είσπραξη ΦΠΑ, εισφορών και οφειλών με μεθόδους μπράβου "στραμπουληχτή", δείχνει ότι ο πραγματικός της σκοπός είναι η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, ο πλήρης εξεφτελισμός τους, η μετατροπή τους σε ρακένδυτους ραγιάδες. Δείχνει ακόμα, ότι τους ενδιαφέρει η πλήρης καταστροφή της ελληνικής αγοράς, και των ελευθέρων επαγγελματιών ώστε μετά την καταστροφή, να έρθουν τα αφεντικά τους οι πολυεθνικές και να αρπάξουν "καθαρά" μερίδια αγοράς χωρίς ανταγωνισμό.
Φυσικά επιμένουν και στην συρρίκνωση του Δημοσίου, γιατί απλούστατα κανείς δεν θέλει σε μια αποκρατικοποίηση να αλαμβάνει και το κόστος μόνιμων υπαλλήλων. Όλα για τους "έξω".
Άκαμπτοι στην απαίτηση για απόλυτη εφαρμογή του προγράμματος και εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της τρόικας, προκειμένου να ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου.
Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά μετατέθηκε για τις επόμενες ημέρες, καθώς από τις εντατικές διαπραγματεύσεις που είχαν οι αρμόδιοι υπουργοί με τους «τροϊκανούς» προέκυψαν τρία σοβαρά εμπόδια που χωρίζουν τις δύο πλευρές και καθυστερούν την επίτευξη συμφωνίας.
Το πρώτο ζήτημα διαφωνίας είναι η μείωση του δημόσιου τομέα. Οι εκπρόσωποι των εταίρων και δανειστών μας επιμένουν ότι πρέπει να γίνουν άμεσα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Και, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν αποδέχονται ότι θα εκπληρωθούν οι στόχοι μείωσης του προσωπικού με το πρόγραμμα κινητικότητας που ξεκίνησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την απομάκρυνση αφενός όσων αποδειχθούν ανεπαρκείς κατά την αξιολόγηση που θα ακολουθήσει και αφετέρου όσων κριθούν ένοχοι για υπηρεσιακά παραπτώματα από τα πειθαρχικά συμβούλια που θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα.
Το δεύτερο «καυτό» ζήτημα είναι οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέποντας ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, όπως χαμηλές μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το εισόδημα του δανειολήπτη. Η τρόικα αντιτίθεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα απαιτήσει μεγαλύτερα κεφάλαια για την ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών, παραβλέποντας όμως το γεγονός ότι η ανακεφαλαιοποίηση έγινε ακριβώς λόγω των "κόκκινων" δανείων. Που σημαίνει, ότι οι δανειολήπτες χρεώθηκαν για τις τράπεζες ως εγγυητές, και παραμένουν καταχρεωμένοι ως προς τα δάνειά τους το ίδιο με πριν.Τότε προς τι η ανακαιφαλαιοποίησή τους, προφανώς οι Έλληνες πολίτες είναι τα "χρήσιμα" κορόιδα του ευρωπαϊκού "φανταστικού" χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Το τρίτο ζήτημα, στο οποίο δεν έχει υπάρξει συμφωνία είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να παράσχει διευκολύνσεις για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο για τους φορολογουμένους, αλλά και προς τα ασφαλιστικά ταμεία από τις επιχειρήσεις, που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αύξηση του αριθμού των δόσεων θα αποτελέσει κίνητρο για να προσέλθουν στα γκισέ των εφοριών και των ασφαλιστικών ταμείων περισσότεροι οφειλέτες. Οι εκπρόσωποι των δανειστών, όμως, δείχνουν αμετάπειστοι, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα αυτό δεν είναι αποδοτικό και επιμένοντας σε αυστηρές ποινές για όσους δεν πληρώνουν."Τρίχες κατσαρές" να το πούμε λαϊκά, δεν εισπράτουν με τις δόσεις "μαμμούθ" και ανησυχούν ότι θα συμβεί το ίδιο με μικρότερες δόσεις, προσβάλουν την κοινή λογική, με την πεποίθηση ότι κανείς Έλληνας μέσος πολίτης (μαζάνθρωπος) για αυτούς δεν θα καταλάβει ότι θέλουν το "κακό " του τόσο πολύ, και τόσο αληθινά.
Μπλόκο φαίνεται πως υπάρχει και σε ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Μην ΄τυχει και ορθοποδήσουμε λόγω τουρισμού.
Οι διαπραγματεύσεις, πάντως, συνεχίζονται και, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, που ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις επαφές που είχε ο ίδιος νωρίτερα με τα μέλη της τρόικας, αλλά και στο πρόσφατο Eurogroup, «υπάρχουν ακόμα ανοικτά θέματα», τα οποία, όπως σιβυλλικά συμπλήρωσε, «θα μείνουν ανοιχτά μέχρι που θα τα κλείσουμε».
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει εμπλοκή» με το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι σε αυτό επικεντρώνεται η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές. Ερωτηθείς, πάντως, για τη δόση της δανειακής σύμβασης που είναι προγραμματισμένο να εκταμιευτεί μέσα στον τρέχοντα μήνα, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, λέγοντας: «Νομίζω ότι θα την πάρουμε».
Δηλαδή ο άνθρωπος τι μας λέει θα πάρουμε την δόση, γιατί απλούστατα θα κάνουμε ότι μας πούνε!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου