Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Καθήκον της Κεντροδεξιάς η βελτίωση του κράτους


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης

Το στοίχημα της κοινωνικής δικαιοσύνης η Κεντροδεξιά το έχει βάλει με τον εαυτό της. Οχι με την παρδαλή επαμφοτερίζουσα Αριστερά του κ. Τσίπρα, που παίζει μεταξύ πρωτοπορίας της… πανευρωπαϊκής «επανάστασης», εξαρχειώτικου γκρουπούσκουλου, Σόρος και της ευαρέσκειας της υπερδύναμης. Εμείς πιστεύουμε στην εθνική κοινωνική ενότητα, όχι αυτοί, που επενδύουν στο χάος και στον κοινωνικό πόλεμο για να επιβάλλουν πάνω στα ερείπια της ιδεοληψίες τους. Εμείς χτίσαμε τον σκληρό πυρήνα του κοινωνικού κράτους, που τώρα κλονίζεται συθέμελα από την οικονομική λεηλασία, τον υπερδανεισμό δεκαετιών, που κυρίως έκανε το ΠΑΣΟΚ, με την άμεση συνέργεια σκληρών πυρήνων διαφθοράς, στελεχωμένων από αριστερούς πάσης απόχρωσης. Χίλιες φορές θα το γράψουμε, το θεμέλιο της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής ενότητας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής κινητικότητας και η άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Πρέπει λοιπόν να επιστρέψουμε στον πυρήνα των αξιών της Δεξιάς και του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας. Να αντλήσουμε δύναμη, αξίες, ιδέες από τους αληθινούς πυλώνες μιας πατριωτικής κοινωνικής πολιτικής, που είναι η εθνική ιδέα, η λαϊκότητα και ο παρεμβατικός ρόλος του κράτους, για να διασφαλίζεται η αξιοκρατία, ο αληθινός υγιής ανταγωνισμός.

Εχθρός μας δεν είναι απλά το μεγάλο κράτος. Εχθρός μας είναι το ανορθολογικό κι αναποτελεσματικό κράτος, όμηρος της διαπλοκής και των συντεχνιών. Εχθρός μας είναι το αδύναμο, αντιλαϊκό κι αφελληνισμένο κράτος. Αυτό που δεν μπορεί να περιστείλει την ασυδοσία των ισχυρών, τον λαϊκισμό του όχλου και των τυχοδιωκτών, αυτό που επιτρέπει στην Παιδεία του να αλωθεί από μηδενιστές και να παράγει μισέλληνες, ανδράποδα. Εχθρός μας είναι το κράτος που δεν μπορεί να αντιτάσσει ισχυρές αντιστάσεις και στα ξένα συμφέροντα διστακτικό να προωθεί γρήγορα συμμαχίες - πολλαπλασιαστές ισχύος και να παίρνει δυναμικές πρωτοβουλίες στην εθνική και τη διεθνή κονίστρα, στην άγρια ζούγκλα της ισχύος, που ακόμη είναι ο κόσμος.

Δεν έχουμε να αναμετρηθούμε μόνο με τις αριστερίστικες γελοιότητες και την ψευδοεπαναστατική γυμναστική του κάθε Τσίπρα, Σκουρλέτη και λοιπών ολοκληρωτικών. Κυρίως έχουμε να αναμετρηθούμε με την κοινωνική πραγματικότητα και με τις μολυσμένες νοοτροπίες και αγκυλώσεις που, μέσω τις «πολιτικής ορθότητας», μετάγγισε η καθεστωτική κολωνακιώτικη και εξαρχειώτικη Αριστερά στον αστικό δημοκρατικό κόσμο και κυρίως στην πολιτική εκπροσώπησή του.

Στα συνδικάτα, στην παιδεία, στη Δημόσια Διοίκηση, οι σκληρές κάστες της αγκυλωμένης ψευτοπροόδου έχουν μετατρέψει σε ψωραλέο ιερό μόσχο αυτά ακριβώς που εμποδίζουν την πατρίδα να ανακάμψει.

Κι η κουτσή Μαρία καταλαβαίνει πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί με ακούραστη εργασία, έστω και με λάθη, να κερδίσουμε χρόνο, ώσπου να γίνει αποδεκτή κι από τους έξω η αλλαγή της αδιέξοδης πολιτικής της υπέρμετρης φορολόγησης, της αποστράγγισης της αγοράς από χρήμα και ζωτικές δυνάμεις.

Ακόμη όμως και τώρα, μέσα από τη σιδερένια σκιά των δεσμεύσεων που αναλάβαμε, για να αποφύγουμε την πιθανότητα μιας αιφνίδιας κατάρρευσης, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.

Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να διώξουμε τους επίορκους υπαλλήλους. Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να υλοποιήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση για τις επενδύσεις, «ένα γραφείο, μια αρμοδιότητα», που θα παίρνει τον επενδυτή από το χέρι και θα του λύνει πρωτοβουλιακά τα προβλήματα, αντί ο μαζοχιστής επενδυτής να σέρνεται επί χρόνια στις πόρτες του κάθε εκβιαστή, ο οποίος υπηρετεί την τσέπη του και ανταγωνιστικά συμφέροντα, που παίζουν κατενάτσιο σε βάρος του λαού με στόχο να λεηλατήσουν ακόμη και τα κόκαλα, την πέτσα της πατρίδας. Κανείς ξένος δεν μας εμποδίζει να τσακίσουμε το έγκλημα, τη λαθρομετανάστευση, να κάνουμε τις πόλεις και την ύπαιθρό μας καθαρές, να επιβάλλουμε τον νόμο, την τάξη, την πειθαρχία, ένα εύτακτο, καθαρό κι ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο να ζουν ανθρώπινα οι Ελληνες και οι νόμιμοι μετανάστες, να μας επισκέπτονται με ασφάλεια και σεβασμό στον τόπο μας οι τουρίστες. Μια χώρα που δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι κι όπου οι επενδυτές, αλλά κυρίως εμείς, θα ξέρουν και θα ξέρουμε, θα νιώθουμε σε κάθε του λειτουργία ότι είναι, ότι είμαστε, γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε η χώρα, ένα σοβαρό, δίκαιο κράτος.

Ετσι και μόνον έτσι θα έχουμε προοπτική, κι όταν απαλλαγούμε από τη βλακώδη και καταστροφική λογική μιας αποτυχημένης μεθόδου, όταν, π.χ., θα μειώσουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, θα ελαφρύνουμε τα παράλογα, σχεδόν δημευτικά μέτρα στα ακίνητα, όταν ο επενδυτής δεν θα έχει να παλέψει με τις απολιθωμένες κάστες της «προόδου», τότε θα δούμε προκοπή.

Η χώρα είναι το σπίτι μας. Δεν είναι νοικιάρικο να πάμε αλλού. Ας το βάλουμε σε τάξη. Καθαρό, ασφαλές, φιλικό στην οικογένειά μας και στους νόμιμους φιλοξενούμενούς μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου