Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Έντρομος ο Παπαντωνίου, “ανήσυχος” ο Στουρνάρας μετά την καταδίκη Τσοχατζόπουλου!


ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ. ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ “ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ” ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.

Πάγωσε το λαμπερό χαμόγελο στα χείλη του πρώην ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης Σημίτη και μέντορα του Ι. Στουρνάρα, Γιάννου Παπαντωνίου. Η καταδίκη Τσοχατζόπουλου και η εντολή για δήμευση της περιουσίας του για “ψίχουλα” συγκριτικά με την δική του υπόθεση για το ελλιπες πόθεν έσχες, υψώνεται πλέον σαν δαμόκλειος σπάθη απειλώντας όχι μόνον το μέλλον του αλλά και την περιουσία του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή, σε πρόστιμο 520.000 Ευρώ, για το αδίκημα της υποβολής ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες την τριετία2006-2009.

Το στοιχείο όμως που προκαλεί τρόμο στον μέντορα του Στουρνάρα είναι ότι το κατηγορητήριο του Τσοχατζόπουλου αφορά: Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου!

Για τον κύριο Γιάννο Παπαντωνίου, τα ποσά είναι συντριπτικά. Ο τ. υπουργός παραπέμφθηκε ομόφωνα από την αρμόδια επιτροπή της βουλής για τον αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό στην HSBC στον οποίο είναι κατατεθειμένα 2,2 εκατομμύρια δολάρια (1,3 εκατ αρχικά και στην συνέχεια τα υπόλοιπα ποσά). Ο ίδιος στην αρχή είχε ισχυριστεί πως πρόκειται για λογαριασμό που άνοιξε η κυρία Σταυρούλα Κουράκου με τον πρώτο της σύζυγο για την αποκατάσταση των δύο γιων τους.
Ωστόσο σε νεότερη κατάθεσή του ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε πως o επίμαχος λογαριασμός περιείχε κεφάλαια από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές εκ των οποίων τα μισά χρήματα είναι δικά του.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα ποσά που αφορούν τον κύριο Παπαντωνίου είναι πολλαπλάσια από αυτά που επέφεραν την ποινή στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Έτσι η απόφαση της δικαιοσύνης αναμένεται ακόμα σκληρότερη μετά τις σημερινές εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι ο κύριος Γιάννος Παπαντωνίου, έχει στην ιδιοκτησία του και την περιβόητη βίλα στην Σύρο, δίπλα σε αυτή του πιστού βοηθού του τον καιρό της παντοδυναμίας του, Γιάννη Στουρνάρα. Ο οποίος δικαίως ανησυχεί από τις εξελίξεις, αφού αναλογικά το χρηματικό πρόστιμο που θα καταλογιστεί στον κύριο Παπαντωνίου, θα είναι απείρως μεγαλύτερο σύμφωνα με τα δεδομένα Τσοχατζόπουλου. Ποιός ξέρει ποιόν γείτονα θα του επιφυλάξει το μέλλον. Αν και ο ίδιος εάν παραμείνει στην θέση του, θα φροντίσει η “αξιοποιηση” της κατασχεμένης περιουσίας που περιέρχεται στο δημόσιο να αξιοποιηθεί σε “εκλεκτούς” γείτονες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου