Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ «Κίνημα» βουλευτών Ν.Δ. κατά Στουρνάρα : «Διαλύεις της κοινωνία και υπονομεύεις τη χώρα»


«Κίνημα» κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και αμφισβήτησης της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής εκδηλώθηκε από βουλευτές της Ν.Δ. και μάλιστα νεοεκλεγέντες. «Οι εμμονές Στουρνάρα διαλύουν την κοινωνία και οι δηλώσεις του υπονομεύουν τη χώρα», ήταν το κεντρικό μήνυμα.
Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση έχει πολλά κρίσιμα ζητήματα να διαχειριστεί και ο πολιτικός της χρόνος συνεχώς λιγοστεύει. Η τρόικα εγείρει συνεχώς αξιώσεις και η ίδια η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις μπας και φέρει χρήματα στα κρατικά ταμεία.
    Οι βουλευτές κλήθηκαν σε σύναξη ενημέρωσης για τα θέματα της οικονομίας από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ. Σταικούρα και τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη. Αντί όμως να ακούσουν τα «έψαλαν» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τις βολές να έχουν μορφή ομοβροντίας κατά του απόντα Γ. Στουρνάρα.
    Δεχόμενοι και οι ίδιοι την κατακραυγή της κοινωνίας για τα μέτρα εξόντωσης που επιβάλει η τρικομματική κυβέρνηση επιτέθηκαν κατά του Στουρνάρα θεωρώντας τον αρκετοί ως το «νέο Ρουσόπουλο» της Νέας Δημοκρατίας.
    Αιχμές ήταν η τακτική του στο θέμα της φορολογίας των ακινήτων, που ουσιαστικά οι προτάσεις του έως τώρα παραπέμπουν σε «κατάσχεση» από το κράτος. «Η ιδιοκτησία είναι ότι πιο ιερό για εμάς τους δεξιούς και όχι μόνο», εμφανίστηκαν να λένε οι βουλευτές.
Δεύτερο θέμα ήταν η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι βουλευτές της Ν.Δ. έπρεπε να δουν τους φοιτητές στη Λάρισα να πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις ενός αυτοσχέδιου τσουκαλιού στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν για να συνειδητοποιήσουν πόσο ανάλγητο και λανθασμένο ήταν το μέτρο.
Έκριναν δε πώς είναι επιβεβλημένη η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τόνισαν πως πρέπει να στηριχθούν οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αφού υπέγραψαν τα μνημόνια για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα το σκέφτηκαν.
Ως «υπάλληλος της τρόικας» πάντως ο κ. Στουρνάρας δεν πρόκειται να λοξοδρομήσει από τις εντολές των δανειστών. Έχει άλλωστε και τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά. Το έτερο στήριγμά του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τον οδήγησε σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο στα ελληνοτουρκικά με το θέμα της ΑΟΖ.
  
    Πιο σκληρή ήταν η τοποθέτηση πάντως του Γ. Μιχελάκη που έδωσε και τον τόνο στη «γαλάζια» σύναξη. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κινούμενος με «οδηγό» τα όσα έλεγε η Ν.Δ. προεκλογικά, έθεσε μια σειρά από θέματα, όπως το «κούρεμα» των δανείων των πολιτών, το οποίο όπως σημείωσε είναι διέξοδος για την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών και τη στροφή στην ανάπτυξη.
Δεν έμεινε μόνο στα όσα είπε στην αίθουσα των γραφείων της Ν.Δ. παρουσία του γραμματέα του κόμματος, αλλά επέλεξε να «καρφώσει» τον κ. Στουρνάρα και στο διαδίκτυο, με αφορμή την αναφορά του υπουργού Οικονομικών, ότι «δεν τολμώ να κυκλοφορήσω μόνος μου στον δρόμο» στην γερμανική εφημερίδα Bild.
«Ωραίος τρόπος για να φέρεις επενδύσεις και τουρισμό! Να λες στους ξένους πως ούτε ο ίδιος μπορείς να κυκλοφορείς στους δρόμους!!!», έγραψε ο κ. Μιχελάκης στο twitter και άναψε φωτιές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο και το μέτωπο εντός της ΝΔ κατά του κ. Στουρνάρα. Με την άποψη Μιχελάκη συμφώνησαν πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. και όχι μόνο…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου