Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πιο τυχοδιώκτης πεθαίνεις…


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου, δεν θα το πίστευα. Σκληρός έγκλειστος κακοποιός, αποπειράθηκε απόδραση, με την συνέργια άλλων, βαριά οπλισμένων κακοποιών, οι οποίοι προηγουμένως έκαναν αεροπειρατία σε ελικόπτερο και άνοιξαν, κυριολεκτικά, μάχη με την εξωτερική φρουρά των Φυλακών Τρικάλων. Λόγω πληροφοριών που περιήλθαν από μηνών σε γνώση του Υπουργού και Υφυπουργού Δικαιοσύνης,  η εσωτερική φρουρά είχε τοποθετήσει συρμάτινο πλέγμα στον προαύλιο χώρο. Αυτό, σε συνδυασμό με την σθεναρή αντίδραση της εξωτερικής φρουράς, που έδωσε κυριολεκτικά μάχη με εκατοντάδες σφαίρες, οδήγησε την απόδραση σε αποτυχία και στην σύλληψη των ενόπλων.
Σε μια νορμάλ χώρα, με νορμάλ θεσμούς, και αντιδράσεις, το γεγονός θα προκαλούσε τα συγχαρητήρια όλων προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση, κυρίως όμως, προς το προσωπικό των Φυλακών, τους μέσα φύλακες που είχαν προνοήσει παθητικά μέτρα και τους εξωτερικούς που, κυριολεκτικά, πολέμησαν! Κι ορθά ο Πρωθυπουργός τους φώναξε στο Μαξίμου και τους έσφιξε το χέρι, απονέμοντας μια ελάχιστη ηθική αμοιβή σε τίμιους και θαρραλέους υπαλλήλους του λαϊκού συμφέροντος και της ασφάλειας της χώρας.
Όμως τον άκουσα με τ’ αυτιά μου, αδέρφια, κι είπα πως ίσως δεν άκουσα καλά. Μάλλον, πρώτα είδα την ξινισμένη φάτσα του Στρατούλη στο MEGA, αν θυμάμαι καλά, και μετά άκουσα τα όσα ξεστόμισε. Ήταν προφανώς πολύ στεναχωρημένος, που το ελικόπτερο δεν πέταξε μαζί με το πουλάκι, ώστε μετά να μπορούν κουνώντας το κρινένιο δαχτυλάκι τους, οι «αγωνιστές», να κρεμάσουν κουδούνια και κέρατα στην κυβέρνηση. Διότι μην έχετε καμμία αμφιβολία, στην Κουμουνδούρου θα το παίζανε «Τάξις και Ηθική» αν ο Βλαστός είχε γίνει μπουχός. Ενοχλήθηκε από την δήλωση του Χρύσανθου Λαζαρίδη για το ορθό της ενεργείας και ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο σύντροφος, ο παραλίγο φονεύς και μελλοντικός στιλβωτής του Μνημονίου, ζητούσε να ελεγχθούν οι φρουροί γιατί …πυροβόλησαν!
Στον φαντασιακό κόσμο της φαντασιακής εξουσίας των βαρεμένων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία, πιθανώς οι φυλακές να έχουν περιστρεφόμενες πόρτες, οι δεσμοφύλακες να μοιράζουν λουκούμια κι οι εξωτερικοί φρουροί να κρατάνε ματσάκια με άνιθο, αντί για αυτόματα. Ίσως και κανά κόκκινο προοδευτικό μαντήλι, για να το κουνάνε σε φονιάδες, εκβιαστές, απαγωγείς, τρομοκράτες ή ότι άλλο, όταν θα έρχονται οι ένοπλοι φίλοι τους με το ελικόπτερο να τους πάνε για κανά ουζάκι ή για ψαροντούφεκο. Καλάσνικοφ αυτοί, τουμπεκί το κράτος.
Δεν χρειαζόταν αυτό, για να καταλάβουμε πως ένα τυχοδιωκτικό συνοθύλευμα, αγκαλιά με την ανομία, μεσοτοιχία με την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους, που έχει πάρει διαζύγιο με την λογική, υποδύεται την αξιωματική αντιπολίτευση. Τα ανακλαστικά τους σε ότι έχει να κάνει με την δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια εν γένει, είναι τόσο αξιολύπητα αριστερίστικα, που δεν θες να το πιστέψεις. ΜΑΡΦΙΝ, καταλήψεις, Βελβεντό κλπ, μιλάνε μόνα τους για την στάση των «συντρόφων». Πιο τυχοδιώκτης πεθαίνεις!
Δεν θα μπορούσαν να είναι πιο μακράν του παλμού του λαού.
Ο Στρατούλης κι ο κάθε Σκουρλέτης, αυτός με την φάτσα κάποιου που τον στενεύουν τα παπούτσια κι έχει να δει χαρά από την εποχή που ήταν το κρέας φτηνό, δεν μπορούν να καταλάβουν πως η δημόσια τάξη και ασφάλεια, δεν είναι «αριστερή» ή «δεξιά», «προοδευτική» ή «αντιδραστική». Είναι εθνική ανάγκη. Ζωτικό δικαίωμα των πολιτών και καθήκον του κράτους. Η ασφάλεια είναι η βάση όλων των άλλων δικαιωμάτων, πρωταρχική προϋπόθεση και της υγείας και της παιδείας και της οικονομίας. Των πάντων.
Το μπάτε σκύλοι αλέστε στις φυλακές, στα σύνορα, παντού στη χώρα, δεν είναι «δημοκρατικό δικαίωμα». Είναι νέτη σκέτη ανομία. Ξεχαρβάλωμα.
Το να είσαι δε μεγαλόψυχος κι ακριβοδίκαιος στην πολιτική δεν είναι αδυναμία. Μάγκας είναι όποιος αναγνωρίζει το δίκιο και τον άξιο, χωρίς κομματικές παρωπίδες. Όποιος είναι εθνικά μίζερος και ψυχικά εξηνταβελώνης, στραβώνει το στόμα του και λέει τέτοια. Λες κι έχει άλλη πατρίδα, λες κι αυτοί που δώσανε την μάχη, αληθινή, με 500 σφαίρες (!), δεν ήταν αγωνιστές του μεροκάματου, παιδιά του λαού. Ή άμα πω «παιδιά του Έθνους», θα μου βγάλει και τρίτη ανακοίνωση προσωπικά εναντίον μου ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία; Κάνω συλλογή.
(Δημοσιεύεται στη “Δημοκρατία”) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου